Вчера смених с нов климатик единя от домашните Осака 12 . Причината е че вдигаше толкова шум отвън и отвътре че просто не можеше да се използва а като нови си бяха много тихи . Причината за шума във вътрешното тяло съм я намерил връзката между ел двигателя и турбината е някъква пластмаска която е охлабила и турбинката дрънка по пластмасите. Във външното предполагам че компресора не се държи добре на тампоните или има скъсани . Понеже климатика си е напълно работещ мисля да го пооправя и да ходи на вилата та питане към знаещите сега като е свален къкви профилактики се извършват евентуално чистене и с къкви препарати.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Климатик
Свий
X
-
От: Климатик
Чистене с обезмаслител - май всички (от фирмите, които правят профилактика) използват Meglio за целта
И после се пускаше май да духа студено климатика, не съм сигуренHristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
-
Колега, за фреона, не се притеснявай, като го монтираш обратно ще трябва да го донапълниш,защото това количество в тръбите е избягало, разбирасе пълненето с манометри и колкото му е нужно, според налягането на което трябва да работи. Можеш спокойно да го пръснеш с пароструйка и обезмаслител с който те съветват колегите по-долу, без да се притесняваш че ще му стане нещо. А за ламелите, не се притеснявай, после взимаш едно гребенче и се оправят (няма да се счупят). Прегледай компресора, ако има скъсани тампони ще ти пратя. С вътрешното тяло внимавай малко повече, но можеш да го разглобиш спокойно, не е кой знае каква философия.
Ако има нещо, звънкай, номера ми е в подписа.
Успех колега.
Коментар
-
Разбира се, ако фреона е събран, както трябва, няма да има нужда от допълване. Това ще си проличи като се пусне или се изтегля цялото количество и се зарежда наново и точно. За почистването всички нагоре са казали как: разглабяш, обезмаслител, водоструйка.
Аз също съм насреща при нужда от помощ.
Успех!Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
Mercedes w212 E350 4matic
Ducati Monster 600
O888795575
Коментар
-
Значи от осака до осака има разлика до небето но стандартно ако е от нипоните е тръбен датчик този който е на вътрешното тяло и е с железен корпус па спомени е 5 килоома при 20 градуса целзии вадиш датчика от куплунга с мултицета на килооми и мериш покаже ли 1 или нещо от рода на 0 и неща 1 и нещо за боклука също така ако има и голямо над 25 и нагоре килоома-късмет .А само да добавя ако го мериш датчика в началото може да покаже че е здрав но като го нагрееш леко с запалка примерно може да пропадне тогава -части по магазините за хладилна техника приблизително 10 лвvw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
Suzuki GSR600 98 hp
Nissan Pathfinder 174 hp
0878222 три 3 шест
Коментар
-
Колега, погледни това http://forum.setcombg.com/index.php?topic=44228.0 потвърждават се думите на колегата Ивайло Стоянов,
Аз чесно казано в първия момент си помислих "дефрост", но се оказа че не е!
Коментар
-
Като цяло Осака е голям боклук разглобил съм вътрешното тяло и радиатора е на проверка при един приятел специалист в тая сфера . То май всички климатици в ниския ценови клас са така . Сега на мястото на осаката съм с Панасоник разликата е огромна и като работа и като шум пък и като цена е малко повече от два пъти по скъп но определено си заслужава парите .Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
И аз съм твърдо против осаките, имам чувството, че всяка партида е различна, с различни грешки, вдигнал съм ръце от тях много отдавна.
Панасоника ще ти върши прекрасна работа, пък и разликата в кофорта е огроомна, не можеш да разбереш дали работи или не.
Успех!Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
Mercedes w212 E350 4matic
Ducati Monster 600
O888795575
Коментар
-
Ааааааа.... не бързай да го хвалиш тоя панасоник....да не се окаже че осаката е била по добра.....! Тука над мен има два панасоника инвертори....много често гледам колата на техниците долу....комшиите се оплакват постоянно....Аз имам тошиба 12-ка,chigo 12-ка,мидея 12-ка...И трите съм си ги монтирал сам....мидеята миналата зима ми окъси компресора и го смених пак с мидея,на тошибата и chigoto съм сменял пусков кондензатор по един за всеки за 9 години....Най-доволен съм от chigo от трите изброени....желязна машина и на отопление и на охлаждане !Всички съм ги вакумирал с компресор от хладилник....! Инъче много не разбирам от климатици освен от електрическата част и електрониката.
Което ме подсеща да питам ,от къде да си купя компресор за 12-ка ,нов качествен,ще го слагам на мястото на стария от климатик Мидея MSG12HR с фреон R22 беше до сега !Последно редактирано от Roninn; 21-01-11, 07:25.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеАаааааа.... не бързай да го хвалиш тоя панасоник....да не се окаже че осаката е била по добра.....! Тука над мен има два панасоника инвертори....много често гледам колата на техниците долу....комшиите се оплакват постоянно....Аз имам тошиба 12-ка,chigo 12-ка,мидея 12-ка...И трите съм си ги монтирал сам....мидеята миналата зима ми окъси компресора и го смених пак с мидея,на тошибата и chigoto съм сменял пусков кондензатор по един за всеки за 9 години....Най-доволен съм от chigo от трите изброени....желязна машина и на отопление и на охлаждане !Всички съм ги вакумирал с компресор от хладилник....! Инъче много не разбирам от климатици освен от електрическата част и електрониката.
Което ме подсеща да питам ,от къде да си купя компресор за 12-ка ,нов качествен,ще го слагам на мястото на стария от климатик Мидея MSG12HR с фреон R22 беше до сега !
За видовете климатици, има масови и евтини марки, според мен са въпрос на късмет ще работи или няма да работи, има и такива които са скъпи и си заслужават парите.
Коментар
-
Мерси колега !Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеМерси колега !
Дано да свършат работа, ако има нещо звънкай.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар