Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум в ушите, появява ми се, само сред шумна среда

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #31
  От: Шум в ушите, появява ми се, само сред шумна среда

  При мене шуми дясно уше ,но само когато е тихо и не винаги,нямам проблем с кръвно .Имал съм увредено тъпанче преди години от боксова ръкавица ,без проблеми със слуха и тогава и сега.Само преди около 2 години се появи това шумене .
  Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

  Коментар


  • #32
   От: Шум в ушите, появява ми се, само сред шумна среда

   При мене шумят и двете като дясното шуми малко по-силно от лявото.Кръвното ми е дори малко ниско 120/70. Забелязах че, шумят преди почти година,скоро случайно забелязах и леко намалена чувствителност на дясното ухо.
   Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
   Място и хора към които да принадлежи ...

   Коментар


   • #33
    От: Шум в ушите, появява ми се, само сред шумна среда

    Първоначално публикуван от Николай Колев Преглед на мнение
    Здравейте , колеги !

    От няколко месеца и на мене ми запищяха ушите, попрочетох това онова ходих на специалист и се оказа че, диагнозата е тинитус.
    Лек няма само свикване.

    Сега като ровя из нета попадам на някакви швейцарски капки възстановявали били нервните клетки във вътрешното ухо и шума в ушите спирал а слуха се възстановявал до ниво на 25 годишен.

    Дали някой го е пробвал и има отзиви.[ATTACH=CONFIG]970728[/ATTACH]ето това е.
    Това което намирам аз , за този продукт , ми прилича , на "Ве ес телешоп" .
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

    A1+

    Коментар


    • #34
     От: Шум в ушите, появява ми се, само сред шумна среда

     Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
     Това което намирам аз , за този продукт , ми прилича , на "Ве ес телешоп" .
     И на мен на такова ми прилича и затова се интересувам дали има някой с преки впечатления от него да сподели.
     Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
     Място и хора към които да принадлежи ...

     Коментар


     • #35
      От: Шум в ушите, появява ми се, само сред шумна среда

      Гледам, че покрай верните неща и доста глупости са изписани. Ето ви една статия за шума, enjoy -

      Шумът в ушите или т.нар. тинитус е усещане за звук при липса на външен акустичен стимул. Наличен е при 10-17% от всички хора и при една трета от хората над 55 годишна възраст. При 6% от засегнатите е интензивен, отчетливо нарушаващ качеството на живот. Оплакванията зачестяват с напредване на възрастта. Може да бъде чист тон – ниско- или високотонален или смесица от тонове – истински шум. Краткотраен или продължителен; Непрекъснат или пулсиращ. Класически се дели на субективен и обективен /такъв, който може да се чуе отвън/, макар че последният се среща изключително рядко. Шумът е симптом, не е самостоятелно заболяване.
      Според мястото на възникване шумът се дели на такъв при увреда на слухови или извънслухови структури.
      Най-чест е шумът при увреда на слуховите структури.
      Място на увреда може да бъде средното ухо, вътрешното ухо /кохлеа/, слуховия нерв, слуховите ядра в мозъчния ствол, надстволовите слухови пътища, подкорови ядра и корови полета. Повечето видове шум възникват при увреждане на слуховия орган – кохлея. Често се придружава от намаление на слуха. 90% от пациентите с продължителен шум имат промени в аудиометрията. Тоналността на шума съвпада със зоната на увреда на аудиограмата. Слуховите кохлеарни увреди най-често се причиняват от външното шумово въздействие. Силните нискотонални звуци имат най-голяма роля за възникването на спонтанен шум.
      Острата звукова травма при експлозии, стрелби, посещения на концерти може да доведе до преходен или перманентен слухов спад и шум. Продължителното въздейстие и на обичайният градски шум е увреждащо за кохлеарните клетки. Предпазването от подобни звуци има доказано протективен ефект срещу възникване на тинитус.
      Инфекциите – остър или хроничен среден отит, лабиринтит, менингит чрез директно или индиректно токсично въздействие, включително и като странични ефекти на лечението могат да провокират слухов спад и шум. Остро възникналият шум при липса на звукова травма най-често се дължи на възпалителна или съдова увреда. Необходимо е своевременното адекватно лечение. Комбинирането на медикаментозна с лазер терапия подобрява значително шансовете за успех. Предиктор за успех са ранното започване на лазер терапия и по-млада възраст на пациентите. Резултатите от лечение с хипербарна оксигенация /барокамера/ са противоречиви.
      Травмите – фрактури на темпоралната кост, комоцио на лабиринта и др могат да доведат до увреда на структурите в средното и вътрешно ухо и на нерва в понто-церебеларния ъгъл с резултат слухови нарушения и шум.
      Типични невроотологични заболявания като болест на Мениер, дехисценция на горния полуокръжен канал и лабиринтни фистули причиняват различно интензивен шум. Болестта на Мениер се придружава от продължителен нискотонален шум в едното или двете уши. Базиларната мигрена е друго неврологично заболяване с чест симптом тинитус. Шумът е ранен симптом на отосклерозата. Токсини като въглероден оксид и нежелани ефекти на медикаменти могат да провокират шум. Типичен ототоксичен ефект имат някои антибиотици, високи дози аспирин, бримкови диуретици, цитостатици, някои антидепресанти.
      Възрастовата загуба на слух /пресбиакузис/ е широко разпространена. Варира от 5% при лица на възраст 18-44 години, 30% до 65 години, 80% до 89 годишна възраст. В 30% от случайте е придружена с тинитус. Загубата на слуха е сензо-неврална и започва от по-високите честоти. Увредите на слуховия нерв при дегенеративни и възпалителни заболявания и при компресия в понто-церебеларния ъгъл протичат с едностранни или двустранни слухови и вестибуларни нарушения.
      Общи състояния и заболявания като дефицит на витамин В12 и др могат да провокират шум. По-рядка причина са увредите на стволовите слухови ядра и пътища и слуховата кора. Съществуват хипотези, че тинитусът често е „централизиран“ – продължителният шум в ушите се асоциира с промени в централната слухова обработка.
      Рядък и малко познат е „Синдромът на експлодиращата глава“ – внезапен много силен, интензивен шум при заспиване или при събуждане. Описва се и като гръм, изстрели, фойерверки, блъскане на врати, пляскане, викове и удряне на чинели. Може да е придружен от различни сетивни усещания, образи, интензивен страх.
      Втора голяма група е т.н. соматичен или соматосензорен шум в ушите.
      Дължи се на увреждания на структури извън ухото и мозъка. Според някои автори той е причина за над 60% от всички случаи на тинитус. Счита се, че може да бъде предизвикан или модулиран чрез сигнали от соматосензорната, соматомоторната и визуално-моторната системи при някои индивиди. Шумът може да се провокира или модулира от различни стимули като: силни мускулни контракции на главата, шията и крайниците, движенията на очите в хоризонталната или вертикалната ос, орофациални движения, натиск върху миофасциални и кожни тригерни зони по крайниците, електрическа стимулация на медиания нерв. В тази група е и тинитусът, възникващ при дисфункция на двете малки мускулчета, определящи напрежението на тъпанчевата мембрана – тензор тимпани и стапедиус. Последният е описван като „свирене на щурец“. Сензорната аферентация вероятно модулира кохлеарната импулсация на нивото на дорзално слухово ядро в ствола. Добре дефинирани са цервикогенният тинитус и шумът от темпоро-мандибуларните стави. Вероятният механизъм на възникване е чрез сензорния вход от шийната мускулатура и от темпоро-мандибуларните стави.
      Цервикогенният шум е субективен. Може да започне след травма на главата или шията, след манипулации на врата. При засилване на болките във врата се засилва и шума. Диагнозата е на изключване. Необходимо е наличието на доказано шийно заболяване, травма или манипулация, свързани с възникване на шума, промяна в характера му при промяна в положението на главата и липса на по-добро обяснение. Лечението на цервикогенният шум е чрез лечение на болките и мускулния спазъм. Епидуралното инжектиране на кортикостероидни препарати и физиотерапията могат да имат добър ефект.
      Артрозата на темпоро-мандибуларните стави е друг потенциален източник на шум. Описва се като „скърцащ“ и се променя при отваряне на устата и дъвкане. Страданието често е свързано с повишен мускулен тонус на дъвкателните мускули и на шията. Чести придружаващи симптоми са замаяност, чувство за пълнота или напрежение в ушите, скованост във врата. Отново лечението е свързано с понижение на мускулното напрежение. Подходящи са стречинг и релаксиращи упражнения, мануална терапия, електростимулация, лазер терапия. Добри резултати са описани при инжектиране на лидокаин и кортикостероид в т.н. миофасциални тригерни зони, както и употреба на ботокс.
      Друга голяма група са съдовите шумове.
      Те са пулсиращи, с различна тоналност. Пулсациите са синхронни със сърдечната дейност. Съдовите шумове могат да се променят при промяна в положението на главата или притискане на шийните съдове.
      Съществуват различни механизми за появата им. Всички фактори, увеличаващи притока на кръв като хипертиреоидизъм, нисък вискозитет на кръвта (например анемия) или промени в кръвоносни съдове могат да предизвикат пулсиращ шум в ушите.
      Каротидната артерия и югуларната вена преминават в непосредствена близост под вътрешното ухо. Съдовите стеснения създават турболенции при движението на кръвта и могат да предизвикат съдов шум. Аберантни съдове, преминаващи в близост до кохлеата и по-малко вероятно до нерва могат да са източник на пулсации. Честа находка /6-7% от съдовите шумове/ е високо разположеният югуларен булб и дехисценцията на стената му откъм кавум тимпани. Рядко пулсиращият тинитус може да бъде причинен от по-сериозни проблеми – аневризми, повишено вътречепно налягане, съдови тумори в средното ухо. Артериовенозни фистули в твърдите мозъчни обвивки могат да предизвикват силни шумове синхронни с пулса. Понякога такъв шум може да се чуе и отвън. АV фистули могат да възникнат след хирургични манипулации, инфекции и травми. При доказана съдова патология подлежат на ендоваскуларното лечение.
      Диагностицирането на мястото на увреда не винаги е лесна задача. Необходима е внимателна анамнеза. Важни изследвания са отоневрологичната преценка с аудиометрия, слухови евокирани потенциали, VEMP. Често се налага провеждане на доплер на мозъчните артериални и венозни съдове, специфични кръвни тестове. При съответна насоченост се назначава МРТ или КТ реконструкция на темпоралната кост, ангиография. В около 50% причината остава неизвестна. В тези случаи може да се подозира психогенен тинитус – сам по себе си шумът е субективно усещане. Съществува висока степен на корелация между тревожност и депресивност и тежестта на шума.
      Предвид различните причини и механизми за възникване на шум, не би могло да има универсално лечение. Своевременното прецизно диагностициране на мястото и естеството на увреда дава много по-добри шансове за повлияване.


      Коментар


      • #36
       От: Шум в ушите, появява ми се, само сред шумна среда

       На мен пък тия дни ПАК ми се запуши едното ухо. Добре поне че лесно се оправя.
       На днешния ден, преди много години, се е родило дете, което на около 30-годишна възраст променило света. Честит рожден ден, сър Исак Нютон!

       Коментар

       Активност за темата

       Свий

       В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

       Най-много потребители онлайн 4,385 в 21:28 на 18-02-20.

       Зареждам...
       X