Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УНГ хирург за сливици

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #16
  От: УНГ хирург за сливици

  Ако решиш да ти ги махат, един съвет от мен, в България масово лекарите предписват сладолед и НИКАКВИ твърди храни след операция, в Англия е точно обратното САМО и МНОГО твърди храни, веднага след операция дадоха на дъщеря ми да яде, на следващия ден хирурга и каза ако изядеш 2 филии препечени с масло и конфитюр те изписвам веднага, хлапето ги изяде и ни изписаха след около 24 часа след операция.

  И още нещо много важно, след операция са почва схема парацетамол и ибупрофен, парацетамола може и на гладно на всеки 5-6 часа, редувайки с ибупрофен задължително след хранене на 6-7 часа, пропуснеш ли стъпка от цикъла идва болката и става меко казано кофти, защото след операция като почне да ти съхне гърлото боли, не може да преглъщаш от болка и е зле, за това много често глътки, ядене на воля твърди храни за да няма инфекция на раната и цикъла на парацетамол редуване с ибупрофен за 1-2-3 дни докато има болка. Тези лекарства имат противопоказания и са опасни в комбинация с други медикаменти, съгласувай с лекар!

  Всичко това НЕ са съвети от лекар и ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат съгласувани с медик, всичко до тук от мен казано е лично и НЕпрофесионално мнение.
  Бъдете живи и здрави

  Коментар


  • #17
   От: УНГ хирург за сливици

   При всички случаи направи консултация с 'независим' лекар... Хирурзите видят ли пациент - гледат да режат без да мислят....
   Тъста ми го болеше главата (зимата на студа и ветровито стоеше навън и му мръзнеха лицеви нерви както се оказа) и преди десеттина години като виден наш хипохондрик отиде на скенер. Откриха му образувание в мозъка (дали от стара травма и или от друго - не се знае, но капсулирана и непроменяща се във времето)...
   Един виден хирург го прегледа и се изказа - 'след два дни да ми е на масата - ще отворим главата и ще го махнем', все едно ще му изреже ноктите... Питахме го - заради това ли го боли главата... Ааааа, не - то това няма нищо общо, ама не му е мястото там?!
   Консултирахме се с друг лекар, който спокойно обясни, че трябва да се следи известно време, и ако наистина е капсулирано, няма смисъл да се маха, защото в главата няма празно място - обема на изрязаната материя отново ще се запълни със същото или много близко образувание...
   Следихме го 1 година - не мръдна въобще. От тогава минаха над 10 години. Тъста ми вече е на 75г, главата не го боли, защото спря да излиза навън на леден вятър... А искаха да му правят трапанация на черепа...

   Така, че за мен поуката бе - винаги няколко прегледа при напълно различни доктори и без да им се казва, че си ходил на друг лекар...


   П.С. на времето като ми махаха трета сливица нямаше упойки, а една яка санитарка... Джелатска работа... Отиваш в болницата, щрак... Кървища рев, и те изписват след 15 минути...
   Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
   Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

   Коментар


   • #18
    От: УНГ хирург за сливици

    Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
    Хирурзите видят ли пациент - гледат да режат без да мислят....
    Тъста ми го болеше главата ...
    Класика Добре, че не са предложили да отрежат цялата глава. То има един такъв бъзик между хирурзите и другите лекари. Едните твърдят, че само те лекуват истински - каквото те боли, режат го и го махат. Другите пък питат какво би направил хирург ако те боли главата.
    Das Tausendjähriges Kürbisreich

    Коментар


    • #19
     От: УНГ хирург за сливици

     Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
     Аз ти препоръчвам един лечител на сливици от Монтана. Водил съм при него трима приятели в много тежко състояние, единя не беше ял два дни. Като отидохме го накара да легне на леглото на една страна дръпна му ухото и каза лягай на другата страна. Дръпна му другото ухо и каза, че е готов вече няма сливици може веднага да яде сладолед и да пие студена бира. Тръгнахме си и след половин час нямаше никакви болки в гърлото. Това беше преди десет години и досега няма проблеми.
     Да събудя темата... интересува ме къде да го намеря този лечител. За втори път чувам за такъв метод на махане на сливици. По болници сме пръснали луди пари, и все намират нещо да искат още. Ако имате контакти или поне име....

     Коментар


     • #20
      От: УНГ хирург за сливици

      Не знам му името на лечителя. Живее в блока срещу руския пазар в Монтана и там е кабинета му. В Монтана всички го знаят, дано някой колега от там да прочете темата и да даде повече информация.
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

      Коментар


      • #21
       От: УНГ хирург за сливици

       Внимание това за което говори Драго НЕ е махане на сливици, процедурата НЕ е нищо повече от механично и то доста брутално въздействие върху двата лимфни пътя около гърлото.

       Тази процедура има много различни вариации и всички те се водят НЕтрадиционни, тоест разни баби, гледачки, баячки ги практикуват.

       Методите работят но си и носят рисковете.

       Аз ще споделя за три метода, като единия може да се практикува смелно без почти никакви рискове от всеки и по всяко време.

       1. Най-бруталния метод. "Лечителя" ти опъва бавно но много силно едното ухо, чува се пукане, опъване и ако ти оцелее ухото след време ти спада и отока в сливиците. Според мен рискован и много брутален метод. Драго говори за точно този метод, по-горе в темата.

       2. Улекотена версия на метода по-горе. с Кърпа/хавлия се мери пациента и неговото вратле, правят се два възела колкото едра слива. Кърпата се слага, все едно ще се души пациента като възлите трябва да са леко под ушите и да притискат сливиците. Пациента сяда на земата, турски седеж/йога стойка по избор "Лечителят" полага кърпата, намества възлите и бавно започва да вдига, пак следва едно пукане, едно зверско опъване и понякога се вдига цялото тегло на пациента с тази кърпа. Метода на действие е същия, механично въздействие на сливиците. Риск има, ако правилно се прави всичко не изглежда толкова брутално, но пък ако не се прави правилно може да се приспи пацента(жертвата) или да се получат кофти травми.

       3. Този метод е взаимстван от източния свят, йоги, китайци и т.н. Риска е минимален, дори нищожен но го има. Започва се с поемане на въздух, около 70-80% от максимума, стиска се силно устни и се надува едната буза, колкото сила имаме толкова се надува едната буза БЕЗ да се изпуска въздух. Правят се седем надувания през 2-3 секунди колкото да не припаднете от напъните Редуват се седем пъти лява и после седем пъти дясна буза. След това се прави метода на Барон Мюнхайзен, издърпвате се за ухото сами, почваме с ляво ухо и дърпаме все едно се вадим от блатото, бавно дърпаме докато може, пак се усеща пъкане, изпъване и болка, но целта е опъването да е във врата не толкова в ухото за това се дърпа вертикално на горе. Седем дърпания на горе, после седем дърпония надолу отвесно, после се редува другото ухо. Това се прави 3-4 пъти дневно през няколко часа. Ефекта НЕ е толкова силен колкото метод 1 и 2 но го няма същия риск и всеки може да го прави навсякъде.

       Нещо което много хора знят но малко го правят - компреси с извара. Пресича се кило мляко с лимонов сок/лимонтозу и се прецежда добре до почти суха извара. Прави се хубав компрес, вестник, найлонче, кърпа и се намотава добре около врата, преспива се така и ако ИМА нужда аз бих подходил с метода по-горе, ако не помогне НЕтрадиционната медицина значи имунитета на пациента е много зле и май без АБ няма да се размине за което се ходи при УНГ специалист и се прави антибиограма за да не ни препоръча доктора АБ който му носи почивка в Турция а не е най-добрия вариант за пациента.

       Всичко това НЕ са съвети от лекар и ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат съгласувани с медик, всичко до тук от мен казано е лично и НЕпрофесионално мнение!
       Последно редактирано от BatGeorgeone; 04-05-16, 12:47.
       Бъдете живи и здрави

       Коментар


       • #22
        От: УНГ хирург за сливици

        "Олекотената версия" според мен е най-опасна-да виси цялото тяло на врата-не знам,може да доведе и до парализа,но не съм мед. лице.Дърпачите на уши вършат това от векове,то е нещо като занаят,и се предава обикновено по наследство.Имах много големи проблеми със сливиците и гнойни ангини и от най-леко студено питие.Преди 2 години вече реших,че е крайно време да предприема нещо,но не операция-това при възрастен,а и не само,е най,най-рискованият вариант.Първа възможност:С многократна гаргара със 96 градусов спирт,сливиците изгарят.Втора-имам конкретната рецепта.Свинско много тлъсто месо кисне в газ за горене,а после месото се привързва за една нощ на врата върху сливиците.Те изгарят,понякога леко и кожата повърхностно.И двата варианта лишават човек от сливици,а те са лимфни възли,и е добре да ги има.Третият вариант за мен е най-добър-с дърпането на ухото се прекъсва врзката на средното ухо с гърлото-дали се чупи евстахиевата тръба,или какво точно става-не зная.Неоспорим факт е,че методът работи-според Рангел Дренчев от с. Винище-Монтанско при 80-90% от хората.Преди две години бях при него,и оттогава нямам гнойни ангини,пия студено,и много рядко имам леки неразположения на гърлото,но те отшумяват без лекарства.Другият дърпач на уши от Монтана се казва Рангел Георгиев ж.к. Младост 1-срещу Руският пазарХората там го знаят.Да отида във Винище ми се стори по-лесно,и така се оказа,но тогава минах по стария път Монтана-Димово,третото село.Имам някъде телефона на бай Рангел-трябва да го потърся.Методът не работи при изключително яки бабанки,с дебели вратове,и малки уши-тип Шрек.При тях няма резултат.Когато се ходи за това,желателно е ушите да не са заглъхнали от рязка промяна на налягането от надморската височина...Според някои лекари,има риск от кръвоизлив,ако дърпачът не знае какво прави.Но според мен,много лекари също не знаят какво точно правят,но никога няма да си го признаят.В Щатите има много лекари в затвора,но нашите-те са безгрешни...

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

        Зареждам...
        X