Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как се прави греяно вино?
Свий
X
-
До: Как се прави греяно вино?
За какво ти трябва?
Ако е за впечатляване на някого, имаше нещо за "Глитвайн", немско-австрийско питие, ако не се лъжа, но по описаната рецепта не ми се стори годно за консумация.
По нашенски-Червено вино се слага да се затопли, но не да започне да ври-тогава почти всичкия алкохол се е изпарил, а от него търсим ефекта на затопляне(първоначално), и разреждане на кръвта, та да стигне по-далея по капилярите.
Айде... отплеснах се.
В затопленото вино добавяме черен пипер, не много, да не започне да люти прекалено. От черния пипер се загряваме допълнително.
В заключение да кажа, че е отвратително за пиене, поне за мен, но е добро лекарство за гърло, осбено ако е в начален стадий. Но си има и техника на пиене, трябва да се задържа в глътката, а не да се преглъща веднага, а ако можеш да устоиш да направиш гаргара, ефекта е почти гарантиран.Има ли желание-има и начин!
-
Затопляш го до степен преди да заври, мяташ вътре нарязан портокал мед и канела, пускаш си мача Бразилия - Франция от световното в Мексико през 1986та, през цялото време бъркаш, и като свърш мача си готов за сергия в Страсбург на Новогодишния пазар. А за тяхното греяно вино ходят от цяла Европа там. И е добро.
По избор може да добавиш меда накрая. Но при всички положения ти трябва 1/10 захар, иначе става киселичко. Някои го разреждат с вода, други не.
А за мача - ако бързаш - можеш да изгледаш само продълженията.Последно редактирано от Goblin; 23-02-09, 22:15.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Мачове не гледам, нито пък обичам да се перча.
Питам, защото вече ми е писнало от лекарства.
Греяна ракия знам, как се прави. : ))
Не съм правил вино, за това питах.
А колкото до използването - с болно гърло съм и имам малко температура.
П.П. Благодаря за вниманието.
Коментар
-
Хе хе, аз съм бил точният човек
Само да добавя, че преди малко забравих-Черният пипер е по-добре да си го смелиш на момента, а не да ползваш готов смлян. Веднъж, като си правих такова вино, се чудих как така, виното като се сгрее става солено. После се сетих защо...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Тогава наблегни на меда. Успокоява гърлото яко. Всъщност според мен той ще се яви по-полезен в случая от винената част.
Щом е за експресно-лични нужди:
- 1л вино. Не е нужно да е реколта. Така и така ще го грееш
- 1 към 10 захар или мед.
- Канела за вкус ако искаш. За пипер да се изкажат специалистите.
- Няколко резенчета лимон.
- 15 минути греене.
Успех и скорошно оздравяване.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнениеТогава наблегни на меда. Успокоява гърлото яко. Всъщност според мен той ще се яви по-полезен в случая от винената част.
Щом е за експресно-лични нужди:
- 1л вино. Не е нужно да е реколта. Така и така ще го грееш
- 1 към 10 захар или мед.
- Канела за вкус ако искаш. За пипер да се изкажат специалистите.
- Няколко резенчета лимон.
- 15 минути греене.
Успех и скорошно оздравяване.
За виното-Каква реколта, то ако е купешко, е от спирт и вода. И цвят, за заблуда на потребителя. Най си е добре с домашно, то поне е истинско. И какъв литърАз, който иначе обичам вино, не мога да изпия повече от 100-150 грама, толкова е гадно. Но нали е за лек. стискаш зъбите, и...
Скорошно оздравяване, приятелю.Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар