Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лечение и отстраняване на ехинококови кисти?

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #16
  От: Лечение и отстраняване на ехинококови кисти?

  Не няма да се сърдя...въпреки че това което ми се случва не би променило мисленето ми за кучетата и повечето домашни любимци.
  To по-скоро към колегите беше... към теб ще опитам каквото мога да помогна.
  В сряда ще получа инфо къде точно в София са излекували жената от точно същото нещо. Засега знам само, че е безоперативно, само с медикаменти, ехинокок на черен дроб. Пълно излекуване! По същия начин са и предлагали операции и е била поставена пред същата дилема.

  Коментар


  • #17
   От: Лечение и отстраняване на ехинококови кисти?

   Днес ми взеха здравето и якъла от бумащини и административни врътки и глупости....Направо да не си болен болен ще излезеш от болницата...и пак нямам назначение......утре пак! Омагьосан кръг....препращат ме от специалист на специалист и така като във майсторско управление без финал.
   Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

   Коментар


   • #18
    От: Лечение и отстраняване на ехинококови кисти?

    Не съм забравил, врънкам за инфо доколкото мога. Засега без резултат, въпреки, че ми обещаха.

    Коментар


    • #19
     От: Лечение и отстраняване на ехинококови кисти?

     Да....направо съм потресена от нашата здравна система.....отивайки при Паразитоложката към която бях изпратена след 5Д, скенера,и нова консултация със водещи Гастроентеролози, със подробно описание на състоянието ми, описвайки симптомите благодарение на които три месеца се търси какво аджеба ми е....Д-р Христозова отсече че едва ли не нищо ми няма, и мога да си откарам със множеството кисти (освен трите по видими, си отглеждам близо десетина бебенца, и една на панкреаса) още доста време за къде да бързам да ги тровя или махам, а и симптомите ми постоянно възпаление на лигавиците на устната кухина, и тежеста и леки болки в дясно(все едно че ме наболява дясното сърце) ми не били от това, нито топката заседнала в гърлото.
     Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

     Коментар


     • #20
      От: Лечение и отстраняване на ехинококови кисти?

      Здрасти Доби, говори ли с д-р Димов?
      Звучиш доста разочарована от здравната ни система , което не ме учудва много.
      Изпрати ми образите от скенера ако искаш. Честно да ти кажа това 4Д , 5Д си е жива простотия , която не помага кой знае колко. 4Д мога да го разбера /Получава се нещо като филм/, т.е. не гледаме застинал образ а промените в дадена област за определено време, което съм сигурен, че не е направено , защото няма смисъл от "динамика" . Ама това с 5 Д -то лично на мен ми се губи. Кво да правиш, пазарна реклама и създаване на нови измерения...не е лесно , трябва да се отселява. Единствения смисъл от този тип машини е ,че добиват информация на субмилиметрово ниво , което дава възможност за 3Д реконструкции в свободни равнини, а не само в аксиална/напречна на изследвания обект/, както при по- старото поколение спирални компютър томографи/то не че и те не го могат 3Д-то/ ама много им се натоварва рентгеновата тръба и не даянят дълго при този начин на употреба/. Не че и това е чак от толкова голямо значение , но помага да се изяснят детайли.
      Панкреаса не е характерно място /не че е невъзможно/ за тази гад, а кисти /прости кисти/ имат много хора, въпроса е кои от тях са паразитарни. В същност даже и това не е от особено значение. Ако кистите са малки , а серологията положителна се лекува медикаментозно. Отново серологията е тази която ще покаже ефекта от лечението , а не толкова образната диагностика. Важността на последната се свежда до проследяване-намаляване на размера и увеличаване на плътността на кистите , с времето до паренхимна/ мекотъканна / плътност, вкалцяване , а и предварителното изследване помага след време да не се бъркат излекуваните ехинококови кисти с чернодробен тумор или метастаза. Искам да кажа да си пазиш диска с изследването и да му направиш копие.
      Относно симптомите , по принцип малки ехинококови кисти са асимптомни. Разбира се в медицината 2+2 рядко прави 4.
      Ако са чак толкова много , направи си поне една рентгенова снимка на бял дроб, който е следващото характерно място след черния дроб.
      Поздрави!

      Коментар


      • #21
       От: Лечение и отстраняване на ехинококови кисти?

       Привет!
       За мое съжаление тези натрапници се откриха в сезона на отпуските.....Д.р Димов е в отпуск, не благоволиха да ми кажат докога.
       Доц. Балев ще отсъства до 15.09. хирурга които назначи скенера, каза че съм за приемане в болница и операция. Д.р Христозова обясни че неможе без мнение на хирург да назначи неоперативно лечение,(може ако си го платя) но то няма да ми помогне бързо. Аз смятам че не съм толкова безмозъчна и ми е ясно колко е трудно да се следват всички административни наредби на Касата. Но ме е яд че никой не взима в предвид оплакванията ми (които са вероятно вторичният стадии на ехинокозата, това не го казвам аз) И най много се ядосвам че в този важен за детето ми момент, в който трябва да съм до нея и да помагам и се радвам на предстоящото радостно събитие, ...аз съм като тези паразити настанили се в мен. Смятам да потърся алерголог, за временно лечение(ако е възможно такова) да мога да съм в кондиция до сватбата на дъщеря ми, и после да тръгна отново по пътя на неизвесното. Децата ми много се притесниха, искат да тръгвам за София,вдигнали са всички колеги и приятели на крак.
       И така ще видим....на диета и бабешки лекове съм за сега....за да смекчавам симптомите на стоматозата в усната кухина, дори ползвам кучешки лек(мажа се с гранофорин) Който помага
       За да стигнем до диагнозата ми трябваха три месеца, четири посещения при УНГ, който ме препрати при ендокринолог, при, невролог,при гастроентеролог(Да е жив и здрав Д-рГеоргиев от Военноморска болница,че ми пусна паразитологичното иследване) Правиха ми снимка на дробовете....засега до там не са се добрали. Но в епикризата ми не пише диагнозата ехинококоза затова и Д-р Христозова неможе да ми предпише лечение без поставена диагноза от хирург......а в епикризата не пише защото иследването излезе след като ме изписаха от отделението. И после ми кажете че лекарите не искали да ни лекуват а пациентите ще са благодарни....как да стане.

       п.п. Безкрайни усмивки и много поздрави, и благопожелания от всички ваши колеги....а най се зарадва една руса сестра която ми поставяше оцветителя!
       Последно редактирано от Доби; 16-08-12, 09:20.
       Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

       Коментар


       • #22
        От: Лечение и отстраняване на ехинококови кисти?

        Получих инфо - доц. Вутова - национален паразитолог. Болницата се намира зад Военно-медицинска академия София - малка, невзрачна сграда. Има бариера и портиер. Кабинета на докторката e на втория етаж. Сега пациентката е здрава, ходи само на профилактични прегледи. Лекарството се казва Зентел. Приема се с много мазнини.

        Коментар


        • #23
         От: Лечение и отстраняване на ехинококови кисти?

         Благодаря, във варна вече ме направиха на маймуна областната паразитоложка. Но сега чакаме нови изследвания и резултати ....на ехографа кистите не се виждат като ехинококови въпреки че са със обвивка.
         Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

         Коментар


         • #24
          От: Лечение на множество прости кисти на черния дроб?

          Така последните изследвания показаха че кистите не са ехинококови, което е добре, но от друга страна аз не се чувствам добре още повече като знам че са множество и се питам отново....А сега какво правя, повечето казват няма лечение дори консервативно, други искат да ме оперират и заедно с големите кисти да отстранят и жлъчният мехур...отново във задънена улица.
          Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

          Зареждам...
          X