Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подутина над "слънчевият сплит"

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Подутина над "слънчевият сплит"

  Няколко дни след тренировка за Гърди във фитнеса ми се появи твърда бучка (подутина) в областта над слънчевия сплит - точно под гръдната кост. Поне мисля, че такава е хронологията - усетих я вчера , а преди това мисля, че я нямаше. Болка няма, нито затруднение при дишането. При вдишване и издишвани стои статично - не се прибира, не се движи. Може да е мускулно разтежение, но може и да е някаква херния, въпреки че не вдигам големи тежести.

  Днес ще отида при GP-то да ми даде направление за хирург, но искам да се консултирам ако някой има компетентно мнение и препоръка какво друго изследване може да се направи - ехография?

  Както виждате не пиша за да не ходя на лекар, просто ми се иска да знам какво направление да си поискам, защото знаете как е с GP-та - направленията никога не достигат, такава е системата. Ако може препоръчайте и добър хирург примерно във ВМА София.

  Благодаря!

  П.П. Като се замисля, може би усещам някаква притъпена болка, но е сравнително слабо.
  Последно редактирано от axlastro; 03-11-11, 11:57.
  Александър

 • #2
  От: Подутина над "слънчевият сплит"

  Изглежда съм се притеснил излишно. Според хирурга, това е някаква кост (края на гръдната кост), която изпъква като отслабнеш. Все пак ще внимавам с тренировките и ще гледам да загрявам добре. Не е зле и да прочета един учебник по анатомия.
  Александър

  Коментар


  • #3
   От: Подутина над "слънчевият сплит"

   Тренирай яко и не се плаши,там няма какво да ти стане от тежко.
   ПАВКО
   0888802068

   Коментар


   • #4
    От: Подутина над "слънчевият сплит"

    Не е съвсем така, там може да се появи сериозен/откъм болка/ проблем. Края на гръдната кост - ксифоидния израстък, е хрущялно образувание, частично подвижно, крепящо се на става откъм гръдната кост, и многобройни сухожилни връзки с гръдните и коремни мускули. Та тези връзки, в резултат на претоварване /хронична травма/, или остра травма /във фитнеса - да натиснеш силно или с удар основата на гр. кош/ се възпаляват, и болката е сериозна - споделям и личен опит. В случая проблем няма, но е добре да се внимава. Бъди здрав!

    П.п. в този участък може да се образува и типична мускулна херния, но това е тема за друга бира!
    "Make love, not war!"

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 7,747 в 10:48 на 20-03-21.

    Зареждам...
    X