Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витилиго

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #16
  От: Витилиго

  Хм...интересна гад http://www.puls.bg/illnes/issue_433/ , честно казано не бях чувал преди. Странното е, че по времето в, което се появиха първите петна, бях заклет вегетарианец от над 10 години, а пък последната ми котка умря поне 7 години по- рано така, че не съм бил най- адекватният приемник на тези твари. Нищо не ми пречи, обаче да си направя изследванията.
  Мерси за информацията!
  08седемшест5едно513четири

  Коментар


  • #17
   От: Витилиго

   Щом изобщо си имал котка, най-вероятно си инфектиран. На 99% от хората това не пречи.
   Геополитически прозрения на Кольо: Всички [управници] са маскари, все от класа. Ама нашия понеже не е от класа - ...

   Коментар


   • #18
    От: Витилиго

    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Щом изобщо си имал котка, най-вероятно си инфектиран. На 99% от хората това не пречи.
    Точният термин е „инвазиран“, демек - нападнат от нашественици ... Не му се плашете, все от нещо ще се мре, но само от токсоплазмоза - едва ли . Дори играта на малките момичета с котки се е поощрявала, за да прекарат инвазията леко в детска възраст, което да ги предпази после от мъртво родено първо дете (следващите се раждат живи).
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

    Коментар


    • #19
     От: Витилиго

     Първоначално публикуван от Валентин Стоилов Преглед на мнение
     Ами, какво да споделя...промяна няма, или има, но в посока минимално разрастване на петната...Тъжната истина е, че понеже този тип заболяване не е смъртоносно, не боли и не сърби, големите фармацевтични компании и не се интересуват много от него. Как да създадат скъпо лекарство за нещо от, което хората, може и да се откажат да плащат???
     Зимата петната не се виждат изобщо, но лятото, понеже съм тъмен изпъкват ярко. Не се притеснявам особено, но не мога да кажа, че не изпитвам никакъв дискомфорт.
     Няма известно лекарство, което да се бори с това автоимунно заболяване. Има различни опити с облъчване с UVA и UVB лъчи (PUVA терапия), с мелагенина, с разни мазила- боклуци на известните козметични гиганти, с билките на д-р Порязов, но ефект няма, или дори да има е ограничен и временен.
     Съжалявам, че Ви казвам тези думи, понеже също съм баща и зная колко боли да страдаш през детето си, но не виждам смисъл да Ви лъжа.

     Има, обаче и нещо хубаво, макар и само като догадка. Почти безспорно е доказано, че заболяването се предизвиква не от външен дразнител, а от вътрешен такъв (може би за това е и автоимунно заболяване). Т.е. психиката е ключа, който го отключва, но същевременно, може и да го заключи. Вероятно и това е обяснението за спонтанната и пълна ремисия при някои хора. Тъй като съм лично заинтересован, провеждам собствени изследвания за доказване или отхвърляне на тази хипотеза. Ако имате желание, бих могъл да се видя лично с дъщеря Ви и да потърсим заедно корените на нейното заболяване. Това, разбира се, не би Ви струвало нищо, защото все още нищо не е безспорно доказано, макар и доста неща да сочат в тази насока.

     Ако Ви се чете, ето това е най- богатият източник на информация в българското интернет- пространство (информацията е стотина страници, пазена от 2004 година)- разгледайте го, тъкмо ще се ориентирате: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6954

     Поздрави,

     В. Стоилов
     Благодаря ти ..... и аз се зачетох веднага по форумите,още щом разбрах .... проблемът е,че тя е на 13 .... и въпросите до психиката при 13-годишните е много сложен.
     Тя дори не запомни името на заболяването, не е виждала хора с него,нито снимки. Има бенка точно на крайчето на устните и под нея е част от петното .... доктора каза, че тя най-вероятно ще падне ... и това направи дъщеря ми много щастлива, защото бенката е нещото от което най-много се срамува и депресира ... какво ще стане когато и обясня за какво иде реч!
     Никой от рода ни не е обвързан с витилиго. Петното при нея се появи до месец след употребата на Аугументин, борихме се с жестока ангина. След което и спря цикъла и забелязах бялото петно. Четох някъде, че е възможно хормонално обвързване с болестта, ако е така какво ще покажат едни хормонални изследвания на 13 годишно момиче, в което всичко ври и кипи и тепърва се заформят и нагаждат функции. На теб правени ли са ти някакви изследвания? Доктора при който бяхме ни изпрати така спокоен, без да изпише нищо или поиска изследвания. Благодаря на всички които писаха, всеки съвет ми е важен. Истината е , че съм уплашена .... с което няма как да помогна на дъщеря си. Простете,че поста ми е разхвърлян.
     Последно редактирано от Son4o; 22-05-13, 09:39.
     Заминавам. За дълго. В себе си. Оставям ключа ... там ...

     Коментар


     • #20
      От: Витилиго

      Никой в рода ми няма Витилиго. При мен се появи преди 7 години, петната са основно по ръцете и тялото, увеличават се лятото когато се излагам на слънце, дори преди година ми се появи петънце в края на устните. Когато за пръв път забелязах симптомите - отидох на лекар, бързо ми се изясни, че не е ясно нито от какво се получава, нито пък как се лекува. И понеже не съм суетен (жена ми полудява когато се обличам) и за Щастие тази "болест" няма Никакви сериозни признаци, не боли, не сърби, се оставих на съдбата и си живея живота като не и обръщам внимание - зимата всичко изчезва (или са поне незабележими), лятото има петна който не хващат тен и дори изгаря там кожата лесно, но за щастие са малки и проблема е микроскопичен.
      Съжалявам за малкото момиченце, но освен да стане по-силна - което ще е положителният ефект, друго не мога да препоръчам. Като лъч надежда, мога да споделя, че мой съсед който имаше големи, ярки петна по цялото лице (никога не са ми пречили да го възприемам нормално и да сме си приятели), преди година две се Изчисти (видимо) почти напълно, без да предприема каквото и да е лечение!
      Стискам палци!
      П.С.
      Майкъл Джексън (лека му пръст) го избелиха до неузнаваемост, при това преди много години, мисля си, че това означава, че все някъде има хора който разбират от тези неща, но къде и кои?

      Коментар


      • #21
       От: Витилиго

       При мен се появи преди 4-5 години, петната са основно по ръцете и тялото, увеличават се лятото когато се излагам на слънце, дори преди година ми се появи петънце в края на устните. Когато за пръв път забелязах симптомите - отидох на лекар, бързо ми се изясни, че не е ясно нито от какво се получава, нито пък как се лекува.
       Не разноцветен ли лишай имашь? Оцет - е хубаво лекарство.
       Бира без ракия - парите на вятъра

       Коментар


       • #22
        От: Витилиго

        Първоначално публикуван от Ingeneer Преглед на мнение
        Не разноцветен ли лишай имашь? Оцет - е хубаво лекарство.
        Не, Витилиго

        Коментар


        • #23
         От: Витилиго

         Точно така, Алекс! Аз изповядвам същата философия, но ако ние сме дърти, мъжки магарета, то в случая се касае за съвсем младо момиче при, което нещата не стоят хич така...
         Абе, мисля си, че трябва да се съберем, дори виртуално и да поумуваме... Вярвам, че има път, ама пусто е дълъг.
         За сведение, моите петна също са само по юмруците. При повечето дами са около устата. Дали е случайно?
         Последно редактирано от Валентин Стоилов; 22-05-13, 15:37.
         08седемшест5едно513четири

         Коментар


         • #24
          Re: От: Витилиго

          Please can you help me,
          I would like to order a cream an tea , for vitiligo I used cream and tea I dont know how to order from dr Porqzov , Svoge

          Коментар


          • #25
           От: Витилиго

           It's totally fake. Don't give your money for this "product".
           08седемшест5едно513четири

           Коментар


           • #26
            От: Витилиго

            Здравейте. Как върви лечението при Вас? Аз имам три автоимунни заболявания. Витилигото е едно от тях, от една година насам... Бях при един професор, който беше доста обнадеждаващ. Ще видим.

            Коментар


            • #27
             Re: От: Витилиго

             For Vitiligo.
             I wrote an email and you reply to me and you said these product is fake, don't waste money, thanks
             Please can you explain to me why , or do you have any options that you can refer to me ? Thanks I m waiting for your reply to me

             Коментар

             Активност за темата

             Свий

             В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

             Най-много потребители онлайн 4,660 в 19:02 на 07-04-20.

             Зареждам...
             X