Обява

Свий
Няма добавени обяви.

бенки

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • stor
  отговори
  От: До: бенки

  А кой си е махал бенка с лазер?

  Остави коментар:


 • Янита
  отговори
  До: бенки

  Никога повече,просто си внуших друго и мира нямах докато не го отстраня,това са сериозни неща.

  Остави коментар:


 • deian
  отговори
  До: бенки

  Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение
  Моята беше една малка точица,но и разказах играта,внушението е голяма работа.Упорито измъкнах "гадния кърлеж"
  Постарай се да не го правиш повече. Има си правила на хирургичната тактика при отстраняването на бенки за да се постигне поне някаква гаранция за радикалност. Иначе по-добре да не се пипат /особено от хора без опит-вкл медици/.

  Остави коментар:


 • Янита
  отговори
  До: бенки

  Моята беше една малка точица,но и разказах играта,внушението е голяма работа.Упорито измъкнах "гадния кърлеж"

  Остави коментар:


 • droba
  отговори
  До: бенки

  Сарач съм ( правя татуировки ) та по санитарните курсове винаги обясняват едно и също. Бенките не са нищо друго освен пигментни образувания . Хубаво е самата бенка да не се чопли,разранява ,покрива с татуировка за да може да се следи дали не се уголемява . Ако започне да се уголемява ,променя цвета , сърби .....въобще всякакви промени трябва да се прегледа незабавно от специалист. Възможно е да се превърне в меланом.

  Меланомът може да възникне и съвсем спонтанно, на място, където няма бенка. Този рак може да се появи на почти всяко място по тялото, даже на петата, в окото или в окосмената част на главата." Здраве Бг

  Остави коментар:


 • sparkybg
  отговори
  До: бенки

  Винаги при специалист. Иначе шарлатани много.

  На жена ми след бременноста пък една доста голяма просто се махна. Избеля, и се обели. А я имаше от години.

  Знам и за в Пловдив някакъв човек, който ги маха с разни бабешки рецепти. Наистина ги маха, без последствия, макар да съм скептично настроен към подобни лечения. Знам го от колега, който си ги маха при него. Все пак и той отказва да пипа някои. Казва че са лоши и не трябва.

  Остави коментар:


 • Янита
  отговори
  До: бенки

  Преди време като си внуших,че ми се забил кърлеж в крака,без да се замисля премахнах една малка бенкаВъоръжена бях с лупа и игла.Спокoйна си легнах.... извадих "кърлежа".Минават дни....и задавам въпрос на половинката-"Ама аз нямах ли бенка тук и къде е сега?"....измина доста време..ето ме жива и здрава.Но трябва да се внимава с тези неща.На дъщеря ми премахнахме 2 понеже я дразниха много ,също няма оплаквания.Нейните обаче при специалист
  Последно редактирано от Янита; 17-05-10, 22:10.

  Остави коментар:


 • deian
  отговори
  До: бенки

  Всичко е въпрос на късмет и на механично дразнене /не бива да се излагат и на УВ лъчи/. Затова се препоръчва бенките изложени на хронично дразнене /по места където има триене и рискове от нараняване/ да се махат по хирургичен начин. Подчертавам хирургичен начин! Всякакви лазери, пилинги, биопсии /да видим какво е/ и т.н. са противопоказани. Бенките на широка основа без видими белези за израждане се наблюдават. И от последното изречение вече шокът е голям- колко да е широка основата, колко са видими белезите за дегенирация /и с какво и от кого/, колко време да се наблюдават и т.н. Това води до дискусии във форумите от непрофесионалисти, шарлатании и хипохондрии. Факт е, че видимо "добри" бенки понякога хистологично дават резултат-меланом /скоро за съжаление имах такъв случай/. Други много страшни на външен вид са просто бенки. Правилният специалист за консултация е онкодерматолог, а за лечение-хирург.И да пази Бог! Меланомът е най-лошият от лошите и затова и след 10-15 год нищо не се знае... Препоръчвам следните консултанти:
  0888539341-проф Пейчева /зав катедра по онкодерматология в Онкологията в Дървеница
  0887852659-д-р Радослав Мангалджиев /онкодерматолог в Онкодиспансера в Младост1-бившата 27-ма поликлиника
  Успех и без паника!

  Остави коментар:


 • NOTY
  отговори
  До: бенки

  жена ми е лекар и също е хипохондрик. Явно е защото знае прекалено много, а ние като не знаем ни е спокойно. За всеки случай отиди на кожен лекар и ще ти каже веднага. Съпругата има доста бенки и някои от тях си махна други не смее да докосне. По лошите са едни такива като гъба, натрупвания от клетки. Не са равни или гладки, а напротив. Явно има и други признаци за разпознаване, ама аз знам само този.
  Успех

  Остави коментар:


 • sir Borko
  отговори
  До: бенки

  Ако се откъсне леко в горния край примерно, кожата отдолу по формата на бенката е същия тъмен цвят , та се изплаших да не е Меланом милигнум или просто не бива да се чете домашен лечебник от непрофесионалисти . Води до ипохондрия !

  Остави коментар:


 • NOTY
  отговори
  До: бенки

  Не винаги. Просто там са такъв вид клетки дето не е хубаво да се дразнят (режат, горят, разраняват ит.н.).

  Остави коментар:


 • sir Borko
  започна тема бенки

  бенки

  Интересно при механичко въздействие върху рождена бенка, ако се нарани, винаги ли води до рак?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

Зареждам...
X