Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Селския Хляб на Ердинч

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Селския Хляб на Ердинч


    Селския Хляб на Ердинч
    was invented by Erdinc, all rights reserved


    .....................................за 1кг хляб ...........................за 750г хляб

    вода...............................400ml....................................310ml
    пресен лимонов сок..........3/4 teaspoon..........................1/2 teaspoon
    сол.................................1+1/2 teaspoon.......................1 teaspoon
    брашно............................650g ................................... 500g
    мая(instant).....................1+1/2 teaspoon......................1 teaspoon
    програма: основна / френска
    кора: средна

    1. в контейнера на машината налейте водата, добавете лимоновия сок, . После сипете с лъжица брашното (като я развявате с лъжица). добавете солта в едното ъгълче, добавете в средата на кладенче маята.
    - може да импровизирате като добавите в общото количество вода прясно мляко или кисело мляко( за 1kg=70ml за 750g=50ml)
    2. нагласете контейнера в машината.
    3. включете машината на основна/ френска програма, 1kg/750g хляб, средна кора.
    4. след първите 5мин проверете състоянието на продуктите(трябва добре да са се смесили) ако има нужда помогнете със шпатула.
    5. след 15мин проверете състоянието тестото, тестото не трябва да лепне по стените на контейнера( трябва да бъде мекичко колкото месцето на ухото). Ако e много твърдо тестото добавете ч.л./teaspoon вода/мляко, ако е много мокро добавете с.л./tablespoon брашно.
    -упътване за по добро тесто:
    прекалено сухо ............прекалено мокро ...............OK
    ............. ............. източник:http://www.kucinare.it
    6.след звука за прибавяне на допълнителни продукти, може да импровизирате с 1 или 2 tbsp ленено, слънчогледово или тиквено семе (по желание)
    7. след звука за свършване на програмата за печене, оставете хляба да постои още близо 5мин. в машината, извадете я, и я нагласете върху решетка, оставете да изстине около 30-45min.
    8. за тези които ще ползват прясна мая: не трябва да се преувеличава много c маятa, мисля че за тази рецепта за 1kg=8-9g и 750g=6g ще е предостатъчно. смесете с дървена лъжица маята, млякото и захарта във стъклената купичка, покрийте сместа със боне за душ и я оставете на топло да шупне за около 10-15min. В края на това време сместа трябва да се е активирала и образувала мехурчета по повърхността и. в контейнера на машината сложете първо водата, a после приготвената смес от мая.
    да ви е сладко!

    3. oпит


    1 Cup = 1 ч.ч.
    1 Tbsp( tablespoon) = 1 с.л.
    1 Tsp(teaspoon) = 1 ч.л.

    1 Cup = 240 ml
    1 Tbsp = 15 ml
    1 Tsp = 5 ml
    SJ-8, SCRAMBLER / 4-Speed, Manual Transmission, Part Time Transfer Case / Engine I-6, carburettor / Year: 1982 Toledo, Ohio

  • #2
    До: Селския Хляб на Ердинч

    Супер - сериозно се замислям да си взема една такава машина! Ердинч, имаш ли рецепта за черен хляб с маслини? Такава разкошотия ядох преди пет години във Франция - няма по-вкусен хляб!
    [B][SIZE=2]
    [/SIZE][/B]

    Коментар


    • #3
      До: Селския Хляб на Ердинч

      Селският хляб на Ердинч е вече изпробван, одобрен и изконсумиран от моето семейство. Рецептата ще влезе в редовна употреба.
      Поздрави!

      Коментар


      • #4
        Турски Хляб със Забавено Втасване

        имаш ли рецепта за черен хляб с маслини?

        не, но ако намеря ще я публикувам тука

        Селският хляб на Ердинч е вече изпробван, одобрен и изконсумиран от моето семейство. Рецептата ще влезе в редовна употреба.
        Поздрави!
        благодаря, непременно пробвай и долната рецепта



        Турски Хляб със Забавено Втасване
        източник: http://www.ekmeksanati.com

        Продукти за 900 гр.Хляб :

        1+1/4 Cup(300 мл) ...............................вода.
        500 гр. (4Cup) ......................................Брашно
        1 Tsp ....................................................морска сол / сол.
        1 TSP ....................................................мая
        1 TSP..................................................... Челебитка посевна (черен кимион)

        забележка: продуктите трябва да са на стайна температура.

        изсипва се първо водата, после солта и брaшното, и най отгоре се изсипва маята

        нагласяме на програма за месене на тесто, и включваме машината


        след свършване на цикъла месене изключваме напълно машината(не чакаме да премине на цикъл втасване), вадим контейнера и го закриваме със боне за душ.


        слагаме контейнера във хладилника за 6-8часа престой. смисъла на престоя в хладилника е да се забави втасването.


        след 6-8часа изваждаме от хладилника втасалото тесто



        и почваме бокс среща със тестото, требе хубаво да му изкараме въздуха


        след бокс срещата тестото е в "нокаут"


        след "нокаута" веданага слагаме контейнера в машината и нагласяме на програмата френски хляб(вмимание: някои машини имат си цикъл “презатопляне”/”preheat” във програмата за френски хляб, за да избегнем затоплянето и съответно преждевременното втасване на хляба, трябва да включим машината преди бокс срещата със тестото)

        и машината почва да меси наново тестото, прибавя се заедно със звуковия сигнал 1Tsp Челебитка посевна (черен кимион) и цикъла си продължава до печенето на хляба...




        те това е, ето и резултата от бокс срещата






        SJ-8, SCRAMBLER / 4-Speed, Manual Transmission, Part Time Transfer Case / Engine I-6, carburettor / Year: 1982 Toledo, Ohio

        Коментар


        • #5
          До: Селския Хляб на Ердинч

          Мммм, изглежда страхотно...
          Но това с бокса малко ме притеснява... не съм от най-яките.
          Не съм сигурна и дали ще открия някъде тая челебитка посевна, но пък утре е неделя... мога да се посветя на Турския Хляб със Забавено Втасване. Ще пиша за резултатите.

          Коментар


          • #6
            Селски Eстествен Хляб

            Но това с бокса малко ме притеснява... не съм от най-яките

            набоцкай я само със пръсти и е OK.



            Не съм сигурна и дали ще открия някъде тая челебитка посевна

            по желание е, не е задължително да се добавя



            Селски Eстествен Хляб
            източник: www.club-paneo.com

            Вода .................................................410мл
            Лимонов Сок ......................................5мл (1tsp / ч.л.)
            Бяло Брашно ......................................400г
            Сол ...................................................6г (1tsp / ч.л.)
            Пълнозърнесто брашно ........................150г
            Ръжено брашно ..................................150г
            Мая ..................................................4,5г (1+1/2 tsp / ч.л.)

            Мая за бърза програма .......................7,5г (2+1/2 tsp / ч.л.)


            1. в контейнера на машината налейте водата, добавете лимоновия сок, . После сипете с лъжица брашното (като я развявате с лъжица). добавете солта в едното ъгълче, добавете в средата на кладенче маята.

            2. нагласете контейнера в машината.

            3. включете машината на основна/ френска програма, средна или тъмна кора.

            4. след първите 5мин проверете състоянието на продуктите(трябва добре да са се смесили) ако има нужда помогнете със шпатула.

            5. след 10-15мин проверете състоянието тестото, тестото не трябва да лепне по стените на контейнера( трябва да бъде мекичко колкото месцето на ухото). Ако e много твърдо тестото добавете ч.л./teaspoon вода/мляко, ако е много мокро добавете с.л./tablespoon брашно.

            -упътване за по добро тесто:
            прекалено сухо ........прекалено мокро ..................OK
            .........................
            източник: http://www.kucinare.it

            6.след звука за прибавяне на допълнителни продукти, може да ce импровизира с 1 или 2 tbsp ленено, слънчогледово или тиквено семе (по желание)

            7. след звука за свършване на програмата за печене, оставете хляба да постои още близо 5мин. в машината, извадете я, и я нагласете върху решетка, оставете да изстине около 30-45min.

            8. за тези които ще ползват прясна мая: не трябва да се преувеличава много c маятa, мисля че за тази рецепта 8-9g прясна мая ще е предостатъчно. смесете с дървена лъжица маята, млякото и 1/2tsp/ч.л захар във стъклената купичка, покрийте сместа със боне за душ и я оставете на топло да шупне за около 10-15min. В края на това време сместа трябва да се е активирала и образувала мехурчета по повърхността и. в контейнера на машината сложете първо водата, a после приготвената смес от мая.

            да ви е сладко!

            SJ-8, SCRAMBLER / 4-Speed, Manual Transmission, Part Time Transfer Case / Engine I-6, carburettor / Year: 1982 Toledo, Ohio

            Коментар


            • #7
              До: Селския Хляб на Ердинч

              Ето една рецепта за Хляб с маслини и подправки

              Продукти:

              230 мл. вода
              2 1/2 с.л сухо мляко
              2 1/2 с.л масло
              2 1/4 с.л захар
              1 1/4 ч.л сол
              1 ½ ч.л. майорана; ½ ч.л. сушен босилек; 1 ½ ч.л. сушена градинска мащерка
              2 1/2 ч.ч. бяло брашно
              1/2 ч.ч. "черно" брашно
              1 1/4 ч.л суха мая
              1/2 ч.ч. маслини (черни)
              Тегло: 750 гр.
              Запичане: средно ниво.
              Програма: Основна 3:13h

              За маслините пише, че е препоръчително да се вкарат в цикъла, когато машината "уведоми", че започва втасването, иначе се "накълцвали". Аз лично не съм я пробвала и нямам впечатления, така че ако някой опита нека сподели дали е сполучлива.

              Коментар


              • #8
                Немски Хляб



                Немски Хляб
                Източник: http://www.ekmeksanati.com/documents/alman_ekmef0i.html

                Хляб за 900 гр.:
                240 мл.(1 Cup).......................вода
                120 мл.(1/2 купа)..................мляко.
                1/2 TBSP ..............................лимонов сок.
                2 TBSP .................................краве масло(идея: свинска мас)
                3 TBSP .................................меласа/гроздов сироп.
                1 + 1/2 TSP ..........................морска сол.
                500 гр. (3 1/3Cup) ...............пшенично брашно
                2 TSP ......................................Мая

                програма: основна/среден цвят кора/ 900гр хляб

                -слагат се първо течните, после сухите продукти и най отгоре маята(маята не трябва да е в контакт със солта и захарта)
                -продуктите трябва да са на стайна температура








                SJ-8, SCRAMBLER / 4-Speed, Manual Transmission, Part Time Transfer Case / Engine I-6, carburettor / Year: 1982 Toledo, Ohio

                Коментар


                • #9
                  До: Селския Хляб на Ердинч

                  Eто Ви още малко рецепти. http://magratea.hit.bg/bread/Recepti_bread.htm
                  Прости мя Господи,че чух вся премудрости твои,но бидох простак и невозползвaхся.

                  Коментар


                  • #10
                    Йогурт Хляб

                    Йогурт Хляб / Xляб с кисело мляко
                    източник: http://www.ekmeksanati.com/YogurtEkmegi

                    за 900г. хляб:

                    210мл. ......................................вода
                    1/3 ч.ч./Cup .............................кисело мляко (домашно).
                    1 с.л. tablespoon/Tbsp/ ............захар.
                    1 с.л. tablespoon/Tbsp/ ............краве масло(омекотено или разтопeно на слаб огън)
                    1 + 1/2 ч.л Teaspoon/Tsp ........морска сол / сол.
                    1 бр. .........................................яйце (голямо).
                    600г или 4 ч.ч./Cup..................брашно (за общо предназначение).
                    1 ч.л Teaspoon/Tsp ..................мая (Instant)
                    1 ч.л. Teaspoon/Tsp .................суха мащерка(по желание).

                    1. в контейнера на машината сложете водата, киселотo мляко, яйцето и маслото . После сипете с лъжица брашното (като я развявате с лъжицата). добавете солта в едното ъгълче, a в насрещното захарта, в средата на кладенче маята и поръсете c мащерката (по желание) .

                    2. нагласете контейнера в машината.

                    3. включете машината на основна програма, 1kg хляб, средна кора.

                    4. след първите 5мин проверете състоянието на продуктите(трябва добре да са се смесили) ако има нужда помогнете със шпатула.

                    5. след 15мин проверете състоянието тестото, тестото не трябва да лепне по стените на контейнера( трябва да бъде мекичко колкото месцето на ухото). Ако e много твърдо тестото добавете ч.л. вода/мляко, ако е много мокро добавете с.л. брашно. внимавайте за тестото, според големината на яйцето може да се промени количеството с вода или брашно в повече.

                    -упътване за по добро тесто:
                    прекалено сухо прекалено мокро OK

                    източник: http://www.kucinare.it

                    6.след звука за прибавяне на допълнителни продукти, може да импровизирате с 1 или 2 tbsp ленено, слънчогледово или тиквено семе (по желание)

                    7. след звука за свършване на програмата за печене, оставете хляба да постои още близо 5мин. в машината, извадете я, и я нагласете върху решетка, оставете да изстине около 30-45min.

                    8. за тези които ще ползват прясна мая: рецептата съдържа кисело мляко, по тази причина не трябва да се преувеличава много c маятa, както се вижда и сухата мая е в по малко количество, мисля че за тази рецепта 5-6 или най много 7г. ще е предостатъчно. смесете с дървена лъжица маята, млякото и захарта във стъклената купичка, покрийте сместа със боне за душ и я оставете на топло да шупне за около 10-15min. В края на това време сместа трябва да се е активирала и образувала мехурчета по повърхността и. в контейнера на машината сложете първо водата, a после приготвената смес от мая.

                    да ви е сладко

                    SJ-8, SCRAMBLER / 4-Speed, Manual Transmission, Part Time Transfer Case / Engine I-6, carburettor / Year: 1982 Toledo, Ohio

                    Коментар


                    • #11
                      От: Селския Хляб на Ердинч

                      Хляб Капама
                      YoYa Bread

                      рецептата:

                      350г.................................................бяло брашно
                      300г ................................................пълнозърнесто
                      400г.................................................вода
                      1 1/2 teaspoon/чл..............................Morska сол
                      1 1/4 teaspoon/чл..............................суха мая

                      приготвяне на тестото:

                      1. слагаме продуктите в контейнера
                      2. пускаме машината за близо 10минутно месене
                      3. слагаме омесеното тесто в хладилника за около 15 часа(аз го държах около 12часа в хладилника и около 3часа извън него на стайна температура)
                      4. след 15часа изваждате въздуха на втасалото тесто
                      5. набрашняваме кухненската маса с малко брашно
                      6. сгъваме тестото като пощенско пликче, оформя cе топка
                      7. преместваме сгънатото и оформено на топка тесто във тенджерата като внимаваме сгънаната част да остане долу
                      8. оставяме да втаса във стайна температура за около час, аз втасах направо в фурната и след втасването направо превключих на печене
                      9. печем 30 минути на 230градуса с загрят реотан отгоре и отдолу,
                      10. печем още 10-15минути на 210градуса със отворен капак, като внимаваме да не прегори.
                      11. съветвам: непременно да се ıзпробва от всеки, гарантирам че това ще е най естествения и най вкусен хляб който някога сте яли, хляб само oт брашно, вода, сол и малко мая.

                      (*)Борджам'а трябва най малко да е поне с 12cm дълбочина и с около 25cm диаметър, моят е 3000сс

                      може да се използва коя да е тенджера, требе да се внимава само за вида на тенджерата, че после да не са чудите как да извадите xляба от там. Също така, за да не залепне и по лесно да се вади след печенето, може мноого леко да се намаже дъното и отстрани(особено отстрани)



                      Последно редактирано от ErdincK; 14-11-10, 16:49.
                      SJ-8, SCRAMBLER / 4-Speed, Manual Transmission, Part Time Transfer Case / Engine I-6, carburettor / Year: 1982 Toledo, Ohio

                      Коментар


                      • #12
                        От: Селския Хляб на Ердинч

                        http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=51.0 и още малко рецепти

                        Коментар


                        • #13
                          От: До: Селския Хляб на Ердинч

                          Първоначално публикуван от Verginiya Преглед на мнение
                          Ето една рецепта за Хляб с маслини и подправки...
                          Изпробвана неколкократно и се получава добре!
                          Жена ми намали водата на 200 мл. и сложи вместо сухо - прясно мляко!
                          ( Изпробвано е и само с типово брашно, но не е толкова сполучливо - хляба става по-клисав! )
                          Казано е:
                          -"Обичай ближния",
                          щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

                          Коментар


                          • #14
                            От: Селския Хляб на Ердинч

                            От тая машина ,шкембето ми порастна с една педя !Скоро ще се включа и аз в темата !
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 г.
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

                            Коментар


                            • #15
                              От: Селския Хляб на Ердинч

                              Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              От тая машина ,шкембето ми порастна с една педя !Скоро ще се включа и аз в темата !
                              Един път в седмицата, иначе си е е"ало мамата.
                              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                              Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                              Най-много потребители онлайн 4,385 в 20:28 на 18-02-20.

                              Зареждам...
                              X