Сега е момента да си навърже човек едно простирче с чирози. Особено подходящ е черноморския сафрид, който сега по есенно време е и по-голям.
Първи етап: Който е на морето, като мен си хваща (купува, като не мога да си хвана
)
Втори етап: Изчиства се и се нарежда в съд предварително насипан с морска сол, например някаква тава, върху рибата също се посипва морска сол. Рибата престоява така три дена, като тавата трябва да е поставена под лек наклон, защото солта изцежда рибата и тази вода трябва да се изхвърля периодично. Обикновено се появява след първия ден. След третия ден рибата се изважда от солта, измива се добре и се нанизва на въженце. Готова е след 2-3 дена.
Трети етап: Остър нож и дъска. Това мезенце пие всичко, кой колкото може да носи
Първи етап: Който е на морето, като мен си хваща (купува, като не мога да си хвана

Втори етап: Изчиства се и се нарежда в съд предварително насипан с морска сол, например някаква тава, върху рибата също се посипва морска сол. Рибата престоява така три дена, като тавата трябва да е поставена под лек наклон, защото солта изцежда рибата и тази вода трябва да се изхвърля периодично. Обикновено се появява след първия ден. След третия ден рибата се изважда от солта, измива се добре и се нанизва на въженце. Готова е след 2-3 дена.
Трети етап: Остър нож и дъска. Това мезенце пие всичко, кой колкото може да носи

Коментар