Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Roninn
    отговори
    Снощи заредих съставките,пуснах да ги омеси на тесто,за да съм сигурен че консистенцията е Ок ,забърках всичко без маята.

    Настройка на програмата и часа за отложен старт.Прясна мая на кубче,оставих най отгоре на тестото без да се разтваря и сутринта в девет получих това.

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Пет минути до края


    Последно редактирано от Roninn; 31-01-19, 01:25.

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    От преди малко

    Още 20 мин.и е готов.

    Малък ремонт на хлебопекарната,скъса или по точно оригиналния ремък беше станал като дъвка,лепкав ,оплете се и блокира мотора.
    Днес за 10 лв.нов,бърза сглобка и тест.


    430 гр.бяло брашно
    6 грама суха мая на йоткер
    Две лъжици кисело мляко
    150 мл.прясно мляко
    Две лъжици олио
    Десетина капки пресен лимон
    Чаена лъжичка сол
    Половин чаена лъжица захар
    Последно редактирано от Roninn; 31-01-19, 01:06.

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    А комбайнерите отпреди 60 години са нямали представа как се правят добивите отпреди 30, което не е проблем, защото и не им е работа.
    Дрън, дрън.
    Този от преди 30 години да не е бил комбайнер една година?!?

    Остави коментар:


  • davc
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    "Слухове..... сортове пшеница......преди 30 година.......".Обаче един комбайнер от преди 30 години, няма представа как ги правят тия добиви сега......ноооо вероятно ЕС знае....
    А комбайнерите отпреди 60 години са нямали представа как се правят добивите отпреди 30, което не е проблем, защото и не им е работа.

    Остави коментар:


  • davc
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    ...

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Срока за ползване на горепоказаното пълнозърнесто брашно е 28.08.2019-та.

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    "Слухове..... сортове пшеница......преди 30 година.......".Обаче един комбайнер от преди 30 години, няма представа как ги правят тия добиви сега......ноооо вероятно ЕС знае....

    Остави коментар:


  • Asteri
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    В хляба слагат боклуци това е ясно. В брашното обаче - как и защо?
    Споко, ЕС бди за здравословността на заводския хляб. Освен това технологията се променя с времето, та слуховете които се носеха преди 30г също вече са с изтекла годност. Гледах на брашната вкъщи, никъде не пише консерванти.

    Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
    Каква е годността му. Ако е 3 месеца и повече , без консерванти не става. Поне за лимеца е така - брашно , пълнозърнесто , без консерванти - срок на годност 3 месеца.
    Годността зависи и от сорта пшеница, лимеца явно е толкова, другото друго. Освен това пълнозърнестто е с по-кратък живот от бялото брашно по принцип, някъде наполвина.

    Да се върнем на рецептите... Днес вкъщи се измайстори полу-пълнозърнест хляб с орехи и синьо сирене. Ароматизира се приятно от орехите, сиренето се усеща съвсем леко, без да мирише на стари чорапи От нетърпение беше изваден леко по-рано от фурната, но все пак се получи:


    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3 (2).JPG
Прегледи:1
Размер:99.6 КБ
ID:5804494

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3 (3).JPG
Прегледи:1
Размер:101.2 КБ
ID:5804495

    Съставки - като за обикновен хляб (брашно, вода, сол, захар, мая и т.н.) с малки корекции:
    - брашното беше 300г пълнозърнесто, 200г бяло и 200г едросмлени орехи
    - маята беше повечко - два пакета, суха
    - имаше и други модификации, но е въпрос на личен вкус (вместо захар се сложи мед, вместо вода се сложи редичък айрян)
    - сиренето беше стилтън, което е нещо като кашкавал балкански с "мухъл", по-твърдо е от рокфор, жълто и мазничко. Добави се накрая, след като беше готово тестото. Метод по желание, но може така: разточва се малко тестото, ръси се част от натрошеното на дребно сиренце, сгъваш четирите ъгъла към центъра да се получи като "плик за писмо", точиш пак, ръсиш пак, сгъваш, и така към три-четири пъти. Отидоха към 250-300г, ама е въпрос на вкус.
    - пече се в обикновената фурна, щото предпочитам погача, а не тухла.

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Всъщност, по-дълга трайност на продукт, е свидетелство за качество, а не обратното.
    ТЦ

    Остави коментар:


  • davc
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Ей, изчанчиха ни се понятията с тези еко био истерии. Всъщност, по-дълга трайност на продукт, е свидетелство за качество, а не обратното.

    Остави коментар:


  • veskov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Тиква и диня издържат спокойно за Коледа, заровени в хамбара. Брашното в книжни и зеблени чували е шест до пролетта

    Остави коментар:


  • edoors
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    И аз ползвам Арчар-ско, но бяло, в сини пакети. Хич и не съм се заглеждал какво пише за съдържание и трайност, но помня, че дядо и баба си съхраняваха собствено смляното брашно цяла зима, че и след това. Консерванти не е имало...

    Остави коментар:


  • stilnik
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Каква е годността му. Ако е 3 месеца и повече , без консерванти не става. Поне за лимеца е така - брашно , пълнозърнесто , без консерванти - срок на годност 3 месеца.

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Ще помоля разбиращите за коментар на показаната снимка. Трябва ли да приема, че видинските мелничари/брашнари, най-нагло лъжат не само мен, но и всички възможни комисии?

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010124-1.JPG
Прегледи:1
Размер:458.4 КБ
ID:5804448

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

Зареждам...
X