Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • davc
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
    Я някой да ме "светне" кое му е пълнозърнестото!?
    Ми според важещият към момента стереотип, "пълнозърнесто" е брашно от зърното барабар с триците. Тенденцията е, смисълът да се пренася към зърното с триците, ама вече и сламата...

    Остави коментар:


  • stilnik
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Това вече е друго.

    Остави коментар:


  • petroffbg
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Я някой да ме "светне" кое му е пълнозърнестото!?Щото произвеждам пшеница(жито) и винаги е със пълни зърна(празните ги издухва вентилатора на вършачката)...

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Всъщност, вие може да кажете, че наименованието е подвеждащо, защото смесвам пълнозърнесто и бяло брашно 300:200. Иначе рецептата е съставена според пропорциите, дадени от бивш съфорумец - Ердинч.

    Брашно - 600гр. (350 пълнозърнесто на Мелко - Сливен и 250 бяло на Софиямел.)
    Вода - 360гр.
    Зехтин - 12гр.
    Захар - 12 гр.
    Сол - 9гр.
    Мая - 5.5гр. (половин пакетче) френска суха Saf instant или 8-9 гр. от живата мая на Yuva.

    П.П. Само да вметна, че лидълската машина има 15-минутно предварително подгряване на продуктите. Панасоникът пък подгрява до достигане на зададена т-ра и там времетраенето на подгряването не се ограничава по време, което може доста да разтегне една програма.
    Последно редактирано от коко келеша; 30-10-17, 21:54.

    Остави коментар:


  • Чавдар (V93)
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Мда..дори смес от бяло и пълнозърнесто ,пак не бухва така
    Бухва си. Аз си го правя с бяло и грахам (2:1 до 1:1) и 16-19 гр жива мая.

    Остави коментар:


  • stilnik
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    Пълнозърнесто лебЕ, спретнато с машинката от Лидл:

    [ATTACH=CONFIG]935865[/ATTACH]
    От кой "производител" е това брашно , ако не е тайна? На цвят са го докарали!

    Остави коментар:


  • Ilia801
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Тази сутрин извадих точно такъв хляб от Лидъл фурната. Рецептата я знам наизуст:
    - 270 грама бяло
    - 270 грама пълнозърнесто
    - по една малка мерителна лъжица захар и сол съответно
    - едно пакетче суха мая

    Моите поправки по горната рецепта са, че увеличавам малко пълнозърнестото за сметка на бялото (240/300) и пускам на програма за пълнозърнест хляб, но на съкратената процедура. Така става малко по-плътен хляба и по-тънка кората. В къщи така го предпочитаме ...

    Може да добавиш и малко начупени печени тиквени семки. Става мнооого арен хляб

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Грешката е вярна! От наистина черно брашно, толкова качествен хляб не може да се получи.
    Мда..дори смес от бяло и пълнозърнесто ,пак не бухва така

    Остави коментар:


  • davc
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    ...до сега не съм успял да накарам хляба да втаса толкова когато ползвам пълнозърнесто брашно.
    Грешката е вярна! От наистина черно брашно, толкова качествен хляб не може да се получи.

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Ако може марка на брашното и точната рецепта ако не е ползван готов микс.Причината да питам е че до сега не съм успял да накарам хляба да втаса толкова когато ползвам пълнозърнесто брашно.

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Пълнозърнесто лебЕ, спретнато с машинката от Лидл:

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_9374.jpg
Прегледи:1
Размер:1,002.2 КБ
ID:5771601

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Без значение е дали е с една или две бъркалки, повече бъркалки, по-голяма вместимост, но и повече дертове около бъркалките, запичат, протичат, има едни зегерки по осите, които ...изгниват, повече ремъци и зъбни колела.
    В момента имам и с една перка и с две. Ползвам ги и разлика в качеството на хляба не виждам. Сякаш лек превес на този с едната перка. Правим хляб и тесто за всичко друго, в това число козунак, пица, тутманик. Правим и сладко, става лесно и вкусно, но това много поврежда кофата, запича в осите и при следващо ползване трябва да се раздвижват..... Спасява ме това, че имам няколко кофи за този с двете перки и съм прежалил една за сладко.

    Продавал съм ги, сервизирал съм ги. Разликите между различните марки е.....най-вече в имената им и цената. Най-гадното нещо са тези с постоянно токови мотори, но това няма как да се разбере. За марки, Clatronik е зле, тези в Лидл и Кауфланд стават, а и гаранция 3г. си е голям '+'.

    Остави коментар:


  • Ilia801
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Много си е арна лидълската фурна. Ползва се интензивно от нашето семейство вече 3-та година, като за това време сме купили няколко хляба, основно след връщане от дълга отпуска като е нямало как и кой да пусне маКината. За кексовете жена ми прави експерименти, ама не помни какво прави и резултатите понякога надминават очакванията и в двата смисъла на думата

    Използваме пълнозърнести брашна от Метро и суха мая от Кауфланд. На Йоткер и мене не ме кефи. С жива не ми се занимава. И таймера е незаменима екстра ...

    Остави коментар:


  • evos
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    500 гр.брашно вади 700 гр.хляб 700 гр.брашно вади 900 гр.хляб ,на Мулинекс на 900 гр.хляб ако объркаш пропорциите и хляба се надуе повече опира във капака и става съвсем леко плосък ,както казах съм овладял изкуството до перфекционизъм,но едно от нещата да се смени и почвам почти отначало,знам че София мел в червените опаковки е Ок,има и други разбира се,знам че унгарската мая е Ок,знам точно от нея колко да сложа.Знам че маята на д-р йоткер е ок,но аз не я харесвам,защото на втория ден хляба има леко кисел оттенък което не ме кефи.Ако увеличиш захарта или солта съответно влияеш и на ферментацията,по това как се къса тестото,знам с кое със прекалил и т.н
    Ако ти е интересно ,ще разбереш много неща.Гледай да има отложен старт,аз примерно зареждам продуктите вечерта ,ако ползвам жива мая ,я разтварям и във кладенче във брашното я слагам да не се разтвори до сутринта,ако е суха няма проблем,смятам примерно че точно в 8:10 сутринта искам топъл ароматен хляб и пускам таймера,съответно в 8:10 излиза от фурната аромат от 82 г.край селската фурна,там вече тостери,принцеси ,закуски т.н

    Козунак пробвах веднъж,според мен не стана,според жената бил много хубав,кекс пак според мен единствено намаза питбула,ама децата често питат кога пак ще правя.

    Жената незнаен как се ползва машината,та минава за мъжки инвертар.
    Ценно...ще напътстваш.

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    500 гр.брашно вади 700 гр.хляб 700 гр.брашно вади 900 гр.хляб ,на Мулинекс на 900 гр.хляб ако объркаш пропорциите и хляба се надуе повече опира във капака и става съвсем леко плосък ,както казах съм овладял изкуството до перфекционизъм,но едно от нещата да се смени и почвам почти отначало,знам че София мел в червените опаковки е Ок,има и други разбира се,знам че унгарската мая е Ок,знам точно от нея колко да сложа.Знам че маята на д-р йоткер е ок,но аз не я харесвам,защото на втория ден хляба има леко кисел оттенък което не ме кефи.Ако увеличиш захарта или солта съответно влияеш и на ферментацията,по това как се къса тестото,знам с кое със прекалил и т.н
    Ако ти е интересно ,ще разбереш много неща.Гледай да има отложен старт,аз примерно зареждам продуктите вечерта ,ако ползвам жива мая ,я разтварям и във кладенче във брашното я слагам да не се разтвори до сутринта,ако е суха няма проблем,смятам примерно че точно в 8:10 сутринта искам топъл ароматен хляб и пускам таймера,съответно в 8:10 излиза от фурната аромат от 82 г.край селската фурна,там вече тостери,принцеси ,закуски т.н

    Козунак пробвах веднъж,според мен не стана,според жената бил много хубав,кекс пак според мен единствено намаза питбула,ама децата често питат кога пак ще правя.

    Жената незнаен как се ползва машината,та минава за мъжки инвертар.

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

Зареждам...
X