Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Справил си се отлично!
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

    Коментар


    • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

      Нашата е марка "Таурус" и горната кора не може да я опече. Остава си бяла.
      Това което го е показал Сибирски не мога да го постигна. Дайте акъл.
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

      Коментар


      • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

        Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
        Нашата е марка "Таурус" и горната кора не може да я опече. Остава си бяла.
        Това което го е показал Сибирски не мога да го постигна. Дайте акъл.
        Всички така печат. Хлябът на Сибирски не е "Стара Загора" (тип 500), даже май има и царевично брашно - затова и този цвят.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

        Коментар


        • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

          Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
          Нашата е марка "Таурус" и горната кора не може да я опече. Остава си бяла.
          Това което го е показал Сибирски не мога да го постигна. Дайте акъл.
          Имаш ли различни степени на запичане? Това на снимката е на Мулинекс на средна степен

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1040545.JPG
Прегледи:1
Размер:117.9 КБ
ID:5443534

          Хлябът е с 4:1 бяло брашно тип (500):пълнозърнесто

          Коментар


          • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

            Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Имаш ли различни степени на запичане? Това на снимката е на Мулинекс на средна степен

            [ATTACH=CONFIG]535198[/ATTACH]

            Хлябът е с 4:1 бяло брашно тип (500):пълнозърнесто
            Имам, но на тази програма /бързата за 58 минути/ не мога да регулирам степента. Автоматично си пече и не мога да сменям грамажа и степента на опичане. А програма за дозапичане отделна - нямам.
            След малко ще пробвам с фолиото върху капака.
            Дано...
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

            Коментар


            • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

              Този хляб е пълнозърнест. Поствам сега рецепта му:
              Вода... 330 мл
              Слънчогледово олио... 3 супени лъжици
              Сол... 2 и 1/4 чайни лъжички
              Пълнозърнесто брашно... 450 г
              Бяло брашно... 150 г
              Кафява захар... 2 и1/2 супени лъжици
              Сухо мляхо... 3 супени лъжици
              Мая... 1 чайна лъжица.
              Пече се на режим Пълнозърнест хляб 900 г и опцията Препечен.

              Коментар


              • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                На средна степен на запичане на кората, програма нормален хляб, автомат с две перки ТСМ.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13012013490.jpg
Прегледи:1
Размер:92.4 КБ
ID:5443540
                Ако намалите пропорционално количеството с 10-20 % дали няма да се получи? Забелязал съм, че когато 'окото' на жената е по-голямо, горната кора стои по-бяла, а когато не се извади навреме - пък хлътва.....
                Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                Коментар


                • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                  Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                  ... а когато не се извади навреме - пък хлътва.....
                  Хлябът на снимката ми по-горе е изваден след престой над час след свършване на програмата. Напоследък предпочитам да го вадя с известно забавяне, защото установих, че така бъркалките излизат по-лесно от осите си, без да се налага да блъскам казанчето.

                  Коментар


                  • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Хлябът на снимката ми по-горе е изваден след престой над час след свършване на програмата. Напоследък предпочитам да го вадя с известно забавяне, защото установих, че така бъркалките излизат по-лесно от осите си, без да се налага да блъскам казанчето.
                    А при мен се получава конденз , и го вадя мокър ако го оставя в пекарната , затова предпочитам да поблъскам и коричката да е хрупкава.
                    Няма значение колко бавно се движиш и колко дълго вървиш. Важното е да не спираш. - Конфуций

                    Коментар


                    • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                      И аз да покажа. Хляб "Добруджа" (тип 700), 750 гр. брашно - вода, мая и сол (след повече от две години, количеството е по таванно-подовата система). На "бързата" програма - два часа и половина. На дългата - над три и половина часа - дори и с типово брашно, хлябът е пухкав като франзела.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF3415.jpg
Прегледи:1
Размер:136.1 КБ
ID:5443603
                      Последно редактирано от davc; 13-01-13, 19:04.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                      Коментар


                      • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                        Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Хлябът на снимката ми по-горе е изваден след престой над час след свършване на програмата. Напоследък предпочитам да го вадя с известно забавяне, защото установих, че така бъркалките излизат по-лесно от осите си, без да се налага да блъскам казанчето.
                        Навреме значи след като фурната изстине постепенно около час време след печенето. Не навреме и хлътва при нас, ако не се извади половин ден след като приключи печенето. Ако избързаме и го извадим още горещ, също не е добре-=остава влажен. Може и особеност на бак-автомата да е........
                        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                        Коментар


                        • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                          Хъм, моята си "вика" когато свърши програмата, а после /след около 30-40 минути/ си вика да се извади! Ама ако е преди вечеря никой не чака второто викане - вадим го веднага! Днес беше чиабата с маслини!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

                          Коментар


                          • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                            Ако забавите изваждането от фурната твърде много влагата му кондензира в долната част на съда и хляба буквално става мокър.
                            Последно редактирано от NovemberCharlie; 14-01-13, 12:29.
                            Нойзи: И т'ва от народ, който е изпреварил Шрьодингер и котката му с няколко века – чрез израза „ни жив, ни умрел“.

                            Коментар


                            • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                              Това с пропорциите съм го забравил много отдавна. Просто изчаквам няколко минути да смеси съставките и да видя какво тесто се получава. Ако е необходимо, добавям вода или брашно и оставям да се джурка. След като се изпече, изчаквам пет минути и го вадя, оставям го на скара да поизстине малко и е готов за ручане. Когато няма да се яде веднага, го оставям да престои на скарата поне половин час. Като е изстинал го увивам в хавлиена кърпа и го поставям в торбичка, след което го прибирам в хладилника. Стоял ми е така и по две седмици без да мръдне. "Купешкия" хляб, ако го оставиш в найлоновата му опаковка за няколко дни без да го вадиш и е готов с плесен. Една от причините за това е, че още топъл се пакетира и влагата вместо да се изпари, остава затворена вътре. Освен сусама, задължително слагам и други ядки (някъде напред в темата май бях писал за това). Обикновено не правя хляб само от бяло брашно, но ако се случи, намалявам количеството на продуктите или на маята, защото бялото брашно бухва доста и резултата е наклепан капак . Всичко е въпрос на тренировки и на въображение, така че - дерзайте пекари!
                              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                              LZ1YBB

                              Коментар


                              • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                                След известни проби (и предимно успехи) да дам и моите 5 стотинки.
                                Рецептата е вариант на публикувана тук.
                                Брашно тип 700 (или 500) - 305 гр.
                                Брашно типово (или пълнозърнесто) - 300 гр.
                                Понякога част от второто брашно заменям с 50 гр млян микс от семена.
                                олио или зехтин- 3 суп. лъжици
                                кисело мляко- 2,5-3 суп. лъжици
                                сол - 7-7,5 гр
                                захар 7-7.5 гр
                                вода- (топла на пипане, не вряла) 200 мл.
                                прясно мляко 50 мл.
                                оцет или лимонов сок -1 чаена лъжичка
                                мая - половин пакетче суха(д-р Йоткер) или четвърт кубче жива (унгарска)
                                чубрица и сминдух 50/50, смлени с кафемелачката- една супена лъжица- равна.

                                Маята със захарта и 30-40 мл вода от общото количество се забъркват в отделна затоплена чаша и се изчаква леко да шупне, докато се теглят и бъркат брашната..
                                Брашната, солта и чубрицата се смесват и объркват добре на сухо. Сипват се в машината.
                                Подравнява се отгоре, слага се олиото, киселото мляко, оцета и остатъка от водата с прясното мляко.
                                Избирам програма за пълнозърнест хляб, 1 кгр , средна кора (3часа и 22 мин).
                                Сипвам маята и пускам пекарната.
                                Пекарната е Мулинекс.
                                Опитът ми показа, че ако сложа всички добавки върху брашното, а не отдолу става по-добре.

                                П.П. При мен страничните и долна кора стават малко дебели и твърди независимо на какъв режим на кората е настроено.
                                Преборвам го с леко наръсване с вода и завиване с кърпа (месал) за 10-15 минути, след изваждането от формата.
                                Последно редактирано от dedoKoko; 14-01-13, 13:03.
                                Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

                                Зареждам...
                                X