Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • kbot
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Готова смеска от Лидъл - "фермерски" хляб (500 гр. смес, 350 млл вода, олио и малко масло)
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:leb.jpg
Прегледи:1
Размер:199.6 КБ
ID:5802421

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Да намалиш малко водата и евентуално времето за последното втасване преди печенето. На теория, в първите 10 минути от печенето, тестото продължава да се надига. Когато намалиш водата, осигуряваш засъхване на горната кора, която след това се пука в началото на изпичането. Започни с 10 милилитра/грама по-малко. Ако не ти хареса сваляй с по още 5 на опит, но с вода много под 50% от брашното може да стане пълен фал.
    Последно редактирано от коко келеша; 17-11-18, 14:12.

    Остави коментар:


  • Glow
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    300 мл.вода е ужасно много на 400-500 гр.брашно

    Това със 180-200 мл.

    От извстно време се опитвам да накарам горната коричка на хляба да се получи като тази на горната снимка на колегата (напукана), но винаги ми се получава коричка като на долната снимка... Какво трябва да променя в рецептата за да се получи напукана коричка?

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    "Недей да плачеш, недей да страдаш..."

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CRW_1287.jpg
Прегледи:1
Размер:1.31 МБ
ID:5800139

    Както споменах, това е хлебче от лошото брашно.

    Остави коментар:


  • Борислав Ангелов
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    До сега не снимаш хляба нарязан. Почвам да подозирам, че ти е китайски - с хубава опакова.

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Днешния продукт - 60% пълнозърнесто и 40% бяло брашно:

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CRW_1263.jpg
Прегледи:1
Размер:1.17 МБ
ID:5800131

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CRW_1266.jpg
Прегледи:1
Размер:1.16 МБ
ID:5800132

    Споменах, че съм се набутал с 3 пакета кофти бяло брашно - слагам по 2/3-ти от него и една трета от Топазмел, за да го пробутам през хлебопекарната. Ако беше истинско бялото брашно, хлебчето щеше почти сигурно да удари в стъклото.

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение

    Друго дето се сещам че може да е увредило рецептата е ако продуктите са сложени в машината по погрешен ред. Едни машини искат първо вода, а брашното отгоре. Други искат първо брашното, а водата отгоре. :

    Не съм забелязал такава закономерност,правил съм дипломна работа по пруфери,това са именно устройства за междинна ферментация на тестото...бил съм едно лято в хлебозавода в Пловдив.Незнам да има последователност при машинната обработка,дори е неприемливо да има такава,единствените магии се правят в пруфера,но такива условия в домашни условия са почти невъзможни.

    Ако месиш на ръка или с отложен старт,е друго
    При отложения старт задължително ползвам суха мая,която слагам най отгоре на сухо.

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
    Пичове, вечерния опит се получи перфектен. Намалих водата, както ме посъветвахте. От утре почвам експерименти с козунаците.
    Не съм пробвал,нямам толкова търпение.

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Добър резултат се получава и със маслини,но съм забелязал че хлябът става по сбит.Стафиди и слънчоглед също е Ок.

    Много ми допада мляко ,не печени бадеми и стафиди.

    Остави коментар:


  • Asteri
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    300 мл.вода е ужасно много на 400-500 гр.брашно
    Все в такива количества се прави вкъщи и е супер. 340мл течност на 500г брашно. Може би зависи от брашното колко вода поема.


    Друго дето се сещам че може да е увредило рецептата е ако продуктите са сложени в машината по погрешен ред. Едни машини искат първо вода, а брашното отгоре. Други искат първо брашното, а водата отгоре.


    Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
    Продължаваме с експериментите. Хляба с мляко, като вкус различава ли се с нещо особено?
    На мен ми харесва повече с мляко. Разликата зависи от маслеността на млякото. С 1% масленост не се усеща особено, малка разлика. Най-забележима разлика има ако сложиш вода както си е по рецептата, плюс 2 с.л. мляко на прах (без да се разтваря във водата, отделно си).


    Ако ти на вълна експерименти, пробвай към обикновена рецепта да добавиш една настъргана (или нарязана мноооого наситно) глава лук

    Остави коментар:


  • rosen_offroad
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
    Пичове, вечерния опит се получи перфектен. Намалих водата, както ме посъветвахте. От утре почвам експерименти с козунаците.
    Внимавай с килограмите че топлия хляб много бързо се харчи!


    Остави коментар:


  • Борислав Ангелов
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Пичове, вечерния опит се получи перфектен. Намалих водата, както ме посъветвахте. От утре почвам експерименти с козунаците.


    Остави коментар:


  • kalinntv
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    След като счупихме две лидълски хлебопекарни,след доста натоварена употреба,третата,която ни дадоха (гаранционно) веднага замина в ОЛХ....айде нема нужда по един 'леб на ядене....
    P.S Пробвали сме всякакви рецепти,много вкусен хляб се прави.

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    Да, ама ако трябва да добавиш вода, започва едно пръскане ...
    Още с купуването на първата ми хлебопекарна взех и електронна кухненска везна. Меря, слагам продуктите и отварям само 2 пъти - за ваденето на бъркалките и за ваденето на готовия хляб.

    П.П. Излъгах - отварям и в началото на месенето, за да сваля остатъците от стените на казанчето, та хлебчето да не прилича на това, което е сътворил Борето - все едно е търкаляно в брашно след изваждането му. Обикновено получавам ето такъв краен продукт:

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:037457976-big-1.jpg
Прегледи:1
Размер:274.6 КБ
ID:5800102

    Остави коментар:


  • Борислав Ангелов
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    С ваша помощ го докарахме до някъде.




    Продължаваме с експериментите. Хляба с мляко, като вкус различава ли се с нещо особено?


    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

Зареждам...
X