Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
    В Била - на "6 ти септември" има ромбоидни хлебчета с моркови.
    Много ги обичам. Та въпроса ми е, могат ли да се направят в хлебопекарната.
    Според мен, са страшна вкуснотия.
    Ако намериш рецептата, дори и да няма точно такава програма, може да се комбинират някои операции за приготвянето. След това, ако формата на казанчето те устройва, печеш в машината. Ако ли не, печеш във фурната. Например паралелопипедна содена питка за Бъдни вечер би била запомняща се.

    П.П. Произволна рецепта от нета - https://recepti.gotvach.bg/r-47022-%...80%D0%BD%D0%B0
    Последно редактирано от коко келеша; 01-12-18, 06:45.

    Остави коментар:


  • Майкъл
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
    Хлябът се вади горещ и изстива (при мен под кърпа), за да получи коричка. Оставиш ли го 1 час на подгряване се задушава и омеква, като "дядовия"...
    Аз ползвам 2 бр, с по 2 бъркалки. Едната вече се прецака и съм затапил едната бъркалка с болт и шайби. Работи си. Не ползвам рецепти, планирам си 3 часа за хляб да го наглеждам...когато мога. Предпочитам бялото брашно. Черното не втасва и става нещо, като кекс(въпрос на вкус). Купувам го на чувал от мелница. От магазина купувам хляб за кучето. Домашният хляб е в пъти по-добър.
    В Била - на "6 ти септември" има ромбоидни хлебчета с моркови.
    Много ги обичам. Та въпроса ми е, могат ли да се направят в хлебопекарната.
    Според мен, са страшна вкуснотия.

    Остави коментар:


  • chrichri
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    Прочетох, че пише 1 час поддържа хляба топъл. Ние никога не вадим хляба преди да е изтекъл този 1 час...
    Хлябът се вади горещ и изстива (при мен под кърпа), за да получи коричка. Оставиш ли го 1 час на подгряване се задушава и омеква, като "дядовия"...
    Аз ползвам 2 бр, с по 2 бъркалки. Едната вече се прецака и съм затапил едната бъркалка с болт и шайби. Работи си. Не ползвам рецепти, планирам си 3 часа за хляб да го наглеждам...когато мога. Предпочитам бялото брашно. Черното не втасва и става нещо, като кекс(въпрос на вкус). Купувам го на чувал от мелница. От магазина купувам хляб за кучето. Домашният хляб е в пъти по-добър.

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Изгубени в превода

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
    Да ти е честито. Но имай предвид, че истински , селски хляб става САМО с брашно без консерванти. Правиш ли хляб с брашно от магазина , по- добре си купувай готов хляб.
    Има нещо вярно......брашно от мелница и при нужда/черно брашно например/ само набухвател (ха сега де, не е маята), без стабилизатори(консерванти)-вредни били.....Купувах си брашно от мелничар с фурна и ми даде едно пакетче/нещо на прах/ да добавям...

    Първоначално публикуван от Майкъл
    Тази е с две бъркалки! Така поне пише в техническата характеристика.
    Имам ги и с една, и с две бъркалки ...., редувам ги.....
    Този от линка ще да е с две бъркалки. Ще прави по-красив хляб, продълговат. Багети съм правил само два пъти.....красиви станахса.

    Ще очакваме снимки на хляба....

    Прочетох, че пише 1 час поддържа хляба топъл. Ние никога не вадим хляба преди да е изтекъл този 1 час, за да се изпари влагата и да не се спитли/спадне хляба.
    Формата на купата 'квадрат' пише, а ма най си е правоъгълник, иначе перките може да се сбият ?

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Честито и другата седмица да се похвалиш с първите успехи. Имам я същата, но седи в мазето като дълбока резерва. Недостатък за мен са по-дебелите кори, които вади. Ако сте любители на корите, това е вашата машина. Съвет - ползвай я само за правене на хляб. Всички други измишльотини като сладко, туршия и ракия са и противопоказни.

    Остави коментар:


  • Майкъл
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    Като марки....не мисля, че имат кой-знае какви разлики......

    Сякаш тези с една бъркалка са една идея по-надеждни и подходящи за 2-3 човека. Хляба е да речем 500-800гр. Предимството е едната бъркалка, което е свързано с най-слабото място-семеринга на кофата. При по-големите автомати, тези за хляб от 800 до 1200 грама, бъркалките и съответно семерингите са 2. Те пък правят хляб с по-добра форма.
    Автоматът се използва и за всякакъв вид тесто.
    Прави невероятни сладка/винаги му се получава /, но това намаля значително живота на гореспоменатия семеринг .
    Тази е с две бъркалки! Така поне пише в техническата характеристика.

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
    Напоследък, жена ми настоява да си вземем хлебопекарна.
    Тъй като си нямам понятие от техническите особености,
    ме интересува на коя марка да наблегна и възможните опции.
    Също така питам, дали мерака да се ползва е дълготраен,
    или след десетина хляба, тичаме до кварталния минимаркет
    и тя остава една непотребна вещ.
    Като марки....не мисля, че имат кой-знае какви разлики......

    Сякаш тези с една бъркалка са една идея по-надеждни и подходящи за 2-3 човека. Хляба е да речем 500-800гр. Предимството е едната бъркалка, което е свързано с най-слабото място-семеринга на кофата. При по-големите автомати, тези за хляб от 800 до 1200 грама, бъркалките и съответно семерингите са 2. Те пък правят хляб с по-добра форма.
    Автоматът се използва и за всякакъв вид тесто.
    Прави невероятни сладка/винаги му се получава /, но това намаля значително живота на гореспоменатия семеринг .

    Остави коментар:


  • stilnik
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Да ти е честито. Но имай предвид, че истински , селски хляб става САМО с брашно без консерванти. Правиш ли хляб с брашно от магазина , по- добре си купувай готов хляб.

    Остави коментар:


  • Майкъл
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Ето тази поръчах онлайн:
    https://www.technopolis.bg/bg/Bread-...10138/p/824779

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Мулинекс ,когато имам време,работи...

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Аз съм на различно мнение. От почти 5 години, у нас не е купуван хляб от магазина а от малко по-малко и козунаци. Почти година ми трябваше за да набера смелост за експерименти. Най-доброто съотношение цена/качество, според мен, все още се държи от хлебопекарните пускани периодично в ЛИДЛ. За топъл хляб има и бърза програма за под два часа, но при нея се ползва доста повече мая от нормалното количество, та не я практикувам често. Правиме изключително пълнозърнести хлябове. От 500 грама брашно се получава 750 грамово самунче. Ние сме 4 човека и едно такова ни стига за трите яденета, щото има пазещи талия. Накратко - ползва се машинката веднъж на ден. Консумативи са казанчето, бъркалките и евентуално ремъците, които задвижват въртележките. Комплект казанче и бъркалки сменям на две години.

    Остави коментар:


  • kbot
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Единствения недостатък е, че ако внезапно ти се прияде пресен хляб трябва да изчакаш почти 4 часа. То и студен хляба си е хубав, но го предпочитам топъл.
    Не става да я включиш след работа и да е готов за вечеря. Затова сме намалили доста употребата.
    С отложен старт става, но и това си има недостатъци и най-вече трябва да се сетиш навреме.
    Не бих казал, че е "непотребна вещ", по-скоро разнообразява хляба от магазина.

    Остави коментар:


  • Майкъл
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Напоследък, жена ми настоява да си вземем хлебопекарна.
    Тъй като си нямам понятие от техническите особености,
    ме интересува на коя марка да наблегна и възможните опции.
    Също така питам, дали мерака да се ползва е дълготраен,
    или след десетина хляба, тичаме до кварталния минимаркет
    и тя остава една непотребна вещ.

    Остави коментар:


  • denyo
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Здравейте любители на забавленията с брашно.
    Ако някой от вас има интерес, може да:

    - Посети, разгледа и евентуално лайкне (хареса):
    Фейсбук страницата "Козунак на конци с хлебопекарна - лесна изпитана рецепта"

    - Да се включи във Фейсбук групата "Козунак на конци - лесна и подробна рецепта"
    и да сподели своя опит в замесването на козунаци.

    - Технологията ми доста се изчисти, та и посветих сайт с лесно за запомняне име:
    KOZUNAK.TOP - Рецепта за козунак на конци с хлебопекарна

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

Зареждам...
X