Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • stilnik
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Каква е годността му. Ако е 3 месеца и повече , без консерванти не става. Поне за лимеца е така - брашно , пълнозърнесто , без консерванти - срок на годност 3 месеца.

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Ще помоля разбиращите за коментар на показаната снимка. Трябва ли да приема, че видинските мелничари/брашнари, най-нагло лъжат не само мен, но и всички възможни комисии?

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1010124-1.JPG
Прегледи:1
Размер:458.4 КБ
ID:5804448

    Остави коментар:


  • davc
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    В ензимите, също нищо лошо няма.

    Остави коментар:


  • georgipetkov64
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    Може ли някой да разкаже за консервантите в брашното от магазина?
    В хляба слагат боклуци това е ясно. В брашното обаче - как и защо? При положение, че само биха го оскъпили.
    Или си фантазираме?
    Хляба става от брашно,брашното от пшеница.
    Пшеницата не става,за нищо.А сега,направете чист хляб?
    Нямате шанс!
    Три години семеен бизнес,ами не стана и ни отказаха/големите хлебопроизводители/!

    Остави коментар:


  • gabocvet
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Точно витамин С е.

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    На пакета на София мел пише "аскорбинова киселина и ензими".
    Тази киселина се води коректор, но това е витамин 'С'...май....

    Остави коментар:


  • Чавдар (V93)
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    Може ли някой да разкаже за консервантите в брашното от магазина?
    ...
    На пакета на София мел пише "аскорбинова киселина и ензими".

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    Може ли някой да разкаже за консервантите в брашното от магазина?
    Не е е много, но което знам от мелничар е, че слагат 'подобрители', когато брашното е слабо на глутен. Последния не е много полезен май....
    Другото, за което знам са 'коректори'. Те май са по-вредни....

    Остави коментар:


  • Борислав Ангелов
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
    Може ли някой да разкаже за консервантите в брашното от магазина?
    В хляба слагат боклуци това е ясно. В брашното обаче - как и защо? При положение, че само биха го оскъпили.
    Или си фантазираме?
    +1
    ЕЖК докладва за някакви чували, които карали с вагони от някъде си и смесвали с брашното по мелниците. Поне по опаковките “от това което съм чел”, няма отбелязвания да е добавяно нещо към брашното.


    Остави коментар:


  • kbot
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Може ли някой да разкаже за консервантите в брашното от магазина?
    В хляба слагат боклуци това е ясно. В брашното обаче - как и защо? При положение, че само биха го оскъпили.
    Или си фантазираме?

    Остави коментар:


  • veskov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    За пореден път- вертикално разположените нощви не стават за нищо. Старите бяха такива

    Остави коментар:


  • Майкъл
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    Като се има предвид микса брашна и че все пак това е първия Ви хляб, изглежда чудесно! Поздрави!

    А как са вкусовите качества?
    Вкуса е корено различен от купешкия.
    Несъмнено качеството е превъзходно.
    Следващия път, ще пробваме друга смеска и така напред.

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
    Заиграх се да опитвам вкусовите качества.

    Ето така изглежда:......
    Като се има предвид микса брашна и че все пак това е първия Ви хляб, изглежда чудесно! Поздрави!

    А как са вкусовите качества?

    Остави коментар:


  • stilnik
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Много добре , но съвсем не е диетично - нито типовото е чисто от химия , нито пълнозърнестото. А добре изглежда хляба. То тези брашна са направени за това - да пълнят очите и винаги да имаш успех. А дали е здравословно???

    Остави коментар:


  • Майкъл
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Ползвай бяло брашно,ако не лъже светлината
    Направихме микс 80% типово брашно и около 20% пълнозърнесто,
    защото по здравословни причини, не бива да ям бял хляб, поне на първо време.

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

Зареждам...
X