От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Ние на 750гр брашно, слагаме не повече от 5-6гр мая (жива) и максимум 7-8гр. когато смесваме с непшенични брашна. Не го знам това Тера 2000, но многото мая, говори за компенсиране на недобро брашно.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Свий
X
-
Първоначално публикуван от davcgabocvet, какво брашно ползваш ти? Прави ми впечатление, че всичките ти рецепти са със страшно много мая!
Брашното е от "Терра 2000"
Остави коментар:
-
gabocvet, какво брашно ползваш ти? Прави ми впечатление, че всичките ти рецепти са със страшно много мая!
Остави коментар:
-
Тесто за пица пробвано многократно:
- Олио(мазнина) 1 супена лъжица
- Вода 240 мл.
- Сол 1,5 чаени лъжици
- Брашно 480г.
- Мая 1 чаена лъжица (аз ползвам от кубче и слагам малко по малко от четвърт)
Тази рецепта но умножена по 1,5 зареждам в машинката и имам тесто за четири пици.
Остави коментар:
-
Човек, с твоята рецепта правя всичко и тестото вдига капака на машинката. Хляба става супер, не зависимо с какво брашно. Страшна комбинация.
А от файла за рецептите не мога да разбера кой продукт на коя програма да пускам, тъй като в него е дадено само номер, а не за какво е.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от davcВсичко си има основание и е излишно да се прави, когато причините отпаднат, освен просто като ритуал. В момента, цикълът от пакетирането до употребата е в рамките най-много на месец...... Сбивало се е, мишки, разни буби и пр.
А на мен лично ми се е случвало като ида да си взема ишлемето, да има брашно със гърица при това не старо , а прясно.
Остави коментар:
-
Всичко си има основание и е излишно да се прави, когато причините отпаднат, освен просто като ритуал. В момента, цикълът от пакетирането до употребата е в рамките най-много на месец. По времето на бабите ни, есента като се насипят няколкостотин килограма брашно (че и тонове) в хамбара - та до следващата реколта. Сбивало се е, мишки, разни буби и пр.Последно редактирано от davc; 08-03-11, 14:14.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93)Като си е хубаво брашното, хлябът си става и без да се пресява - директно от пакета в казанчето получава добре с него.
Бог да ги прости бабите ми пък и сега майка винаги сеят брашното преди употреба по простата причина, че е по добре пък и може да има изненади.Последно редактирано от gabocvet; 08-03-11, 13:52.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнениеЗадължително така се аерира ако може така да се каже.
Остави коментар:
-
Да, и с царевичното е като с ръженото - не може да е само такова. За да стане, отношението царевично/пшенично, трябва да е най-много 1/1 (в никакъв случай, царевичното, повече). В сравнение с ръжта, все пак хлебопекарните свойства на царевицата са по-добри
Остави коментар:
-
Някой пробвал ли е с царевично брашно и ако да да пусне рецептата?
Направих опит, но се наложи да добавям брашно, защото лепнеше по тавичката!
Остави коментар:
-
Да споделя и аз нашият опит с такава машинка.
Това което установих със сигурност е, че крайният резултата силно зависи от качеството на брашното. Първият опит беше с брашно на "София мел"-въпреки страховете ни, че няма да се получи(заради първия опит)-стана перфктен хляб. После пробвах с брашно от една местна мелница-лошо. Някой казал на жената да пресява брашното, и да го държи на тоипло до печката. Резултатът-по добре, но пак далеч от хубав хляб.
Купих си чувалче много хубаво брашно(някакво бургаско) и резултатът беше суперхляб. Сега смесваме по равно от това, и другото-лошото брашно докато свършим лошото(няма да го хвърлям я...) и после ще пробвам с брашно от друга местна мелница.
Ще попитате защо не ползвам тези качествените брашна? Ами защото си имам достатъчно жито, и искам да го сменя за брашно и да си пека хляб от него. А и излиза много по-евтино отколкото да купувам от магазина по лев килото.
Другото което установихме е, че захарта идва малко в повече. Хлябът слади, а на мен не ми харесва особено. Намалихме я, отначало с малко, но сега слагаме 1/3 от количеството по рецепта. Разлика в пухкавостта няма, втасва си идеално, и хляба не слади.
А едно от най-добрите неща на тези машинки е ароматът на печащ се хляб.
Остави коментар:
-
Ето го бял френски хляб току що изваден . Поствам целия рецептурник който вървеше с фурната всички рецепти в него са пробвани и няма лоша . Само голямите грамажи над 1110 грама не стават явно тавичката идва малка тестото се надига опира в стъклото после спада и не става нищо .
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от ДочевЕто това стана.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнениеПринципно рецептата е със суха мая и сухо мляко а водата е 330 мл.
За да ти е по лесно в един мерен съд сложи първо яйцето и млякото и долей с хладка вода до 330 мл.
А и дай малко снимки.
Благодаря за рецептата.
Яйце, вода, олио и другите неща, даже кубчето с маята беше замръзнало.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.
Остави коментар: