Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Днешния продукт - 60% пълнозърнесто и 40% бяло брашно:

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CRW_1263.jpg
Прегледи:1
Размер:1.17 МБ
ID:5800131

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CRW_1266.jpg
Прегледи:1
Размер:1.16 МБ
ID:5800132

    Споменах, че съм се набутал с 3 пакета кофти бяло брашно - слагам по 2/3-ти от него и една трета от Топазмел, за да го пробутам през хлебопекарната. Ако беше истинско бялото брашно, хлебчето щеше почти сигурно да удари в стъклото.
    Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
    Колин Макрий

    Коментар


    • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

      До сега не снимаш хляба нарязан. Почвам да подозирам, че ти е китайски - с хубава опакова.

      Коментар


      • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

        "Недей да плачеш, недей да страдаш..."

        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CRW_1287.jpg
Прегледи:1
Размер:1.31 МБ
ID:5800139

        Както споменах, това е хлебче от лошото брашно.
        Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
        Колин Макрий

        Коментар


        • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

          Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          300 мл.вода е ужасно много на 400-500 гр.брашно

          Това със 180-200 мл.

          От извстно време се опитвам да накарам горната коричка на хляба да се получи като тази на горната снимка на колегата (напукана), но винаги ми се получава коричка като на долната снимка... Какво трябва да променя в рецептата за да се получи напукана коричка?

          Коментар


          • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

            Да намалиш малко водата и евентуално времето за последното втасване преди печенето. На теория, в първите 10 минути от печенето, тестото продължава да се надига. Когато намалиш водата, осигуряваш засъхване на горната кора, която след това се пука в началото на изпичането. Започни с 10 милилитра/грама по-малко. Ако не ти хареса сваляй с по още 5 на опит, но с вода много под 50% от брашното може да стане пълен фал.
            Последно редактирано от коко келеша; 17-11-18, 15:12.
            Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
            Колин Макрий

            Коментар


            • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

              Готова смеска от Лидъл - "фермерски" хляб (500 гр. смес, 350 млл вода, олио и малко масло)
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:leb.jpg
Прегледи:1
Размер:199.6 КБ
ID:5802421
              Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

              Коментар


              • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                Здравейте любители на забавленията с брашно.
                Ако някой от вас има интерес, може да:

                - Посети, разгледа и евентуално лайкне (хареса):
                Фейсбук страницата "Козунак на конци с хлебопекарна - лесна изпитана рецепта"

                - Да се включи във Фейсбук групата "Козунак на конци - лесна и подробна рецепта"
                и да сподели своя опит в замесването на козунаци.

                - Технологията ми доста се изчисти, та и посветих сайт с лесно за запомняне име:
                KOZUNAK.TOP - Рецепта за козунак на конци с хлебопекарна

                Коментар


                • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                  Напоследък, жена ми настоява да си вземем хлебопекарна.
                  Тъй като си нямам понятие от техническите особености,
                  ме интересува на коя марка да наблегна и възможните опции.
                  Също така питам, дали мерака да се ползва е дълготраен,
                  или след десетина хляба, тичаме до кварталния минимаркет
                  и тя остава една непотребна вещ.

                  Коментар


                  • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                    Единствения недостатък е, че ако внезапно ти се прияде пресен хляб трябва да изчакаш почти 4 часа. То и студен хляба си е хубав, но го предпочитам топъл.
                    Не става да я включиш след работа и да е готов за вечеря. Затова сме намалили доста употребата.
                    С отложен старт става, но и това си има недостатъци и най-вече трябва да се сетиш навреме.
                    Не бих казал, че е "непотребна вещ", по-скоро разнообразява хляба от магазина.
                    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

                    Коментар


                    • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                      Аз съм на различно мнение. От почти 5 години, у нас не е купуван хляб от магазина а от малко по-малко и козунаци. Почти година ми трябваше за да набера смелост за експерименти. Най-доброто съотношение цена/качество, според мен, все още се държи от хлебопекарните пускани периодично в ЛИДЛ. За топъл хляб има и бърза програма за под два часа, но при нея се ползва доста повече мая от нормалното количество, та не я практикувам често. Правиме изключително пълнозърнести хлябове. От 500 грама брашно се получава 750 грамово самунче. Ние сме 4 човека и едно такова ни стига за трите яденета, щото има пазещи талия. Накратко - ползва се машинката веднъж на ден. Консумативи са казанчето, бъркалките и евентуално ремъците, които задвижват въртележките. Комплект казанче и бъркалки сменям на две години.
                      Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
                      Колин Макрий

                      Коментар


                      • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                        Мулинекс ,когато имам време,работи...
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 г.
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

                        Коментар


                        • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                          Ето тази поръчах онлайн:
                          https://www.technopolis.bg/bg/Bread-...10138/p/824779

                          Коментар


                          • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                            Да ти е честито. Но имай предвид, че истински , селски хляб става САМО с брашно без консерванти. Правиш ли хляб с брашно от магазина , по- добре си купувай готов хляб.

                            Коментар


                            • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                              Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                              Напоследък, жена ми настоява да си вземем хлебопекарна.
                              Тъй като си нямам понятие от техническите особености,
                              ме интересува на коя марка да наблегна и възможните опции.
                              Също така питам, дали мерака да се ползва е дълготраен,
                              или след десетина хляба, тичаме до кварталния минимаркет
                              и тя остава една непотребна вещ.
                              Като марки....не мисля, че имат кой-знае какви разлики......

                              Сякаш тези с една бъркалка са една идея по-надеждни и подходящи за 2-3 човека. Хляба е да речем 500-800гр. Предимството е едната бъркалка, което е свързано с най-слабото място-семеринга на кофата. При по-големите автомати, тези за хляб от 800 до 1200 грама, бъркалките и съответно семерингите са 2. Те пък правят хляб с по-добра форма.
                              Автоматът се използва и за всякакъв вид тесто.
                              Прави невероятни сладка/винаги му се получава /, но това намаля значително живота на гореспоменатия семеринг .
                              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                              Коментар


                              • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                                Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                                Като марки....не мисля, че имат кой-знае какви разлики......

                                Сякаш тези с една бъркалка са една идея по-надеждни и подходящи за 2-3 човека. Хляба е да речем 500-800гр. Предимството е едната бъркалка, което е свързано с най-слабото място-семеринга на кофата. При по-големите автомати, тези за хляб от 800 до 1200 грама, бъркалките и съответно семерингите са 2. Те пък правят хляб с по-добра форма.
                                Автоматът се използва и за всякакъв вид тесто.
                                Прави невероятни сладка/винаги му се получава /, но това намаля значително живота на гореспоменатия семеринг .
                                Тази е с две бъркалки! Така поне пише в техническата характеристика.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

                                Зареждам...
                                X