Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от dankatabg Преглед на мнение
    Имам следния проблем с Мулинекса. Хляба вече го правя перфектно. Убедих се, че от всяко брашно става чудесен хляб с жива мая- 10гр. е достатъчно и сега вече не давам луди пари за брашно, а си купувам от брашното на Билла с марката клевър 0,69лв. 1 кг. Мулинекса ми е от април 2013, взела съм и здравето днес поръчвам трета тавичка. Много бързо се скапват пустите тавички. С дъщеря ми живеем на един етаж и правя всеки ден по 1 хляб за двете семейства. Хляб не сме купували от магазина. В нея си меся тестата за козунаци и питки и си ги пека във печката. Компот не съм правила. Хлебопекарната се и повреди през февруари 2014 година и сега всичко и сменено, там зъбчатките се счупиха и на практика имам нова машина-има още 1 година гаранция. Ще и взема тока още 1 година докато е в гаранция и след това ще си търся някоя по -евтина и тавичката да не е със силикон. Някой да има опит с модел на хлебопекарна с по-издръжлива тавичка.
    Ами наща е от май 2011, Мулинекс от стандартните (хляб до 1кг, не прави франзели) и да ти кажа до ден днешен (да чукна на дърво) не е имало ден без да работи. Тавичката е метална с тефлоново покритие, бъркалката също

    Едит - слатко не е правено в нея, подозирам че именно то сговнясва полужението...

    Коментар


    • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

      Първоначално публикуван от Тодор Тодоров (Тошко) Преглед на мнение
      Колеги кулинари, предималко ми потънаха гемиите ама жената ги спаси , че да разкажа:
      Купихме си хлебопекарна Gorenje и по рецептите на Чавдар направих 2 хляба и станаха от раз,после викам дай да я сложа на местото си тая фурна,(двата хляба ги пекох на масата) и я сложих на кухненския шкаф който има наклон към стената,и там правих козунаци ,станаха но като подаде сигнал за стафидите, меси малко и не можа да ги смеси с тестото, аз сладко не ям ,тъщата ще ги изяде и така,тази вечер правих хляб,пуснах програмата и не ще да бърка "бре викам ко става тука бе" и после жената я удари малко (хлебопекарната) и тръгна ,като дойде сигнала за добавките бързо сложих това-онова и не можа пак да ги размеси.
      Леле мале ,жената вика -я да я сложим пак на масата ,сугурно наклона на шкафа нещо й пречи,и сега на масата (водоравно) си бачка без проблем.
      Та въпроса ми е дали има някакъв датчик или нещо подобно че да не работи ако е накриво? На някой случвало ли му се е такова нещо?
      Това е интересен въпрос. Пробвайте още веднъж дали ще е така. И пробвайте в процес на месене да я наклоните за да видите дали ще спре, по пътя на логиката.
      0885600006 - Чичо Коце

      Коментар


      • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

        Първоначално публикуван от Тодор Тодоров (Тошко) Преглед на мнение
        Та въпроса ми е дали има някакъв датчик или нещо подобно че да не работи ако е накриво? На някой случвало ли му се е такова нещо?
        На мен лично - не, но е съвсем възможно твоята да е „умна“.
        пп
        Не са нужни сложни схеми, просто ѝ прочети книжката с характеристиките.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

        Коментар


        • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

          Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          На мен лично - не, но е съвсем възможно твоята да е „умна“.
          пп
          Не са нужни сложни схеми, просто ѝ прочети книжката с характеристиките.
          Тя книжката е копи пейст, сега работи, само да питам , когато изпиука за добавяне на ядки или там каквото искаме, спира ли да меси за малко ,защото тогава нещо става ,спира и жената като я размърда тръгва, дали има кратка пауза или просто съвпада момента на размърдване и тръгване пак да меси ?
          Mitsubishi Delica 4x4 / Renault Clio III

          Коментар


          • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

            Ми то на различните програми пиука по различни времена, и въртейки, и невъртейки, и по няколко пъти на някои.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

            Коментар


            • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

              Първоначално публикуван от Тодор Тодоров (Тошко) Преглед на мнение
              Колеги кулинари, предималко ми потънаха гемиите ама жената ги спаси , че да разкажа:
              Купихме си хлебопекарна Gorenje и по рецептите на Чавдар направих 2 хляба и станаха от раз,после викам дай да я сложа на местото си тая фурна,(двата хляба ги пекох на масата) и я сложих на кухненския шкаф който има наклон към стената,и там правих козунаци ,станаха но като подаде сигнал за стафидите, меси малко и не можа да ги смеси с тестото, аз сладко не ям ,тъщата ще ги изяде и така,тази вечер правих хляб,пуснах програмата и не ще да бърка "бре викам ко става тука бе" и после жената я удари малко (хлебопекарната) и тръгна ,като дойде сигнала за добавките бързо сложих това-онова и не можа пак да ги размеси.
              Леле мале ,жената вика -я да я сложим пак на масата ,сугурно наклона на шкафа нещо й пречи,и сега на масата (водоравно) си бачка без проблем.
              Та въпроса ми е дали има някакъв датчик или нещо подобно че да не работи ако е накриво? На някой случвало ли му се е такова нещо?

              На хлебопекарната наистина й е имало нещо, дадох я на ремонт и са сменили захранването и сега е пушка,докато беше на ремонт аз месих хляб по същите рецепти,и ставаше,меся-втасва във фурната на 50градуса,после пак меся слагам във форма за кекс (дълга) и пак втасва и после на 200градуса 40мин и става.
              Mitsubishi Delica 4x4 / Renault Clio III

              Коментар


              • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                Привет на колегите кулинари! Ако може едно бързо въпросче. Имам Мулинекс 6101, и нещо не мога да открия опция или програма само за втасване плюс печене. Имам предвид работа с готово тесто от магазина, примерно. Или пък комшийката ти е дала излишно тесто, и искаш да си направиш примерно кремвиршки с него. ( В нашият край им викаме маруси) Само втасване и печене. Възможно ли е с тази машина? Благодаря на отзовалите се предварително!

                Коментар


                • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                  Първоначално публикуван от paci1 Преглед на мнение
                  Привет на колегите кулинари! Ако може едно бързо въпросче. Имам Мулинекс 6101, и нещо не мога да открия опция или програма само за втасване плюс печене. Имам предвид работа с готово тесто от магазина, примерно. Или пък комшийката ти е дала излишно тесто, и искаш да си направиш примерно кремвиршки с него. ( В нашият край им викаме маруси) Само втасване и печене. Възможно ли е с тази машина? Благодаря на отзовалите се предварително!
                  Тцъ, не може- ще ползваш печката.
                  Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

                  Коментар


                  • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                    Първоначално публикуван от paci1 Преглед на мнение
                    Привет на колегите кулинари! Ако може едно бързо въпросче. Имам Мулинекс 6101, и нещо не мога да открия опция или програма само за втасване плюс печене. Имам предвид работа с готово тесто от магазина, примерно. Или пък комшийката ти е дала излишно тесто, и искаш да си направиш примерно кремвиршки с него. ( В нашият край им викаме маруси) Само втасване и печене. Възможно ли е с тази машина? Благодаря на отзовалите се предварително!
                    Където е ставало тестото, там си е и втасало, та направо печене си трябва.......Не съм в час, ма готово тесто да втасва чак после преди печене....де да знам
                    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

                    Коментар


                    • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                      Някои модели имат приставка за багети с тях става.

                      Коментар


                      • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                        Ели Найденова - Рецепти за хлебопекарна

                        http://zelka.org/details.php?id=404769

                        Коментар


                        • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                          Първоначално публикуван от jorko Преглед на мнение
                          Ели Найденова - Рецепти за хлебопекарна

                          http://zelka.org/details.php?id=404769
                          А който няма Замунда?
                          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                          Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                          Коментар


                          • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                            Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                            А който няма Замунда?
                            Те, ако не те е страх да отваряш такива файлове. Уж съм го проверил с Аваст!

                            http://dox.bg/files/dw?a=8d884aac63

                            Мене ако питаш, най-добрият източник за ПРОВЕРЕНИ и ИЗПРОБВАНИ рецепти за хлебопекарна е БГ Мама. Има тема, по-точно 55 теми за Машина за хляб.
                            Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
                            Колин Макрий

                            Коментар


                            • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                              Днес пък аз попаднах на това книжле: http://dox.bg/files/dw?a=8e73cf5b32 . Файлът е проверен с Аваст, доколкото е възможно.
                              Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
                              Колин Макрий

                              Коментар


                              • От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

                                Файлът е проверен с Аваст, доколкото е възможно.
                                Хи Хи добре се рзсмях.Ползвайте Линукс или още по добре Българския вариант " УСУ " Да премина към темата.Изпробвах доста рецепти за хляб,но последните няколко ме изненадаха.Става въпрос за следното:при поредното замесване на хляба се оказа че млякото е свършило и го направих без него.На външен и вътрешен вид се получи същия хляб,но най много се изненадах когато и на следващия ден той остана мек и пухкав все едно сега е печен.И аз след доста проби с различни брашна стигнах до следната рецепта (купувам от брашното на Билла както беше споменато по горе с марката клевър и на софиямел ръженопшенично готов микс и ги смесвам 1/1 Моята точна мярка е (около) и за това първо слагам олиото после 1 яйце разбито с малко вода (преди го разбивах с кисело мляко) сол и захар и след това по 1 (кофичка от кисело мляко,за мярка вместо да го меря с кантарчето или с чаени чаши) с брашно от двата вида.Ако го пресея с гевгира бухва по добре,после смес от различни семена и най от горе 1/3 кубче прясна мая или (1 пакетче суха предварително разтворена и бухнала в чаша със малко захар и брашно) и оставям да се пече без да се интересувам от сигнала за поставяне на ядките.Най лошото е че когато ("децата"по на над 20 г.са )не се хранят с нас хлябът ни стига за 3 или 4 дни,а сега го отупкваме за 2.
                                Последно редактирано от bingobongo; 16-12-14, 21:06.
                                0,1литра-demo/0.25литра-trial version/0.5литра-personal edition/0.7литра-professional edition/1.0литра-network edition/
                                Оплачи се.[url]http://www.armenskipop.net/[/url]

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

                                Зареждам...
                                X