Първоначално публикуван от evos
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Свий
X
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Никога не съм робувал на марки, търся практична, ефективна и надеждна машина. Тези в Лидл само един вид ли са!?
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
За да получиш 1кг готов хляб, машината трябва да замеси 700 гр брашно плюс другите съставки на рецептата. Т.е. трябва да търсиш машина, която може да замеси около 1300гр продукти. Имай предвид, че на машините се дават грамажите на продуктите, а не както някои мислят, грамажа на готовия хляб. За марка и модел мога да кажа, че наистина Тефал/Мулинекс предлагат най-разнообразния асортимент, но според мен цените са надути. Освен това, Тефал е марката и с най-скъпите консумативи по формата на бъркалки и казанче. Комплекта беше около 70-80 лева. В интерес на истината, не се прецакват толкова лесно ако се внимава повечко. Аз лично бих ти препоръчал да дебнеш хлебопекарните, които се пускат в ЛИДЛ. Те са с най- добро съотношение цена-качество, както и с най-евтините консумативи - 25 лева за комплект казанче и две бъркалки. А накрая избора зависи и от сумата, с която си склонен да се разделиш. Ако парите не са спирка и искаш да месиш наистина големи количества тесто, марката са две -Тефал и Горенье, като за Тефал е серията 6хххххх а за Горенье - ВМ1600WG примерно.
П.П. Ако сте любители на корите, Тефал вади най-дебелите кори по начало.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Мисля да я ползваме само за най-обикновен хляб от 1кг примерно. Семейство с две деца, но сме като хлебарки, аз и децата обичаме много хляб, пък ако прави и козунак - няма да е зле! Интересува ме какво да изисквам, като техника от машината. Съвета за хоризонтален съд е част от информацията, която търся! Евентуално марка и модел да препоръчате!
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Прав си, машината е за изтънчени чревоугодници-мързеливци. Иначе, за козунаците и аз ползвам миксер от големите "професионални" лидълски.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеАз ползвам май Мулинекс със една бъркалка ...
Та всеки който няма такава машина в къщи е пропуснал много от живота.
Ремонтът се оказа безсмислен от финансова гледна точка, та след тази случка въпросът го реших с един по-як миксер - 15-на минути замесване на тестото, 1 час да втаса + 40 минути до час за печене. Е, трябва да се занимава човек, ама пък хлябът става с над час по-бързо, отколкото в машината.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Аз ползвам май Мулинекс със една бъркалка,обаче много съм доволен от нея,ако се скапе пак такава ще взема,правенето на хляб е проста работа от не прости хора.Казвам това защото има много тънкости,когато купих машината и пробвах два-три опита,се разочаровах и така стоя непотребна месеци, веднъж ми хрумна да пробвам пак и взе че се получи,и като ми дойде интусиазъм след всеки следващ хляб,търся перфектният,то със сусам,със маслини,със сирене,със слънчоглед,бадеми,стафиди,комбинации,зехтин , кисело мляко,прясно мляко ,процент от двете най добре...лимон ,всяко едно от изброените влияе по различен начин на втасването и маята,така че успех.
п.п Сещам се че дипломната ми работа беше управление на пруферни уредби за междинна ферментация на тестото по хлебозаводите.Та всеки който няма такава машина в къщи е пропуснал много от живота.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Почни от количеството хляб, което консумирате и евентуалния афинитет към месени работи като козунаци например. Ако сте много хора и ядете много хляб - голяма машина. В противен случай може и по-малка с една бъркалка. Просто, когато замесваш в голяма машина минималното количество, резултатът не винаги е перфектен. Между другото, най-добрата и най-скъпата машина на пазара в момента е Панасоник, пък е само с една бъркалка. Япончетата са толкова убедени в качествата ѝ, че даже не са сложили прозорче за проверка. Като казах прозорче - гледай прозорчето да е минимално по размери, защото иначе отгоре хлябът не се изпича като хората. Ако имаш въпроси, питай. Сменил съм няколко машини и горе-долу съм им хванал цаката
.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Съдът да е хоризонтално, не вертикално. Както си се пече хляб във фурна.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Съвет, какво да гледам, при избор на пекарна! Кои са най-важните критерии!
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнениеЕто и една рецепта за вкусен хляб:
500гр брашно
20гр пресна мая
230мл прясно мляко
1бр яйце + един жълтък за мазане
4ч.л. захар (или 2 захар -2 мед)
2ч.л. сол
1 ч.л. чесново брашно (по желание)
1 с.л. сусам белен
40гр масло + 30-40 гр. за мазане
20мл олио или зехтин
Брашното се пресява два пъти. Маята се разтваря в хладко мляко(100мл) и се добавя малко брашно да шупне.Яйцето се разбива леко и се добавя в него захарта и останалото хладко мляко и маслото (стопено) с олиото.
Маята се добавя в млякото и се изсипва в контейнера на хлебопекарната.Добавя се сместа от брашното сусама и чесновото брашно и се сипва отгоре солта. Пуска се на програма месене.По средата на месенето на почивката се поглежда тестото и ако е лепкаво се добавя малко брашно.Програмата е с втасване. когато тестото утрои обема си се вади и раздела на примерно 6-7 къса разстилат се с с точилка и се намазват с масълце .След което се завиват на охлювчета и се подреждат в намаслена тавичка.Фурната е включена предварително на 50гр. и тавата се слага в нея да втаса -около 45 50 мин. Намазват се с жълтък и по желание се поръсват с сусам. След втасването фурната се увеличава на 190 гр. и се пече около 30-35мин до готовност.Ако фурната ви нагрява бавно , то втасването става на топло извън нея ,а тя се подготвя на 190 гр. и е в готовност за печене.След изваждане хляба се поставя на скаричка и се завива за 5-10 мин с кърпа. Отвива се и се изчаква да поизстине .Да ви е сладко!
[ATTACH=CONFIG]920465[/ATTACH]
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнениеЗдравейте, някой правил ли е сладко във машина? Питам, защото имаше мнение за блокиране на бъркалките от захарта.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Здравейте, някой правил ли е сладко във машина? Питам, защото имаше мнение за блокиране на бъркалките от захарта.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Ето и една рецепта за вкусен хляб:
500гр брашно
20гр пресна мая
230мл прясно мляко
1бр яйце + един жълтък за мазане
4ч.л. захар (или 2 захар -2 мед)
2ч.л. сол
1 ч.л. чесново брашно (по желание)
1 с.л. сусам белен
40гр масло + 30-40 гр. за мазане
20мл олио или зехтин
Брашното се пресява два пъти. Маята се разтваря в хладко мляко(100мл) и се добавя малко брашно да шупне.Яйцето се разбива леко и се добавя в него захарта и останалото хладко мляко и маслото (стопено) с олиото.
Маята се добавя в млякото и се изсипва в контейнера на хлебопекарната.Добавя се сместа от брашното сусама и чесновото брашно и се сипва отгоре солта. Пуска се на програма месене.По средата на месенето на почивката се поглежда тестото и ако е лепкаво се добавя малко брашно.Програмата е с втасване. когато тестото утрои обема си се вади и раздела на примерно 6-7 къса разстилат се с с точилка и се намазват с масълце .След което се завиват на охлювчета и се подреждат в намаслена тавичка.Фурната е включена предварително на 50гр. и тавата се слага в нея да втаса -около 45 50 мин. Намазват се с жълтък и по желание се поръсват с сусам. След втасването фурната се увеличава на 190 гр. и се пече около 30-35мин до готовност.Ако фурната ви нагрява бавно , то втасването става на топло извън нея ,а тя се подготвя на 190 гр. и е в готовност за печене.След изваждане хляба се поставя на скаричка и се завива за 5-10 мин с кърпа. Отвива се и се изчаква да поизстине .Да ви е сладко!
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Благодаря, тази година ще сме на палатка, но ще пробвам рецептата след това
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.
Остави коментар: