Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зайци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Зайци

Не съм гледала зайци и съвети няма да давам, само ще ти отбележа че нетрябва да даваш листа от жълтата акация-или както се казва златен дъжд, много са отровни, това дори не е акация но при нас така го наричаме защото прилича на бялата или салкъма.
    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Вие го засипахте с мъдри съвети, сякаш зайците са негови. Пък така, ще ги гледа за комшията.

Коментар

На времето като имах животни гледах и зайци, и съм имал няколко случая на канибализъм от страна на майки спрямо малките. Дори затова съм се консултирал с ветеринари и според тях това било от липса на витамини. С което малко не съм съгласен защото и след като включих допълнително витамини в храната пак се случваше да има подобни случаи.
        По темата - Венци, по-горе са ти казали всичко. Вода, храна/сено и гранули/ и сол- това им трябва. И чистота на клетките. Хубаво е да имат и нещо за гризане - млади клонки, някой алабаш - защото зъбите им растат и това ги дразни, и започват да гризат де що могат по клетките.

Коментар

Благодаря за ценните съвети

Малките са вече преместени в една пластмасова касетка.

Друг въпрос. Кога трябва да се отделят от майката ?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Вие го засипахте с мъдри съвети, сякаш зайците са негови. Пък така, ще ги гледа за комшията.
          Чудя се дали да не взема и аз да си гледам мой, но пък
          не си представям как ще ги ги готвя после.
          Пък и по ми се услажда свинското

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
          Малък, да ги снимаш редовно и да пускаш снимки! Да сме сигурни, че ги храниш и гледаш!

Коментар

Зайчетата се отбиват на 28-я ден.А също и за храната - тиквите и техните отпадъци са голямо фуражно богатство.
            Последно редактирано от Детелина 74; 24-05-09, 18:52.

Коментар

При мене са на конвеирЕдни се раждат други растат трети отиват за продажба или клане.Имам десетина женски и три мъжкара великани и пеперуди.Аз гледам само такива.Обикалям из изложби из цела България и купувам качествени малки и сега мойте са доста добри.Идват хора от далече при мене за зайчетатва е като краста фане ли текрай.Сега у събота съм на Сливен на изложбата идват от цела България хора много е добра
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                При мене са на конвеирЕдни се раждат други растат трети отиват за продажба или клане.Имам десетина женски и три мъжкара великани и пеперуди.Аз гледам само такива.Обикалям из изложби из цела България и купувам качествени малки и сега мойте са доста добри.Идват хора от далече при мене за зайчетатва е като краста фане ли текрай.Сега у събота съм на Сливен на изложбата идват от цела България хора много е добра
                Стария, ти на коя порода казваш "Пеперуда"?

Това за крастата е много вярно. До преди 9 години живеехме в двор и гледахме зайци. До към 40-50 сме ги докарвали лятото. После се преместихме в апартамент и нямаме условия. Обаче наскоро си взехме къща на село за родителите ми. И първото нещо след ремонта, ще е да си завъдим отново зайци.

Съветите от колегите са точни. Най важното е водата да се сменя всеки ден, като купичките задължително трябва да се измиват. Ако престои водата (особено лятото), по стените на купичката се образува една гадна лигава гадост. Та тази гадост сме я гледали на микроскоп и в нея щъкат микроскопични гадинки - като сперматозоиди.

Иначе прези баща ми ги ваксинираше с една ваксина - Хебовак се казваше. Защото през няколко години има "епидемии" и се случва да измират доста зайци в даден район
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Пеперуда се вика на Немския пъстър великан но не на всичкитечерна муцуна уши и черна линия на гърбът а отстрани с петна „пулове“ и черни кръгове с точка около очите абе влезни в сайта Зайците бг там съм качил снимкиА за водата аз съм с капкови поилки и тая гадост я немамПоздрави
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                    ........Извади ги от тая паница събери пуха и им направи гнездо и ги зарови вътре.............
                    +1 Това тенеке държи студено нощем, а през деня е като фритюрник

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                    .........., и съм имал няколко случая на канибализъм от страна на майки спрямо малките. Дори затова съм се консултирал с ветеринари и според тях това било от липса на витамини. .....................
                    Просто най-бързата белтъчна храна.

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                    ................

Малките са вече преместени в една пластмасова касетка.

Друг въпрос. Кога трябва да се отделят от майката ?

............
                    Браво. А подход направен ли е? А за отбиването-тя зайкинята си знае, ноали не ги отглеждаш промишлено.
                    И комшията да си плати за услугата /не е задължително във финикийски знаци, става и в аклохолни градуси/
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Малките на 10-12 ден проглеждат но е хубаво да стоят при майката поне 30 дни и повече, майката сама ги отбива .
                      [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

Кога ще ги отбиеш зависи от много неща от породата от това за какво ги гледаш за ядене или разплод от зайката дали е млечна от бройката зайчета в котилото.Тия безпородните като станат зайчетата на един месец заплождаш майката и след15 дена махаш малките и след още 15 дена следва ново ражданеИ така до края на света
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Здравейте
                          Да се оплача:моята зайка не дава на мъжкия вече 15 дена и повече - като го види и бяга,ляга по корем и не мърда.Какво да я правя?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X