Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зайци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зайци

Имам един немарлив комшия който държи няколко заека, но ги храни от време на време.
    Тревата ми я дърпат от ръцете като ги храня и за пръв път видях заек да лочи вода като след запой..

Сега отидох да ги нахраня,че ми е жал за животинките. Но видях че зайчицата е родила.
    Някакви грижи трябват ли за малките ?

Май ставам от тия най-новите юпита, от сървърите, корпорацийте към животните на село

До: Зайци

Пиши ЛС на "Стария" или му се обади.Той е професор при зайците.Във всички дисциплини.
    п.п.-знам само,че тревата с която ги храниш,трябва да е завяхнала.Иначе ставало голяма беля/смърт/.

Коментар

Само не ги пипай с ръка,че ще останат сирачета и умират(майката ще осети чужда миризма и ще ги остави).Важно е да се храни майката а тя си знае по нататък Аз по рано съм гледал зайци и им давах едни гранули(зобчица)
      0(-)

Коментар

До колкото знам майката си се грижи за всичко. Трябва и само спокойствие. В един момент тия ситни мръвки ще станат пухкави сладури.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми позавяхналата трева не я искат..
          та реших, че им е омръзнала..

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
            Ми позавяхналата трева не я искат..
            та реших, че им е омръзнала..
            Домашните зайци се хранят с позавехнала трева нарочно. Не знам защо, но страдат от прясната.

пс опс, дублирахме се.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Домашните зайци се хранят с позавехнала трева нарочно. Не знам защо, но страдат от прясната.

Бях чел някаде,че им се издуват стомасите или нещо от тоя род беше, но не сам много сигурен в момента.
              0(-)

Коментар

Давай им листа от дърветата черника ;акация( салкъм) . Знам, че умират от семките на щира ( незнам дали навсякъде така се казва отровната трева) . Иначе, едно голямо БРАВО за дейността и грижите ти.

Коментар

Също като храна:
                  Завехнали зелеви листа/сега има/ и зелената/пак завехнала/ част на морковите.
                  Отделно има заешки гранули и не са скъпи.
                  И трите гореизброени храни стимулирали кърмата при зайкините.Малките папардаци това не ги интересува-каквото пусне мама,това папкат.

Коментар

Една бучка сол,ако имаш им хвърли в зайчарника.Зелената трева ги убива.Иначе много я обичат-НЕ ИМ ДАВАЙ!!!Гледай да е завехнала,изсушена...
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Те сега видях тематаИзвади ги от тая паница събери пуха и им направи гнездо и ги зарови вътре.Сега е топло ше удеянат.Майката ше си ги намери не бой се зайците кърмат един път в денонощието набързоМлекото им е страшна сила затова толкова бързо растат.И само сено не им давай никаква трева .Само сено това е най важното.Иначе ше се подуят и край.А на майката и давай гранули и овес и ечемик на нея и трябва храна.На воля.И не се бой че ги пипаш с ръце нема страшно нема да ги изостави това е мит.
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                        Те сега видях тематаИзвади ги от тая паница събери пуха и им направи гнездо и ги зарови вътре.Сега е топло ше удеянат.Майката ше си ги намери не бой се зайците кърмат един път в денонощието набързоМлекото им е страшна сила затова толкова бързо растат.И само сено не им давай никаква трева .Само сено това е най важното.Иначе ше се подуят и край.А на майката и давай гранули и овес и ечемик на нея и трябва храна.На воля.И не се бой че ги пипаш с ръце нема страшно нема да ги изостави това е мит.
                        Хвала,че се намеси.Пиши си номера в профила...
                        Ако има зор,колегата,да се чуете.Що да си вървят мърцина,хайванчетата...

Коментар

0888506221
                          К мирной жизни не пригоден.
                          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Дядо ми на село гледа заици още от преди да се родя. Цял живот съм си играл с малките.Заиката няма да ги изостави за това че ги пипаш в никакъв случаи но е много важно винаги да има прясна вода за пиене иначе поне според дядо ми си изяжда малките(това е според него но и лично съм виждал изядени малки от маиката при положение че беше заредена клетката с вода и храна) Гранули има за вече прояли малки заичета - около 1 месец и маи се казват стартер. Дядо ми им дава спокоино завяхнала трева и шума но само на големите заици малките който сега прояждат не трябва да ядът зелена храна в никакъв случаи. Като станат на около 3 седмици почват да стават големи сладури а на 5 вече спокоино може да ги даваш на децата да си играят с тях.
                            0-

Коментар

Малък, да ги снимаш редовно и да пускаш снимки! Да сме сигурни, че ги храниш и гледаш!
                              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                              A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X