Обява

Свий
Няма добавени обяви.

RTR, MTD или RAIDER?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• RTR, MTD или RAIDER?

Привет!

Както става ясно от заглавието, касае се за тези (само!) марки. Става въпрос за бензинова косачка за трева, НЕсамоходна, по възможност ширина на косене от 46см нагоре.
    Да е с кош, независимо колко литра, макар че по-голям би ми вършил повече работа.
    Бюджета е 320-380лв.

Площта е около декар-декар и нещо. Две-три косения на година.
    Моторна коса си имам за по бордовете, но с нея е много уморително косенето на такава площ.
    Очаквам мнения за надеждност,функционалност и сервиз.

ПП:
    Да е четиритактова. Кубатурата и мощността, не ме интересуват особено.
    Мулчирания, такива екстри, също не ме интересуват.
    Your conscience is all you can take to your grave.

От: RTR, MTD или RAIDER?

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
    Моторна коса си имам , но с нея е много уморително косенето на такава площ.
    Май си забравил,или не си изпитвал "удоволствието" от работата с ръчна коса.
    Съжалявам за спама.
    Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Две-три косения на година?! Аз колкото и да разтягам интервалите не съм стигал повече от 30-40 дни, и то лятото като засушее. Иначе много избуява и си е мъка.
      Та от патил - или 2-3 косения с (полу)професионална коса, или с косачка, но повече косения - разбира се само лично мнение.

Коментар

Кося и с ръчна, но тревата не е еднородна и еднакво висока. Полска ливада с дръвчета е. Дива трева, всякакви модели. Глуххарчета, детелина, плевели, острица, дива люцерна....абе, микс.
        Тревата не ми трябва, нямам стока. Изхвърлям я, или я трупам на куп да се скапе за тор.

ПП: Максимум съм косил четири пъти. Обикновено три стигат, защото после засушава яко и дъжд, чак октомври.
        Идеята е, да може да се събират плодове, да се пръска, и т.н, без да се гази метър трева.
        Не е за красота
        Просто трябва да се коси.

Коментар

А с ръчната с какво косиш ...със корда или диск ?
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Преди косех и с диск.
            Сега с корда.
            По-лесно е и по-добре обира.
            С диска е като с коса.
            Детелината е ниска....

Коментар

Моторна косачка с 4 колела и кош за 3-4 косенета в годината няма. Общо взето висичината на косене е до 10см. Може човек да се напъне и да коси и по висока, примерно 20см., но на съвсем малка площ. Коша бързо се пълни, претоварва се двигателя, дръсти косачката.
              Така че щеш, не щеш, с ръчна ще е - с дядова или с по модерна струнарка с двутактов двигател.

Коментар

Преди косех и с диск.
                Сега с корда.
                По-лесно е и по-добре обира.
                С диска е като с коса.
                Детелината е ниска....
                Над половин декар Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка1953.jpg
Прегледи:1
Размер:283.6 КБ
ID:5711345 със диска за 2 до 3 часа го минавам . В долния край има коприви по 2 метра. С кордата няма шанс.

Коментар

Аз наскоро си купих MTD. Везната наклони към тази марка защото консултанта в Практикер ми каза че имат собствени сервизи. Имам и няколко познати с такава марка, та си помислих че ако е по- масова като марка ще е плюс.
                  0885602543- Стефан

Коментар

С корда под 3мм не работя, адаш. та брули яко дори млади брестета и трънки.
                    Просто е уморително. Днеска цял следобяд бръмча,
                    Сега, вярно е че я изпуснах малко покрай орането, ама ...
                    Склонен съм да кося по-често ако трябва, но микроклимата на вилата е такъв, че летни дъждове просто забрави, ако не е някакъв масивен фронт.
                    Друго нещо е и събирането на окосената трява.
                    На прясно е ужас, трябва да я чакам да изсъхне и после половин ден с греблето и изнасяне
                    Това, ако смогна разбира се.
                    Работата освен уморителна е и досадна....

Коментар

Тигре от опит зная, че машината с най-дългата гаранция е най-читавата, затова се спри на тази за която има сервиз и части . Но за твоят терен си намери двутактова, защото не е равен и четиритактовата ще хвърля бензин и няма да се маже добре. Също се води и от вместимостта на коша. Успех в покупката и нека да е нова машината.
                      Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

С корда под 3мм не работя, адаш. та брули яко дори млади брестета и трънки.
                        Просто е уморително. Днеска цял следобяд бръмча,
                        Сега, вярно е че я изпуснах малко покрай орането, ама ...
                        Склонен съм да кося по-често ако трябва, но микроклимата на вилата е такъв, че летни дъждове просто забрави, ако не е някакъв масивен фронт.
                        Друго нещо е и събирането на окосената трява.
                        На прясно е ужас, трябва да я чакам да изсъхне и после половин ден с греблето и изнасяне
                        Това, ако смогна разбира се.
                        Работата освен уморителна е и досадна....
                        Разбирам те , но с тая машинка дето търсиш трябва да и е равно местото .

Коментар

Разбирам ви и аз, но ако мога да окося поне равното, пак с другата ше дооформя, вместо да я мъкна на рамо с часове.
                          За двутактова не ми се мисли, защото тоя малък змей (33 кубика), ми изгори 5 литра бензин досега, без да смятам маслото (ползвам само НР на Хускварна от горчив опит, а е 18 пари ), а още не съм свършил. Отделно ми наду главата.
                          На култиватора е четиритактов китаец 6,5 коня и с толкова бензин сработва цялото място.
                          И без да вдига всичкия тоя джангър, баси!

За МТД чета, че се правела в Германия, знам че имат добър сервиз. РТР-а била турско производство
                          Прочетох това-онова.
                          Просто исках да се допитам до вас.
                          Че ще е бюджетна, няма две мнения. Няма да закопавам техника за хиляди левове, дето не може да ми се изплати 10 години после.
                          Сам си ги ремонтирам, ако не е нещо сложно, а части сега има и не са скъпи.
                          Ако ще ми виси в сервиз, когато ми е нужна, мерси за гаранцията.
                          А освен това, мисля да прекарам сестра ми да я купи и не искам да я набутвам.
                          Мое, да минем метАр.

Коментар

За този терен, мисля че най-добра работа би свършила някаква палцева косачка или обикновена коса.
                            С тримера ще каталясаш, а ротационната трябва да е доста мощна и да махнеш коша, защото ще се пълни буквално след секунди.
                            Ако все пак държиш на роторна, те съветвам да си намериш нещо марково втора ръка с МЕТАЛНО корито. Ще бъде доста по-безгрижно и евтино от всичко ново, което се продава, включително и марково.
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Значи с тоя бюджет, и на тая голяма площ при тези тежки условия(висока трева заради рядкото косене) с моторна косачка с един нож на колела без самоход, от която и да е марка ще е трудно косенето и бавно. Принципно всяка машина си пише в каталога за каква площ на косене е еподходяща.
                              Преди години косях 600 кв.м ,райграс с малка електрическа(1000W) не самоходна( с препоръка за 100кв.м) и беше многочасово трудно занимание. След това взех самоходна тракторна косачка(производство на MTD, по поръчка на OBI) за повечко пари и сега работата ми спори, като минавам почти всяка седмица 2,5дка, 1 от които между дървета с около 2л гориво за около 2ч. Ето я и машинката ми. Сега гледам са доста по-скъпи от преди 8г, ама пуста инфлация...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gebraucht-MTD-RT-135-96-S-Zweiradantrieb_2012102711012_3.jpg
Прегледи:1
Размер:56.5 КБ
ID:5711395

Уви бюджета Ви е много далече за тази машина, и изобщо нямам идея как за тези пари може да се вземе машина за вашите цели и площ за косене.

Не мога да твърдя с убеденост за другите марки, но райдер за мен са машини за еднократна употреба - само приличат на машини.
                              Последно редактирано от D-MAX; 20-04-16, 10:13.
                              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X