Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малки мушички в цветята

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малки мушички в цветята

Привет колеги, на 2 от сакциите има черни мушички т.н. винарки как да ги премахна, пробвах с клечки от кибрит с барута забити в сакциите но не помогна особено, дали има специален препарат отрова за това но и да не умори цветята . Забелязал съм че ако не ги поливам дълго време поизчезват мушичките, но цветята са циклама и обичат да има влажност, иначе веднага полягват ако не ги поливам по-често...?

От: Малки мушички в цветята

Те и мушичките обичат свежи цветя.

Коментар

Пълчища черни мушички, но далеч не дрозофили (винарки) са ми попадали в закупена готова смес пръст от цветарски магазин. Лечение няма. Просто изчакваш да пораснат, да станат големи мухища и тогава си отиват или падат жертва на мухозола, когато вече не са под прикритието на растението в саксията.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Bio Kill има го в аптеките. Пръскаш почвата. При мене ефекта беше моментален, нищо им нямаше на цветята даже едното цъфна а не беше цъфтяло никога за около пет години.

Коментар

Жена ми кисне тютюна на 5-6 цигари в гореща вода(като за чай).С получената вода пръска листата,твърди че мушиците изчезват...

Коментар

Първоначално публикуван от HEMO Преглед на мнение
            Жена ми кисне тютюна на 5-6 цигари в гореща вода(като за чай).С получената вода пръска листата,твърди че мушиците изчезват...
            Това гони листните въшки, а мушичките се въдят в пръстта и пак кръжат на облаци около цветето.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Забелязах че "ловя" мушичките които се събират и умират в чашките на холната лампа, събират се по много и после с прахосмукачката ги изкарвам, предполагам че не се размножават в саксиите и просто ще чакам да свършат в лампата, че 15лв за 500мл спрей не ми се дават

Коментар

Не изчезват толкова лесно и мисля, че се размножават. Ама те пък много скъп го направили тоя Био Кил, беше 7-8лв.
                Потърси тогава Опигард по вет. аптеките. Ама аз не съм срещала отдавна то беше някъде към 5лв.

Коментар

Ако става въпрос за "винарки", няма отърване от тях... летят вече 40 години около мен, даже са ме питали защо на паспорта съм без мухи...
                  А цветя и аз имам, няма там такива...да няма общо с приказката къде кацат мухите? Т.е. дали има тор някаква...
                  Аз си "правя" пръстта от горска шума, стиропор и нещо, като чернозем.

Коментар

Принципно цветятата от април до октомври ги изкарвам на балкона, през останалото време са вътре, но ако видя че мушиците продължават така да се размножават, ще купя въпросния Био Кил за което благодаря за препоръката на колежката Санда

Коментар

Значи правилното е да ликуваш причината, а не следствието...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X