Колеги, нормативно как стои въпроса - наскоро се сдобих с имот, който по план трябва да стане овощна градина. Представлява запустяла земя с 4-5 кубика джанки, бряст и т.нт. Мога ли да ги изрежа, или трябва някакво разрешение?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
сеч на дърва в частен имот?
Свий
X
-
От: сеч на дърва в частен имот?
Трябва разрешение от местното горско стопанство,колкото и смешно да звучи.Преди две години бяха ми заключили буса от горското в ботевград за превоз на дърва и до мен имаше едно малко камионче пълно до горе със дърва от джанки и акация,абе с две думи за нищо не ставаха дърва понеже бяха много дребни и предимно клони.Попитах пазача какъв е случая на този а той ми каза че че човека решил да си почисти някакво негово дворно място и по път го спрели горските.След това следва акт от полицията и акт от горското стопанство който ако това ти е рецидив е доста голям.0 8 76 36 8 542
-
-
Не е точно така , както казва колегата. Разрешение за сеч в имот дава кмета след съгласуване на място със горския , който проверява в неговите карти дали не си в горски / полски фонд. След това позволително за извоз пак от кмета.На нас клиренс ни трябва , не скорост
Коментар
-
При условие, че земята е земеделска по скица за собственост и на нея (скицата) нямаш ограничение да се използва съгласно Закона за горите - Кмета или определено от него лице трябва да ги маркира (на терена) с общинска марка и ако искаш да ги извозиш да ти издаде превозен билет за количеството дървесина. Внимавайте много с границите на имота.TERRANO2 R20; ZD30; WAGON; `04
www.kamino92.com
Коментар
-
Имаме дворно място на село от 2 декара. Израсли са джанки и бряст както при колегата. Един ден си отиваме на село и комшийката предния ден накарала 2-ма да режат от дървата. Направени на камарки, готови за прибиране за огрев. Ние си ги натоварихме и прибрахме. Бяха около 6 кубика. Един горски на срещна и на пита от къде са. Видя че е предимно слива и бряст и му обяснихме ситуацията. Каза че ще мине да огледа и не на е закачал повече. Знае на къде живеем, така че ако е имало нещо нередно ще се обади.
Принципно за отрязване на дърво в собствено място се заплаща такса, която е в пъти по-висока от цената на нарязани дърва. Определя се от общината. Знам го от опит на познат. Едно дърво трябваше да се премахне за да започне строеж. Казаха му сума около 50лв за да го премахне законно. Незаконно може да го премахне, но е трябвало преди да заснемат терена.
Коментар
-
Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнениеТова при условие, че земята е земеделска също ли важи?
п.п. Вече разбрах как става - разрешението се дава от кмета на база документи за собственост!SUZUKI VITARA V6
HONDA CBR 919RR
MERCEDES ML
MAN TGA D2O COMANREIL 18-430
Коментар
-
Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнениеТаксата за сеч на дърва в имот е 3 ( три ) лева на кубик.....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар