Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за избор на храсторез

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения за избор на храсторез

Наложително ми е закупуване на храсторез и се нуждая от впечатления на колеги относно това какъв да бъде.Първата ми дилема е дали да е електрически или бензинов.Вторият ми въпрос е относно някоя препоръчана марка и модел,от която имате личен опит и впечатления .Храсторезът ми е необходим, за да поддържам двата синора около пътя до селската ми къща.Дължината е някъде около 50 метра, а растителността е основно от жив плет и други храсталаци.Ориентировъчната цена на бъдещата покупка до около 150 лева.

От: Мнения за избор на храсторез

Колега по мое мнение само бензинов.Аз имам RAIDER 52кубика с диск и с корда(ако говорим за един и същ тип машина тример,храсторез или бензинова коса) направо се родих от както го взех.С него си подкастрям дори дръвчетата.

Коментар

И аз мисля, че само бензинов е решението, но пригласи още 40-50 лв. Аз имам RTR, взех го тази година и съм доволен, като машина е 1:1 с Raider. За мен тези двете марки са най-удачни от евтините храсторези, части има, сервизите са доста.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Явно не става въпрос за моторна коса, щом ще се поддържа жив плет. Най-вероятно е ножица за жив плет.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Не съм запознат с градинарската техника, но тази сутрин видях да подрязват нещо като жив плет с бензинов храсторез/коса, поне така ми заприлича, не е ли все една машина? В упътването на китаеца пише, че става и за подрязване на клони.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Това което разбирам под храсторез е една машина с външен вид като моторен трион,но веригата е заменена от нещо подобно на зъби,които при движението си напред назад прерязват стъблото на храста.А иначе дръгото,за което мисля че говорят колегите по-горе е тример със сменяема режеща част-корда,дисков нож.Но ако те вършат работа също са вариант.Добавяне на 40-50 лева не е проблем стига машинката да е държелива.

Коментар

Това което разбирам под храсторез е една машина с външен вид като моторен трион,но веригата е заменена от нещо подобно на зъби,които при движението си напред назад прерязват стъблото на храста.

С такава машинка електрическа гледах в бизнес-парка подрязваха живият плет но ми си видя слабичка и освен за това за друго май не става.Има и тримери с такава приставка, дърворезачки също(ако имаш такава идеално), но са доста скъпи.

Коментар

Първоначално публикуван от ГАЗ69 Преглед на мнение
                Това което разбирам под храсторез е една машина с външен вид като моторен трион,но веригата е заменена от нещо подобно на зъби,които при движението си напред назад прерязват стъблото на храста.А иначе дръгото,за което мисля че говорят колегите по-горе е тример със сменяема режеща част-корда,дисков нож.Но ако те вършат работа също са вариант.Добавяне на 40-50 лева не е проблем стига машинката да е държелива.
                Точно това ти трябва... С него става по лесно, защото "дъската" му е дълга и ще ти е по-лесно, да го подрязваш.... Пък и става по-равен, ако държиш да бъде изряден и изрязан под конец Поне с това подрязваме в училище...
                Разгледай по Алати, Практикер... Ако не ти хареса нещо, виж също в Хускварна и Щилл...

Колегите говорят за това:
                http://www.techno-bg.com/pictures//p..._large_139.jpg

А на теб ти трябва това:/примерно Хускварна/
                http://www.husqvarna.com/bg/products...mers/325hd75x/
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 03-10-12, 09:20.
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Това второто явно си е специализирано точно за оформяне. Възниква въпроса - не може ли тази дъска да се монтира на обикновена резачка, на мястото на шината, поне на пръв поглед ми прилича на моторна резачка.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Аз имам моторен трион за рязане на дърва с верига,но при него задвижването е във вертикалната равнина.За да стане в хоризонталната трябва някакъв допълнителен механизъм да преобразува движението.Имам предвид точно такъв тип машина,каквато е показал колегата Борис Хаджиценев във втория си линк.Интересуват ме лични впечатления на собственици и потребители на такава техника.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X