Наложително ми е закупуване на храсторез и се нуждая от впечатления на колеги относно това какъв да бъде.Първата ми дилема е дали да е електрически или бензинов.Вторият ми въпрос е относно някоя препоръчана марка и модел,от която имате личен опит и впечатления .Храсторезът ми е необходим, за да поддържам двата синора около пътя до селската ми къща.Дължината е някъде около 50 метра, а растителността е основно от жив плет и други храсталаци.Ориентировъчната цена на бъдещата покупка до около 150 лева.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мнения за избор на храсторез
Свий
X
-
От: Мнения за избор на храсторез
Колега по мое мнение само бензинов.Аз имам RAIDER 52кубика с диск и с корда(ако говорим за един и същ тип машина тример,храсторез или бензинова коса) направо се родих от както го взех.С него си подкастрям дори дръвчетата.
-
И аз мисля, че само бензинов е решението, но пригласи още 40-50 лв. Аз имам RTR, взех го тази година и съм доволен, като машина е 1:1 с Raider. За мен тези двете марки са най-удачни от евтините храсторези, части има, сервизите са доста.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Явно не става въпрос за моторна коса, щом ще се поддържа жив плет. Най-вероятно е ножица за жив плет.
Коментар
-
Не съм запознат с градинарската техника, но тази сутрин видях да подрязват нещо като жив плет с бензинов храсторез/коса, поне така ми заприлича, не е ли все една машина? В упътването на китаеца пише, че става и за подрязване на клони.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Това което разбирам под храсторез е една машина с външен вид като моторен трион,но веригата е заменена от нещо подобно на зъби,които при движението си напред назад прерязват стъблото на храста.А иначе дръгото,за което мисля че говорят колегите по-горе е тример със сменяема режеща част-корда,дисков нож.Но ако те вършат работа също са вариант.Добавяне на 40-50 лева не е проблем стига машинката да е държелива.
Коментар
-
Това което разбирам под храсторез е една машина с външен вид като моторен трион,но веригата е заменена от нещо подобно на зъби,които при движението си напред назад прерязват стъблото на храста.
С такава машинка електрическа гледах в бизнес-парка подрязваха живият плет но ми си видя слабичка и освен за това за друго май не става.Има и тримери с такава приставка, дърворезачки също(ако имаш такава идеално), но са доста скъпи.
Коментар
-
Първоначално публикуван от ГАЗ69 Преглед на мнениеТова което разбирам под храсторез е една машина с външен вид като моторен трион,но веригата е заменена от нещо подобно на зъби,които при движението си напред назад прерязват стъблото на храста.А иначе дръгото,за което мисля че говорят колегите по-горе е тример със сменяема режеща част-корда,дисков нож.Но ако те вършат работа също са вариант.Добавяне на 40-50 лева не е проблем стига машинката да е държелива.Поне с това подрязваме в училище...
Разгледай по Алати, Практикер... Ако не ти хареса нещо, виж също в Хускварна и Щилл...
Колегите говорят за това:
http://www.techno-bg.com/pictures//p..._large_139.jpg
А на теб ти трябва това:/примерно Хускварна/
http://www.husqvarna.com/bg/products...mers/325hd75x/Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 03-10-12, 09:20.За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
-
Аз имам моторен трион за рязане на дърва с верига,но при него задвижването е във вертикалната равнина.За да стане в хоризонталната трябва някакъв допълнителен механизъм да преобразува движението.Имам предвид точно такъв тип машина,каквато е показал колегата Борис Хаджиценев във втория си линк.Интересуват ме лични впечатления на собственици и потребители на такава техника.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар