Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнооооого бълхи.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнооооого бълхи.

Преди години дядо и баба ръсеха кокошките под крилете когато имаха кокошинки с ДДТ и го горяха на въглени в курника за да унищожат гадините в него.Не си спомням да имаше умрели кокошки,но знам,че препарата е много опасен и трудно разградим.По нова време той е бил единствения препарат който е унищожавал цвекления хоботник.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ... ама и на хората не прощава.
      Серен двуокис? И сярна киселина в дробовете, на който диша?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
        Преди години дядо и баба ръсеха кокошките под крилете когато имаха кокошинки с ДДТ и го горяха на въглени в курника за да унищожат гадините в него.Не си спомням да имаше умрели кокошки,но знам,че препарата е много опасен и трудно разградим.По нова време той е бил единствения препарат който е унищожавал цвекления хоботник.
        Да де ама сега ДДТ не се намира .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Да де ама сега ДДТ не се намира .
          Сега се намира под формата на китайски препарати "против молци". Едни твърди, квадратни блокчета, мисля бяха зелена опаковка...
          Не съм виждал на живо ДДТ, но знам как мирише, понеже сме ползвали склад, в който са съхранявали ДДТ, и който след 30 години продължаваше да вони..
          Та прибира се майка ми със заветното "блокче против молци", доволна... В момента, в който го помирисах, без да се обяснявам го грабнах от ръцете и и го метнах с все сила към буренака, дето обикновенно се въдят змии и прочие гад...

И понеже наближава топлото време да попитам: има ли нови работящи решения ?
          Публикувайте отговор

Коментар

Здравейте отново, писах ви миналата година ноември месец за навеса с дървата и проблема с бълхите в него. Тогава извиках фирма напръска 2 пъти и после времето се застуди и проблема изчезна поне до този момент, но ето че времето се затопля и бълхите сякаш изведнъж се завърнаха с пълна сила и сега вече наистина не знам как ще се справя с този проблем. Ние повечето дърва ги изгорихме и купа с тънките за подпалки, но после отново напълнихме с нови подпалки и сега има повече от предния път купа е огромен и мисля, че няма май да се отървем от гадините няма как да се стигне до долу с пръскане а и с димка не става няма как да се покрие с найлон навсякъде. Животно нямаме, съседите имат куче и котка, но те си се грижат за тях и мисля, че си ги обезпаразитяват смятам, че при нас проблема е от плъхове и уличните котки тогава слагах и отрова за плъхове, но то там си е отворено и те си влизат постоянно и се мушат там. Дайте пак някакви съвети моля ви става топло и проблема ще расте и може и цяло лято да не се отървем иначе почваме с пръскането, но като знам миналата година колко пръскахме и добре, че се застуди иначе не знам, но си е имало яйца и сега стана топло и са се излюпили и кошмара започва отначало, но все пак защо стоят там нали трябва да се хранят колкото и да преминават котки и мишки те не са постоянно там тази сган все си седи просто не знам какво вече да мисля. Кажете ефикасни препарати ние сме пробвали почти всичко де, но все пак споделете мнения и опит. Благодаря!

Коментар

Тези бълхи предполагам не са като по животните. Имахме преди години един далечен роднина на село за когото нямаше кой да се грижи. Ходихме в месеца няколко пъти да му перем, но имаше доста бълхи в тях. Не бях виждал преди това такива бълхи, но са по-различни от тези по животните. Има и едни дървеници. Много хапят, на момента на охапване не се усеща, а след време почва да сърби.

В двора имам 3 кучета и трите нощно време обикалят из целия двор. Едното куче обаче постоянно има кърлежи. Купувам препарати и всяка седмица пръскам кучетата и по двора, но това куче пак има. Днеска пак извадих от кучето 2 кърлежа, а точно това куче все около нас обикаля. И аз не знам как да се боря с тези гадове и на е страх да не ни се лепнат по нас.

Коментар

За кучето само адвантикс. Но всеки месец през този сезон,от веднъж файда няма да има. И да не се къпе преди да му се сложи препарата.

Коментар

За кучетата капките дето се слагат на холката са най-ефикасни и за бълхи и за кърлежи. За двора ние ги довършихме с яко пръскане на 2 дни навсякъде - вътре, вън, трева, кошара, пътеки и всичко. Така и следващите яйца дето са се излюпили третираме. И тъй мирясахме. Но беше яко пръскане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X