Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Иманяр се удави, докато търси съкровище в подземна пещера

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Иманяр се удави, докато търси съкровище в подземна пещера

  Легендата за несметно богатство под водопада на „Синия вир“ край с. Медвен взе поредна жертва, съобщава Котелнюз.
  41-годишен мъж, екипиран с любителско оборудване за подводно гмуркане, намери смъртта си в бурните и студени води на енигматичния вир край родното село на Захари Стоянов. За трагичния инцидент съобщи кметският наместник на селото Кънчо Дънеков.
  Инцидентът е станал на 7 ноември, когато двама мъже от Варна пристигнали в района на вира с джип „Тойота“. Гмурналият се 41-годишен мъж е бил осигурен с въже от своя приятел, докато се е намирал в буйните води на вира на мястото, където и в момента има силни водовъртежи. Минало известно време и при подръпването на въжето, мъжът на сушата установява, че нещо не е наред и че във водата няма движение. След като се опитал да издърпа своя приятел, но не успял, човекът се уплашил и потърсил помощ на телефон 112. Спасителните екипи издърпали с кука и въже бездиханното тяло на удавения любител гмуркач. Тялото на поредната жертва от водата на този вир е транспортирано в Сливен за аутопсия, а оцелелия авантюрист е отведен за разпит и изясняване на случая в РДВР.
  По думите на кмета на селото Кънчо Дънеков, легендите, свързани с подземната пещера, входът на която се крие под самия вир, продължава да събира от цяла България и балканския полуостров иманяри и всякакви хора, готови да рискуват живота си, за да достигнат до заветната кухина, в която очакват да намерят съкровище. 10 души са загинали през годините заради влизане във водоема, когато водата не става за къпане при това с налудничави подбуди за търсене на златото и скъпоценностите и въпреки предупредителните табели и надписи. През лятото на мястото, което се води неохраняем водоем, през година стават злополучни инциденти. Давят се предимно деца.

  Някой знае ли нещо повече...

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 4,660 в 19:02 на 07-04-20.

Зареждам...
X