Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Модернизиране на боксове и осветление за подводни снимки

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Модернизиране на боксове и осветление за подводни снимки

  Много колеги водолази имат боксове за подводни снимки, за по-стари модели видео камери - VHS, Video8, Digital 8, DV и други.
  Боксовете в повечето случаи са в добро състояние и изискват минимална поддръжка. Но старите камери нямат добро качество - повечето са с ниска чувствителност, стандартна дефиниция и записа не удовлетворява съвременните изисквания.
  Осветлението също има проблем - халогенните лампи консумират много, а не светят колкото съвременните LED системи.

  Затова се заехме да си адаптираме боксовете за по-новото поколение камери - предимно AVCHD.

  Ето как изглежда след адаптация моя бокс:  И лампата с мощен LED елемент, използващ стандартния рефлектор, и нова, по-мощна батерия.
  Ето и някои други снимки.  Бокса беше за Digital8 камера, в момента е с AVCHD Full HD камера, може да побира и някои от професионалните модели HD камери с високо качество.

  Освен механиката - закрепванве на камерата в оригиналната шейна, трябва да се осигури управлението и - варио, автофокус - включване/изключване, старт/стоп камера, фото снимка, изклюване на камерата и др. Проблема е, че бокса е правен за друг команден набор - механични и електрически сигнали, които се кодират и предват през кабел и инфраред команди към камерата. Направихме контролер, който прекодира сигналите от механичните ключове и инфраред бутоните в дръжките към камерните команди на новата камера.

  Контролера е в кутийка в адаптера под камерата.  Кабелите са оригиналните на камерата за свързване към AV устройства. Понеже е по-малка от старата, има място и не ги скъсяваме - за да се използват за свързване и към монитор/телевизор.

  И снимки под водата с фото функцията на камерата - Иван Алексиев и сина ми Енрико.  Show must go on!

 • #2
  От: Модернизиране на боксове и осветление за подводни снимки

  Добра работа,Веско! Поздрави от мен!

  Коментар

  Активност за темата

  Свий

  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

  Най-много потребители онлайн 4,385 в 20:28 на 18-02-20.

  Зареждам...
  X