Обява

Свий
Няма добавени обяви.

3 от 4-те зимни експедиции в Каракорум са прекратени

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Sibirski
  отговори
  От: 3 от 4-те зимни експедиции в Каракорум са прекратени

  Вечна им памет, на тази височина през зимата чудеса стават само в холивудските бози.

  Остави коментар:


 • icerunner
  отговори
  От: 3 от 4-те зимни експедиции в Каракорум са прекратени

  На 9 март полската експедиция постигна успех с изкачването на двама алпинисти на върха. Изкачването е направено през нощта при температура от -35*С. За съжаление новината е помрачена от изчезването на тримата алпинисти от международната експедиция, които правиха изкачване по премиерен маршрут. Gerfried Goeschl, Cedric Hahlen, и Nissar Sadpara са били видени за последен път от поляците близо до върха на 9 март сутринта. След това времето се е влошило и повече не е намерена следа от тримата. Днес спасителната акция в която хеликоптери се изкачиха до 7000 м. е прекратена.

  Остави коментар:


 • icerunner
  отговори
  От: 3 от 4-те зимни експедиции в Каракорум са прекратени

  По склоновете на G1 работят два екипа - интернационален и малка полска експедиция. В четвъртък поляците прекратиха пореден опит за щурм поради ураганен вятър. В момента всички са в базов лагер. И двата екипа не се отказват и вероятно ще предприемат нов опит през следващите няколко дни.
  Едно видео от работата по склона когато времето е хубаво и топло, само 35*С под нулата Гледайте на голям екран, усещането е друго!
  http://www.servustv.com/cs/Satellite...=1259412608015

  Остави коментар:


 • icerunner
  отговори
  От: 3 от 4-те зимни експедиции в Каракорум са прекратени

  По информация от вчера (20.02.12) интернационалната експедиция на Гашербрум 1 продължава. В момента всички алпинисти изчакват в базовия лагер стихване на бурята. Скоростта на вятъра във високите части на планината е над 140 км/ч.

  Остави коментар:


 • 3 от 4-те зимни експедиции в Каракорум са прекратени

  Тежката зима в Каракорум се оказа непреодолима за някои от най-силните алпинисти в света.
  На 6-ти този месец в базовия лагер на К2 - 8611 загина руснака Виталий Горелик. След изкачване до над 7000 м, той слезе в базовия лагер с пневмония и измръзване. Рязко влошаване на състоянието и невъзможност за евакуиране с хеликоптер поради лошите метеорологични условия доведоха до смъртта му. Ръководителя на руската национална експедиция Виктор Козлов взе решение за прекратяването й веднага след нещастието.
  Няколко дни по-късно беше прекратена и полската експедиция на Нанга Парбат - 8125. Вчера прекратиха опита си на този връх и топ-катерачите Денис Урубко и Симоне Моро - автори на единственото зимно изкачване на осемхилядник (Гашербрум II - 8035) в Каракорум .
  В Пакистан остава да действа само международната експедиция на Гашербрум I - 8068 м.

  Видео от изкачването на Моро и Урубко на G-II миналата година.

  Последно редактирано от icerunner; 17-02-12, 21:11.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

Зареждам...
X