Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Договор за покупко-продажба на английски

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Договор за покупко-продажба на английски

господа, дясноволанното ми четириколесно пъттува на изток от Албиона, и тези дни се надявам, че ще е в ръцете ми

Това е тема за отделна тема

Оказа се, че по разни причини трябва да имам договор за покупко-продажба между мен и продавача на мпс-то

продавача е синьокръвен и благороден англичанин, а аз, естествено , не съм му виждал очите.

аз съм купувача, де

айде, с парафа нещата са ясни, ама ако някой се престраши и ми прати един word - файл на английски, който е меродавен, и прилича на стандартен contract или agreement - де да знам какво си пишат по салфетките ония, де, ще съм му благодарен, и се ангажирам да го поя с бири или други флуиди, докато му изпуснат уплътненията. ( за мезетата не става дума - те са по default )

предварително съм благодарен на всички, дето се сетят за дерта ми

До: Договор за покупко-продажба на английски

Пак се престараваш нещо. Ако е толкова зор, напиши го на български (свободен текст) и в края отбележи: Настоящият договор е изготвен в два екземпляра, на английски и български, съответно за продавача и купувача.
    Дата и подписи.
    П.П. Нали знаеш - важно е да имаш оригиналния талон!
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Automobile Bill of Sale

1. THE PARTIES TO THIS CAR SALES AGREEMENT ARE:

1.1 THE SELLER:

First Name(s):

Surname:

Identity /Social Security or Other number (Specify):

Physical Address:

1.2 THE BUYER:

First Name(s):

Surname:

Identity / Social Security or Other number (Specify):

Physical Address:

The parties choose the above stated addresses as their physical addresses at which legal proceedings may be instituted.

2. THE OBJECT OF THE SALE IS:

2.1 Type of Vehicle:

2.2 Make and Color:

2.3 Model:

2.4 Year:

2.5 Registration Number:

2.6 Engine Number:

2.7 Vehicle Identification Number (VIN):

2.8 Odometer Reading:

3. OWNERSHIP:

3.1 The Seller guarantees that he/she is the true and lawful owner of the above-described vehicle and that it is free of all encumbrances and any and all legal claims.

4. WARRANTY:

4.1 The Seller warrants that at the date of signature of this agreement there are no licensing fees or fines or other penalties outstanding against the registration of the vehicle sold in terms of this agreement.

5. NO WARRANTIES OR GUARANTEES:

5.1 The Seller or his/her agent gives no warranty or guarantee other than those specified in 3.1 and 4.1

6. DISCLAIMER:

6.1 The vehicle is sold "As-Is" and the seller shall not be liable for any defects, patent, latent or otherwise.

6.2 The Buyer admits having inspected the vehicle to his/her satisfaction and that no guarantees or warranties of any nature were expressed or implied by the Seller or his/her agent regarding its condition or quality.

7. LEGAL AGE:

7.1 The Buyer is of legal age and legally competent to enter into this agreement.

8. TRANSFER OF OWNERSHIP AND COSTS:

8.1 The Parties agree to sign all documents necessary to transfer ownership of the vehicle from the Seller onto the name of the Buyer within 7 (SEVEN) days of signing this agreement of sale.

8.2 The Buyer shall be liable for all costs relating to the registration of the vehicle into his/her name and all costs relating to the Roadworthy Certificate.

9. PURCHASE PRICE:

9.1 The Purchase price is the sum of ______________________

(________________________________________________________)

9.2 The Purchase price is to be paid in full by bank guaranteed check or in a manner as agreed by both parties (specify) ___________________________________________

9.3 Ownership of the vehicle will only pass onto the Buyer once the bank honors the check or other legal instrument of payment.

9.4 The vehicle will only be delivered to the Buyer once payment has been received in full as per 9.3

10. POSSESSION AND TRANSFER OF RISK:

10.1 The Risk passes to the Buyer once the Buyer or his/her agent receives the keys to the car or takes possession of the vehicle.

11. JURISDICTION:

11.1 The parties consent to the jurisdiction of the magistrate's

(other ________________________) court for the district of

Signed at ______________________on this ______day of _________________20____

SELLER: ______________________________

1. WITNESS____________________________

2. WITNESS ____________________________

BUYER: _______________________________

1. WITNESS____________________________

2. WITNESS ____________________________

Note: As the seller of a vehicle you may find a buyer who wants to pay a deposit to secure the sale, with the balance to be paid later. In that case, you can add the following clause to your free car sales agreement.

12. HOLDING DEPOSIT:

12.1 The Seller acknowledges that a holding deposit in the sum of _____________ was received on _____________20____.

12.2 The Buyer agrees that the balance of the Purchase price in the sum of ________________ must be paid by ______________20____.

12.3 The Parties agree that the Holding Deposit is non-refundable. They further agree that should the balance of the Purchase price not be paid by the date as in 12.2 above, the Buyer will have no further claims to the vehicle described in 2. and the Seller is relieved of all obligations in respect of this agreement.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

тука само оправи валутата че нямам лири на виндолса

Used Car Bill of Sale

CAR SELLER DETAILS

NAME:
        ADDRESS:

I hereby certify that I am the lawful owner and have full authority to sell the following vehicle.

VEHICLE DETAILS

MAKE
        MODEL:
        YEAR:
        VIN (Vehicle Identification Number):
        MILEAGE (At Date of Sale):

CAR BUYER DETAILS

NAME:
        ADDRESS:

PRICE PAID

$ _________________ PAID IN FULL

I hereby acknowledge the receipt of $________ from _______________________ as full payment for the purchase of the above vehicle, which is sold "AS IS".

Seller's Signature: _______________________ Date: _______________________
        Buyer's Signature: _______________________ Date: _______________________
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          Пак се престараваш нещо.

П.П. Нали знаеш - важно е да имаш оригиналния талон!
          Не, бе, не се престаравам - трябвало договор на английски.

turtey .......
          Безкрайно е морето от бира за тебе, приятелю - благодарен съм и съм задължен

Доскоро - в Пловдив

Коментар

Имам въпрос: Кой ще пише договора? Ако в България искат такъв, как ще накараш UK-ец да го направи и подпише? Той ще гледа като марсианец. Ако си го напишеш сам? Моля, ако някой от служба КАТ чете това да направи коментар.
            Моят е: Тук требват некви парички...
            И малко СПАМ: При спор за акцизност на някакъв автомобил, оказа се, че след банкнота от 50лв, той не е акцизен! Вероятно, излишно е да добавям, че и преди 50-арката не беше акцизен.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
              Имам въпрос: Кой ще пише договора? Ако в България искат такъв, как ще накараш UK-ец да го направи и подпише? Той ще гледа като марсианец. Ако си го напишеш сам? Моля, ако някой от служба КАТ чете това да направи коментар.
              Моят е: Тук требват некви парички...
              Договорът можеш да си го напишеш сам, просто да знаеш горе долу текст, но той колегата по-горе е написал примерен. После се подписваш и караш жената например да удари един параф и го даваш за превод. Това минава от много години. Поне аз съм го правил 2 пъти още преди 8-9 години от Германия обаче. Важен е талона да го имаш другото е формалност и от КАТ го знаят и не го гледат много, за тях е важно да е изпълнено условието да имаш договор за покупко-продажба, който в последствие е преведен тук.
              LAND ROVER Freelander 1.8 2000

Коментар

Според българското законодателство при прехвърляне на собственост се изисква писмен договор. Никой не го интересува (в КАТ де) кой го е писал стига да има подписи на продавач и купувач. За никави рушвети не става въпрос. А договора може и да е много по-прост. Трябва да има продавач, купувач, обект на продажбата, цена, подписи, дата, място на сключване (Великовритания) и всичко това на английски.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Вкарах си кола края на декември от Англия и тук в България никъде не ми искаха договор. Грешка, искаха ми в КАТ, а аз напълно бях забравил, че имам едно хвърчащо листче. Казах им, че нямам договор и, че там не се прави договор, а само се вписва новия собственик в log book и това е като договор. Повече нищо не са ме питали в КАТ и си регистрирах колата без проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от tangra Преглед на мнение
                    Вкарах си кола края на декември от Англия и тук в България никъде не ми искаха договор. Грешка, искаха ми в КАТ, а аз напълно бях забравил, че имам едно хвърчащо листче. Казах им, че нямам договор и, че там не се прави договор, а само се вписва новия собственик в log book и това е като договор. Повече нищо не са ме питали в КАТ и си регистрирах колата без проблем.
                    М,да и аз така направих. Ама при колегата нещата май са по-сложни не се знае дали по талон колата се води на негово име или на трето лице. В парвия случай няма дертове , плащаш екотакса и регистрираш ама за втория си нямам и идея к,ви простотии ще му измислят.

Коментар

В документите на колите от Англия си има място за нов собственик. Пишеш го там, не помня вече подпис нещо имаше ли. Отиваш при заклет преводач и той реално превежда нов собственик - ТИ. Пълна формалност е. Аз така си регнах колата в КАТ Пловдив. Обясняваш на катаджиите, че там това е договора. Имаш ли документи на кола?Имаш. Имаш ли твоето име за нов собственик? Имаш. Преведено ли е? Да. Не би трябвало да има повече проблеми. Другия вариант - правиш договор ама напълно кратък. Джон еди кой си прадава на Иван еди кой си кола еди ква си, номер шаси, там данни всякакви от документите, цена, дата, подписи и си готов.
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                        В документите на колите от Англия си има място за нов собственик. Пишеш го там, не помня вече подпис нещо имаше ли. Отиваш при заклет преводач и той реално превежда нов собственик - ТИ. Пълна формалност е. Аз така си регнах колата в КАТ Пловдив. Обясняваш на катаджиите, че там това е договора. Имаш ли документи на кола?Имаш. Имаш ли твоето име за нов собственик? Имаш. Преведено ли е? Да. Не би трябвало да има повече проблеми. Другия вариант - правиш договор ама напълно кратък. Джон еди кой си прадава на Иван еди кой си кола еди ква си, номер шаси, там данни всякакви от документите, цена, дата, подписи и си готов.
                        Не трябва да се пише в полето за нов собственик,защото в някой от КАТ-овете се е...ват,макар че полето е за това.Трябва ти само талона и договор,но...нещо немога да си го намеря в компа.довечера като се прибера от работа ще се опитам да го пусна.
                        БЕНЗИН В КРЪВТА,МАСЛО ПОД НОКТИТЕ И КАЛ НАВСЯКЪДЕ!!!
                        TLC 70 1KZ-T В ПРОДАЖБА!!!
                        Съби Радев А(-) 0895745706

Коментар

Благодарение на Търтей - договор 2 - МПС-то ми е регистрирано в КАТ, за съжаление - на името на човека, който се ангажира със закупуването и докарването.
                          Не че е проблем, ама още разправии по нотариус и загуба на време..

Тони, благодаря ти отново!!!

Коментар

Първоначално публикуван от jeepman13 Преглед на мнение
                            Не трябва да се пише в полето за нов собственик,защото в някой от КАТ-овете се е...ват,макар че полето е за това.Трябва ти само талона и договор,но...нещо немога да си го намеря в компа.довечера като се прибера от работа ще се опитам да го пусна.
                            Моя мина само с писане в полето. Никъв проблем да си направите и договорче. Да не обсъждам само компетентността на полицаите и това, че в повечето случаи говорят глупости и ако имаш елементарни познания може да ги обориш.

Последно един ми се пулеше/ама точно все едно на дъщеря му се кара/ що нямам пълномощно за колата, която карам. Питах го къде пише, че трябва да имам и точно за 5 мин млъкна. Казах му проверявай дали е обявена за издирване и ме пускай, ако не направо ме прибирай, но в съда много ще се смеят с теб. Разбире се, че ме пусна.

Не съм против полицаите, но в БГ повечето са вулгарни и в същото време нямат понятие от нормативната база.
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                            http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Късно виждам темата,но ако някой има нужда от образец да пише на ЛС,ще му пратя файл на Американски bil of sell.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X