Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мазда Демио?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мазда Демио?

Продадох Лагуната и започвам да търся ново возило. Бюджета по принцип е до 3000лв. с регистрацията и газта. Тези маздички много ми допаднаха с това, че са малки и функционални. Леко излиза от бюджета и като гледам обявите ще се отиде към 3400лв.. Всякаква информация би ми била полезна. Прави ми впечатление, че на практика всички обяви са за нов внос коли, има доста за по 2000-2300лв..
    Кой от 3-те двигателя е за предпочитане:
    1,5 16V- 75к.с./5000об.; 116н.м./2500об.; 13с. 0-100км./ч., макс. скорост 160км./ч.
    1,3 16V- 72к.с./5500об.; 105н.м./3500об.; 13,1с. 0-100км./ч., макс. скорост 170км./ч.
    1,3 16V- 63к.с./5000об.; 103н.м./3000об.; 14с. 0-100км./ч., макс. скорост 151км./ч.
    Определено съм на мнение, че по-големия(който пак е малък) е за предпочитане, но е от 2001г. и са по-редки и скъпи. По-скоро въпроса е кой от 2-та 1,3 е по-добре, по-мощният но по-високо оборотен или по-слабият но по-ниско оборотен? Стигат ли и на машинката или е асматик? Лесно ли се газифицира и каква сума да предвидя ориентировъчно? Какво специфично да гледам при конкретния модел освен за ръжди и тракания?
    Приятел си купи наскоро Мазда 323 дизел 2000 или 2001г. и останах приятно изненадан като му погледнах бележката с цените по обслужването. При Демио ме притеснява това, че са доста редки и ще има части които трудно ще се намират, така ли е?

Другите модели които разглеждах са по ред на предпочитания:
    - Мазда 323 след 1999г.- повече ми харесва Демио
    - Сузуки Балено хетчбек- не ми харесва това, че е 2 врати и че са доста редки, новата маска са скъпи.
    - Сузуки Балено седан- не искам седан и новата маска са скъпи, като плюс отбелязвам това, че са разпространени, пълно е с такива таксита.
    - Рено Меган- много лоши отзиви, а и искам да сменя за малко марката. Плюс- най-голям избор и най-лесно за намиране.
    - Митсубиши Колт- много малки и почти без багажник, 2 врати.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

От: Мазда Демио?

Колега, няма такава кола като мазда демио в смисъл, че е уникална поне за мен. Този автомобил го търсих 1 година поне и пак трудно се намира на цена и без ръжда. Демио е наследник на 121. Аз имам от 6 години 121 и мога да те уверя, че е безпроблемен автомобил. А подръжката му е песен. Ремък и ролка не повече от 80 лева без труда. Накладки и дискове са същите като на 121. Мотора също е същия като изключим, че вече имаме многоточкова инжекция и компютърно направени трите варианта на двигателя. Гумите в редки случаи са му 14 цола ако е с лети джанти но повечето са 13-ки, И преди фейса и след са си все едни и същи. Реално само визията им трябва да ти допадне. А иначе какво му търсиш имат си ел. пакет климатик даже и абс, хидравлика. На фейснатите хидравликата е с ел. мотор. Данъка им е смешен, а се газифицират и с нормално обикновено газово и далеч не горят повече от инжекциона стига някой да ти направи подходящата плочка.
    С десет ръце съм за за този прекрасен автомобил на който буквално няма какво да му се случи. Руснаците си имат и сайт даже.
    http://www.demio.info/
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Скоро обслужвах една в сервиза-ръждата беше впечатляваща. За смяна на носач (125лв) (защото шарнир само не се сменява) ми се наложи да режа прозорче в предния мост и да заваря гаиката отвътре.
      Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
        Скоро обслужвах една в сервиза-ръждата беше впечатляваща. За смяна на носач (125лв) (защото шарнир само не се сменява) ми се наложи да режа прозорче в предния мост и да заваря гаиката отвътре.
        Ръждата ... зависи на какво си попаднал. Къде е тая гайка, че ми стана интересно?

Иване, заглеждал ли си Мицубиши Спейсстар? Корави душици, цените са съвсем поносими, 4 врати, дажи и някакъв багажник.

Между другото, като каза, че Колта нямал багажник ... да не си гледал нашия? Той верно няма, ама в това нямане има 60 литрова бутилка за газ, втора пълноразмерна резервна гума, две шуби, резервни обувки за мен и жената, помпа, вериги, брадва, лопата и не знам и аз какво още ...
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Гаиката която държи носача към купето. При развиване на болта тя се откъсна от мястото и (заварена е в кухина) и започна да превърта. Цепене,заварване и се справихме
          Не че не ми се е случвало и друг път,но маи за пръв на кола след 2000 г
          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
            1,3 16V- 72к.с./5500об.; 105н.м./3500об.; 13,1с. 0-100км./ч., макс. скорост 170км./ч.
            1,3 16V- 63к.с./5000об.; 103н.м./3000об.; 14с. 0-100км./ч., макс. скорост 151км./ч.
            Благодаря за отговорите!
            Колата ще се кара основно градско, като извънградското се състои основно ходене по състезания и спане на палатки, на маздата и падат седалките и стават на легло което много ме привлече към този модел.
            На Колда не ми харесва това, че е прекалено малък. За малко повече пари ще взема маздата и ще имам 4 врати, по-голям багажник, по-голям клирънс и най-важното- легло. Спейстар ги погледнах, но вървят по-скъпо. Тъй като парите в момента не ми стигат съвсем, а и съм забелязал, че от септември до ноември цените на колите са най-високи мисля да изчакам малко и да дебна някоя Мазда 1,5 да излезе на добри пари. Според вас има ли голяма разлика между двата двигателя 1,3 и кой е за предпочитане, стигат ли и на машинката?
            Телефон - в профила!

Коментар

Колега , не се набутвай с тази колица.Имам една такава.Принципно е доста добра и икономична , но частите са голям проблем .Дефицитни са а ако намериш цените са убийствени.Както е писал колегата шарнир / носач 125 лв.Тампони на заден мост по 100 лв единия.Тампони на двигателя/скоростна кутия оригинални 400 лв единия неоригинални ( някакви си ) 200 лв единия.И още много други , даже не ги помня.Рових се в Рок ауто да видя цени и там е голяма брадва.Иначе както казах хубава колица , но лично аз предпочитам Митсубиши лансър подобна година , цената е горе долу така а и части има повече.За двете коли пиша от личен опит .Колкото до ръждата забелязах , че повечето Демиота са от Австрия и наистина ръждата е проблем.Има проблем и с частите втора употреба , ако удариш нещо и се наложи да го сменяш ( например сега трябва да сменям броня ) вече 3 месеца не мога да намеря свястна в БГ , всички са изкупени или по скапани от моята.И много други неща.Наистина се замисли трябва ли ти малка кола със многооооо скъпи части.А и да не забравя относно газификацията 1350 лв за читава уредба , газаджията каза че с по евтините не върви добре и прави проблем ( а аз му вярвам на човека).Двигателя ми е 72 к.с.Наема малко тромаво , върви еднакво на газ и бензин.
              Последно редактирано от ilko_o; 23-10-13, 18:26. Причина: добавяне
              Ford Bronco II 2.9 V6
              Уаз 469Б
              Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
              0899846606

Коментар

Къде намерихте тези екземпляри че говорите за носачи и тампони на двигател. За да разбиеш тампона на мотора на демио трябва да направиш невъзможното. Както вече казах частите са като на 121, а там носача също е цял и е на цена 140 лева за два броя. Не го плашете колегата не са това цените. И какво е това газово от 1350 лева???? С тая цена слагат 2 броя инцекциони във Варна. Направо чета и си мисля, че се шегувате.
                Някой заговори за спейс стар. Тая кола е всичко но не японка. Даже се прави в Швеция и в Япония не са чували за такъв модел. За сравнение демио е от последните японски сглобки. Наследника и е Мазда 2 но там вече двигатела е на форд, който пък е единтичен с на ситроен.
                За сравнение след като жената покара дизел се отказа да кара демио. Какво направих аз купих и алмера с бош помпа и сега проклинам всички немци създали VP 44, защото всичко японсо в тая кола си работи а помпата неще. Да не бях слушал жената и си бях държал на думата от преди години, че единствената кола която, ще замени 121-цата е демио. Да ама НЕ.
                Последно редактирано от damyan82; 23-10-13, 21:25.

Коментар

Мернах нагоре в темата сузуки балено - като собственик на две такива , моето мнение е леко колебливо. Много добро подцинковано купе. Много смотани мостове - и двата , гният като не видели. Проблемни скоростни кутии- на мойте и на на двете прехъркват при включване на втора, може би скъсани болтове на прословутата пластина?
                  Мотора е много икономичен , но за сметка на това , не особено надежден g16b, една от възможностите има го и във витара. Много неприяно поведение при завой с висока скорост, искат да си презастъпят предните гуми.
                  Като плюсове бих изтъкнал ел стъкла , огледала , подгрев на предни седалки , климатик , релси за таванен багажник , две въздушни възглавници- серийно, приличен разход, безпроблемно газифициране, не са капризни.
                  Недостатъци-не са комфортни , при дълъг път са доста шумни поради ужасно късата 5/а скорост, не особено надежден мотор, прословутите проблеми с изгнили мостове и прецакани скоростни кутии. Не бих си купил отново такава .

Коментар

Колега , аз говоря от опит.Газови инжекциони да има всякакви , за да върви маздата добре това е цената .Сложихме на една друга маздичка такъв от 850 лв и през ден е сервиза да нещо.Колкото до тампоните , истина е че трябва да се положат усилия да се разбият , но все пак говорим за коли 12-13 годишни на които се сменя всичко гумено , поне аз така правя и доста потърсих части.Не съм твърдял , че колата е лоша.Просто частите и са несравнимо скъпи с редица други малки коли.И може да се каже , че е все още рядка и е трудно с частите втора употреба.Все пак решението е на колегата.Лично според мен Митсубиши Лансър е по добрия вариант , но пак уточнявам това е мое мнение.
                    Ford Bronco II 2.9 V6
                    Уаз 469Б
                    Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
                    0899846606

Коментар

Преди малко се върнах от Търговище, ходих да видя действителното състояние на 2 по-евтини и една по-скъпа. Като цяло състоянието на двете по-евтини беше еднакво. Имаше ръжда, не сериозна но имаше. По праговете и под калниците огледах доста и реално почти нямаше, като ми останаха съмнение за едно място дали няма боядисвано отгоре тъй като ми се стори подпухнало, но може и да са заварки, боята под калника беше сравнително нова макар, че се лющеше на места и беше изтъркана. Други забележки сериозни не забелязах, леко одраскано и чукнато на едно две места но леко, липсващо капаче на лампата в багажника, като цяло дреболии. На едното място като попитах продавача за други 2 коли каза, че повечето са продадени, изнасяли ги за Сирия. На Маздата и искаше 2000лв. като няма ел. стъкла, бил я взел за 700евро и ако била без забележки щяла да струва 2700лв., мотора и не беше мит и беше леко мръсен без видим теч или някакво по-сериозно омасляване. Другата струваше 2300лв. като и била платена еко таксата, праговете и бяха боядисвани в долната част в черно и съм почти сигурен, че отдолу имаше ръжда. По-скъпата- 3300лв. изглеждаше доста по-добре, но беше 2002г. с новия интериор вътре. За всичките казаха, че нямали никакви други забележки и нямали нищо за правене, не съм ги палил и карал тъй като нямах сериозно намерение да купувам а просто оглеждах. Май ще може да се намери що годе читава за добри пари.
                      Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                        Май ще може да се намери що годе читава за добри пари.
                        Направо е мисията невъзможна! Един съвет от мен. Намери кола, която като застанеш отзад и клекнеш за да видиш под колата да няма никаква ръжда. Копуваш я колкото и да ти струва и после яко я намазваш отвсякъде с изгоряло масло - врати капаци подкалници прагове. Ще те кара дълго време без да гние въобще. Аз намерих преди месец една такава в София и сигурно още я има в Горубляне. Сивичка ама на 4000 лева. вземеш ли ръждояда няма спасение. Гният най-вече в захвата на задния мост към купето и праговете.

Коментар

Днес си купих Мазда Демио 1,3 16V 63к.с.. Има някои забележки и липси, но цената е много добра и продавача много свестен и коректен. Почти няма ръжда, малко по предния капак от долната страна, по праговете и отдолу няма. Липсите са ел. стъкла, оборотомер и страничните и огледала не се наместват от купето, както и забелязах, че няма копче на вратата което да светва лампата когато вратата е отворена. Тези липси изобщо не ме притесняват. Климатика има спукана тръбичка и заради него ми смъкнаха 100лв., централното не работи, мисля, че тези проблеми лесно ще се оправят. Продавача беше много свестен и разбран човек, оправи всички документи и днес стоя до последно в КАТ с мен да ме развежда от гише на гише. Колата я е купил за жена си, но тя не искала да кара и ако ще кара искала дизел, а и бил на зор за пари, в България е вкарал той, не е от автокъща. Скоро си е купил 323 дизел 2002г. и за това продава тази.
                          Двигателя мърка като коте и ми се струва, че има добра динамика за конете си, карал съм я много малко и не мога да добия добра представа все още. Сменени са маслото, накладките и филтрите, мисля да сменя ремъците и маслото на скоростната кутия защото е гъсто. Снимки най-вероятно събота.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Честито Ради!
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Честито и безаварийно!
                              А тези простотии се правят от името на всички ни.
                              Даника
                              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X