Обява

Свий
Няма добавени обяви.

за или против червената нафта

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: за или против червената нафта

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Преди години с дизел за отопление един юнак прецака 2 помпи на Голф1 за 1 седмица. Та май не е само това разликата ...

.........
    Явно не е същото гориво. Според "НАРЕДБА за изискванията за качеството на течните горива,условията, реда и начина за техния контрол" в приложение 2 (визиращо горива за дизелови двигатели) и приложение 4 (визиращо Газьоли за промишлени и комунални цели) има разлика в изискванията. Според това дето знам е, че в горивото за отопление има повече парафини. Ако някой е по-запознат да сподели каква е разликата.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Няма варянт оцветитела да е радиоактивен . Контрола и страха от тези тези дивотии из ЕС е толкова голям че няма как някой да разреши да се използва .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Няма варянт оцветитела да е радиоактивен . Контрола и страха от тези тези дивотии из ЕС е толкова голям че няма как някой да разреши да се използва .
        Тези радиоактивни маркери не са много по-радиоактивни от фуражна царевица например. Като количество се губят в естествения фон, но са РАЗЛИЧНО радиоактивни.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
          Явно не е същото гориво. Според "НАРЕДБА за изискванията за качеството на течните горива,условията, реда и начина за техния контрол" в приложение 2 (визиращо горива за дизелови двигатели) и приложение 4 (визиращо Газьоли за промишлени и комунални цели) има разлика в изискванията. Според това дето знам е, че в горивото за отопление има повече парафини. Ако някой е по-запознат да сподели каква е разликата.
          Запознат съм и ти отговарям. В базата на Лукойл в Илиянци седят колеги /митничари/. Като дойде цистерна заявена за червена нафта отива да товари на терминала за ДГ на който зареждат и бензиностанциите. След това се смята какво количество маркер трябва да се сипе по таблици за да е в норма. Грубо под 1л. на тон. Двама чичковци отварят един склад, нахлузват защитни ръкавици.... наливат маркера в цистерната под наш надзор, камиона прави едно кръгче да се омеша, взимаме проба за лабораторията и така. Щяха да слагат автоматична мешалка някаква , но не знам до къде са я добутали.
          И пак казвам има два модела ДГ. Котелното /газъол/ гориво е друг стандарт и друго гориво. То си личи на външен вид - не е прозрачно никак , и мисля че вече не се произвежда много много. Него никой не го маркира, защото не може да се ползва в нормален двигател на ППС. Него само някои корабни мотори могат да го ядат май, но не съм сигурен. Пламната температура му е ниска, цетановото число е друго, има примеси, подгрява се предварително.....

В другата база - Сакса в Нови Искър горивото идва маркирано от Гърция или се маркира в голям танк предварително и нашите хора само следят количества и взимат проби. Което не променя факта че пак си е ДГ по БДС.

Син и зелен маркер пък се ползват за горива които са си предназначени за работа на двигатели , но не на територията на ЕС.
          Последно редактирано от Жоро Нешев; 09-02-12, 09:26.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

ако наистина може да се купи по 1.78лв/л, то това е идеалното гориво за специализирани офроудъри и "селски" автомобили, трактори и т.н. В селото на жена ми не съм чувал да е идвал полицай, камо ли пък с техника за откриване на изотопи
            На всичкото отгоре, дядото има и нафтова печка в една от стаите - "изрядни" сме отвсякъде!
            Направо започвам да събирам туби
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
              Запознат съм и ти отговарям. В базата на Лукойл в Илиянци седят колеги /митничари/. Като дойде цистерна заявена за червена нафта отива да товари на терминала за ДГ на който зареждат и бензиностанциите. След това се смята какво количество маркер трябва да се сипе по таблици за да е в норма. Грубо под 1л. на тон. Двама чичковци отварят един склад, нахлузват защитни ръкавици.... наливат маркера в цистерната под наш надзор, камиона прави едно кръгче да се омеша, взимаме проба за лабораторията и така. Щяха да слагат автоматична мешалка някаква , но не знам до къде са я добутали.
              И пак казвам има два модела ДГ. Котелното /газъол/ гориво е друг стандарт и друго гориво. То си личи на външен вид - не е прозрачно никак , и мисля че вече не се произвежда много много. Него никой не го маркира, защото не може да се ползва в нормален двигател на ППС. Него само някои корабни мотори могат да го ядат май, но не съм сигурен. Пламната температура му е ниска, цетановото число е друго, има примеси, подгрява се предварително.....

В другата база - Сакса в Нови Искър горивото идва маркирано от Гърция или се маркира в голям танк предварително и нашите хора само следят количества и взимат проби. Което не променя факта че пак си е ДГ по БДС.

Син и зелен маркер пък се ползват за горива които са си предназначени за работа на двигатели , но не на територията на ЕС.
              Турските тирове до преди години караха основно на газьол ( сега нямам виждане как е ,тогава карах цистерна и това гориво се харчеше най-много ).Имаше и период в който и аз карах на газьол ( трудно пали , но иначе върви).
              Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
              New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от kokolighta Преглед на мнение
                Да ама за да зареждаш трябва познаваш доста голями шефчета, иначе като се обадиш все няма.
                Не е така , зад азареждаш :
                1. Ако си голям търговец , ти трябва определен набор от дкументи, после не е нужно да зареждаш директно от Лукоил . В България горивата минаватпрез мнооооогоо ръце , преди да стигнат до крайнивя потебител. Малцина са "облагодетелствани" да работят дирегтно с монополиста .
                2. Ако си си един Човечец със нафтова печка , си поръчваш горивото за отопление от регламентираните места , няма нужда да звъниш на " монополистта" . Длаверата ти е 600 лева на тон и идва от еазликата в акцизите на маркираното гориво за отопление, и немаркираното такова за общо ползване. Тук ако те хванат , си плащаш двойния размер на акциза , който си спестил с поръчаното маркирано гориво за отопление.
                3.Ако си го купил от някого, тоест нямаш документ за покупката в очите на онази мома със везните и превръзката си крадец.... не знам какви са санкциите.

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                ако наистина може да се купи по 1.78лв/л, то това е идеалното гориво за специализирани офроудъри и "селски" автомобили, трактори и т.н. В селото на жена ми не съм чувал да е идвал полицай, камо ли пък с техника за откриване на изотопи
                На всичкото отгоре, дядото има и нафтова печка в една от стаите - "изрядни" сме отвсякъде!

Виж какво съм писал над твоя цитат.
                Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Колеги, ако имате познати в Сърбия / или път натам/ там се продава червена нафта на цена 1,80лв. за литър, но се продава за селскостопанските производители. Няма да Ви сипят директно в резервоара на колата, но в туби става, няма никакъв проблем. След това фуния и в резервоара. На границата не знам колко литра в туби може да се прекара безпроблемно, но 30-40л. няма проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                    Само тая работа с тубите .... доставчиците на гориво са със сертифицирани цистерни. Ние ги сертифицираме тука. Неприятното е че не им се занимава с количества под 1 тон. най-често.

Едно от търговските наименования на Дизеловото гориво е "Газьол" друго е "Нафта". Не се обърквайте от това. Иде реч за петролен дериват с преобладаваща съставка - цетан.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Добре де като караш маркирано гориво в цистерната а после нормално какво става ? Няма цистерна която да можеш да я источиш напълно . Нали този изотоп остава дори и в минимални количества и отива в следващото гориво което примерно отива в ШЕЛ . Въпроса с контрола е много сложен дори и по някакъв начин да се установи че карам с такова или остатъци от него няма начин да се докаже че аз знам как е попаднало в моя резервуар . Зареждал съм къде ли не по тая държава от къде да знам че някой алчен бензинджия на третокласния път под село Горно нанадолнище сипва такава

Коментар

Добре де като караш маркирано гориво в цистерната а после нормално какво става ? Няма цистерна която да можеш да я источиш напълно . Нали този изотоп остава дори и в минимални количества и отива в следващото гориво което примерно отива в ШЕЛ . Въпроса с контрола е много сложен дори и по някакъв начин да се установи че карам с такова или остатъци от него няма начин да се докаже че аз знам как е попаднало в моя резервуар . Зареждал съм къде ли не по тая държава от къде да знам че някой алчен бензинджия на третокласния път под село Горно нанадолнище сипва такава
                        Я? Тази хипотеза ми е интересна. Ама сигурно има норма на съдържание на въпросния изотоп. Не ще да е една и съща концентрацията в единия и другия случай.
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Не четете. Има си норма. Но количеството маркер се установява в лабораторията на митниците баааавно. Полевият тестер реагира на минимални количества и той те вкарва в едни приключения.... до доказване на противното.

Изчистват се цистерните със скъпи химии или с един курс бензин. Бензина и да светне леко , няма значение , защото той не се маркира официално заради нищо.
                          0888932647

Коментар

Курс с бензин добре ама дали се прави ? Едва ли мият цистерните след всеки курс много скъпо е . Интересно ми е по кой закон могат да ми вземат проба от резервуара поне аз нямам никакви спомени някъде в ЗДП да пише нещо такова .

Коментар

Курс с бензин добре ама дали се прави ? Едва ли мият цистерните след всеки курс много скъпо е . Интересно ми е по кой закон могат да ми вземат проба от резервуара поне аз нямам никакви спомени някъде в ЗДП да пише нещо такова .
                              По закона за акциза.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Преди години с дизел за отопление един юнак прецака 2 помпи на Голф1 за 1 седмица. Та май не е само това разликата ...
                                Не ще да е било от дизела- преди години с Голф 2, 1.6турбодизел изгорих поне тон такава нафта- е още се движи и то в добро здраве.
                                На сърбела майката му е чесането.
                                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X