Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Infiniti cars

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Infiniti cars

Един мой приятел си пада по лъскавите машини и напоследък в главата му е само едно оранжево Инфинити от града. Помоли ме да му намеря малко инфо (какво да ги правиш - приятели), пък то взе, че и на мен ми стана интересно братята американци какво са направили. Тук ще пусна резултата от „проучването ми”. Повечето е превеждано от различни американски сайтове на български.

Infiniti е американска фирма за луксозни автомобили и СУВ-ове. Предлагат 2 модела джипки – FX и QX серии. FX серията е по-близка до европейските автомобили (с по-малки габарити е). Докато QX е типичният американски джип – ясно изявени мускулести линии, напомня пикап.
    Серията FX се предлага с два двигателя 3.5л и 4.5л.Малкият е V6 с алуминиев блок и глава с 24 клапана. Обема е 3.498сс. Максимална мощност - 275кс, а въртящия момент е 363Nm при 4800об/м. Другият двигател е V8 отново с по 4 клапана на цилиндър и обем от 4.494сс. Мощността му е 320кс и има въртящ момент 453Nm при 4000об/м. И двата двигатела се окомплектоват с 5 степенна автоматична скоростна кутия с възможност за ръчно привключване. Окачването на модела отпред е независимо, а отзад – мулти линк. За FX45 се предлага и спортно тунингово окачване. За спирането се грижат вентилирани дискове с диаметър 324мм за предните и 305мм за задните.
    Ако наистиа сте решили колата ви да не вижда кал може да си купите модела FX35 RWD. Той е само със задно задвижване. FX35 AWD и FX45 AWD са със ситема за задвижване на 4 колела on demand. Тя автоматично привключва от 4х2 (заден мост) на 4х4 като може да прехвърли до 50% от въртящия момент на предните колела.
    Серията QX се предлага с 5.6л V8 двигател. Той е с алуминиев блок и глава с 32 клапана. Има 320кс и 523Nm още при 3400об/м. Двигателя се стигова с 5 степенна автоматична скоростна кутия, която запомня стила на шофиране. Джипа има дискови спирачки с диаметър 324мм. Също като при FX и този модел може да си го купите със задвижване само на задния мост. 4х4 системата при QX56 AWD отново е on demand. Но се предлага и възможност за ръчен избор на 4х2, 4х4 или 4х4 бавни (другия модел ги няма). Този модел може да тегли ремарке до 4 тона.

В заключение какво да ви кажа... ако нямате едни излишни 45000$ по добре не си помисляйте за тези джипки (ако могат да се нарекат така). Предлагат много лукс на пътя, но едва ли бележат големи успехи извън него. ПАРКЕТ
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Re: Infiniti cars

Откъде ги прочете тези глупости? Разбира се че не е американска а японска, и по-точно това е луксозното подразделение на Нисан. Като аналогия мога да ти кажа Тойота-Лексус и Хонда-Акура Всичките тези брендове първоначално наистина са били предназначени за американския пазар, но вече широко навлизат и на европейския...Та така...
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Еми ако прецените може да изтриете темата А за друг път... ще търся по достоверно инфо
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Карай, може да сподели някой това-онова и да е от полза някому.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Да, не са американски, точно както quadra казва са.

Иначе имам приятел, който караше доскоро FX45 и не беше супер очарован. По негови думи, туарега е по-добре пипнат отвътре и вози по-меко. На правата 400 метра също побеждава.

Активно окачване при infinity няма.

Оффроyд възможности - няма (в прав текст).

Няма възможност да прехвърля мощност 100% по колелата, дори и със скъпото опционално окачване.

Другия проблем е с поддръжката на инфинити. Значи тоя човек чака 3-4 месеца за да му сменят нещо по спирачките, дали не бяха накладки.. с две думи доста трагична поддръжка и сервиз.

Иначе са красиви коли, но аз лично не бих препоръчал на никого да си вземе такова нещо.
          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=3Ekq58Hhh1c

Eто ви оффроуд възможностите на инфинито. На пълното видео което не мога да намеря - накрая този го повъртя малко в кръг и колелетата започнаха да сочат в друга посока

И на края тия пичове се оплакваха от "вносните" коли
            Mercedes G-Wagen - It's not a JEEP... You wouldn't understand...

[img]http://www.danasoft.com/sig/.jpg[/img]!

Коментар

Първоначално публикуван от Lachezar_p Преглед на мнение
              http://www.youtube.com/watch?v=3Ekq58Hhh1c

Eто ви оффроуд възможностите на инфинито. На пълното видео което не мога да намеря - накрая този го повъртя малко в кръг и колелетата започнаха да сочат в друга посока

И на края тия пичове се оплакваха от "вносните" коли
              Ами да, на пича с Форда освен подгънато ъгълче на бронята му нямаше нищо

Коментар

на времето "клюна" караше първото инфинити в БГ (или едно от първите) и беше ТУРБО ГЪЗАРИЯ. това не е джипка а статус символ и машинка за удоволствие и показност като почнем от визията до фантастичния рев на мотора - няма аналог. като такава си е супер. мен мн ме кефи въпреки, че се напълни вече. а голямото инфинити (това дето е като камион) го видях за пръв път в ....Архангелск!!! при мое посещение там преди 3,5 години. караше го шефа на северния морски флот.... много як чичка!
                "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Еееееее толкова неща имам в наличност в магазина за Инфинити , не сте потърсили не съм ви продал ....Ако нещо ви трябва , насреща съм само пишете кво ви трябва !!!

Коментар

Оставете това японче да си показва оф въможностите на витошка.
                    Тука нали си говорим за джипове все пак.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X