Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Невинно затъване......или :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Невинно затъване......или

Гуми си има калта ви лъже
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение002.jpg
Прегледи:1
Размер:65.8 КБ
ID:5271024

Колата легна по корем с квито и гуми да е файда няма те са във въздуха .

Стълба отпред наистина е близо и ако бех сложил вече лебедка щеше да си излезе и сам ама .... Лошото е че отпред вече е твърдо и се е получило нещо като бряг в който е опряла предницата, плюс това малко след това има леко байрче и доста серьозно изкачване после. Трактора е вариант но трудно ще се спусне от горе така че единственият вариант да мине пред мен е да мине през дерето което един тракторист на колесен трактор отказа да направи .
    Отзад наистина условията за дърпане са по-добри широка равна поляна здрава основа, НО вярно че колата си е направила коловози като е минала обаче нали с опитите си да излезем я вкопахме още . Та както казва Стефан дърпането с евентуален трактор може да "разколачи" колата. Мисля ако дърпаме назад да е с другия джип на тласаци /пробвахме вчера мърда но важетата дадаха фира/

Чакам колегата да се прибере от работа и ще се пробваме
    Лошото в малък град като Хасково е че болниците сме малко и потготвените джипове са малко , когато са в бокса сме с вързани ръце. Това разправям и на приятелите дето бяха с мен вчера сега ако бяхме в София или Пловдив имам поне 20 телефона на които да звънна и сме вънка след час обаче тук имам само три откоито единия си е моя ха ха ха
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
      .. Мисля ако дърпаме назад да е с другия джип на тласаци /пробвахме вчера мърда но важетата дадаха фира/ ...
      Внимавайте с дърпането с удар с това стоманено въже, дето си го приготвил, че може не въжето, а нещо друго да даде фира.

Както ги описваш нещата, може би все пак ще е по-добре да опитате назад. Хубаво сте се окопали, ама все пак назад е меко, а отпред, както го описваш, имаш твърд праг.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Стефан е прав: Отпред без да е минавал автомобил а само от стъпките на суетнята е доста разкаляно,доколкото назад откъдето е дошла се вижда здрава почва без коловози.
        С нещо метално фи над 15 може да проверите отпред докъде е слаба почвата ако все пак искате да дърпате предницата.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Щом нямате лебедка под ръка пробвайте с два или три джипа - навързват се един за друг и бавно без тласъци и удари ще те извадят назад...
          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Акцията по изваждането за сега е неуспешна .... ще се търси трактор (Тойота 61-ца с два блокажа не успя).
            Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
            New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
              Акцията по изваждането за сега е неуспешна .... ще се търси трактор (Тойота 61-ца с два блокажа не успя).
              Христо ,толкова подготвенни джипове имате и не успяхте да го измъкнете...
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                Христо ,толкова подготвенни джипове имате и не успяхте да го измъкнете...
                Само Гегата остана като последен изход ,ако не се намери трактор .. празник е и всички са някаде.. трудна работа е без техника

Коментар

Колега щом е толко сериозно затъването,потърси едно комбинирано багерче.С уредбада ще те извади като праз,без да има никакви усложнения в процедурата,уредбата на това чудо е много силна и може да прави доста плавни и бавни движения.Според мен това е най-удачния вариант в твоя случай.

Коментар

Когато моят Рейндж остана да нощува в едно блато (противно на поверията, не можа сам да излезе и на сутринта) трактора, който дойде да ме изтегли скъса едно "5-тонно" стоманено въже и едно моряшко (там диаметрите са сериозни, но беше закъсано). После реши да ме чуе и мина отзад.
                    Проблемът най-често е, че окопавайки се правим прагчета отпред и излизането напред е доста съмнително...
                    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Накрая трактора си каза своето джипа е вън от тресавището .

Коментар

Пуснете някоя снимка де
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ох ...
                          Казах ли ви да не си играете? Какви лебедки, какви буксири, ще строшите и каквото е останало ...
                          КОПАЙТЕ и ВДИГАЙТЕ, или ще ви остане кофа с гайки. Тая кола НЯМА буксирни точки, не можете да я дърпате и от по-просто място.
                          Колата НЯМА гуми, и с това не си играйте. Лежите в блато, а блатни гуми за такива коли не произвежда никой, не се връзвайте на рекламните клипове, ако не искате да загубите всички тия пари.
                          И се почерпете че не сте в тресавище. Тогава щеше да ви трябва интернет до дъното на Земята.
                          А като и откъснете куките, броните, мостовете с трактора - пак елате, и разкажете как върви работата. Хем и спортистите ще ви подучат нещо. Тука има изтъкнати спортисти.
                          Последно редактирано от Стефан; 25-04-11, 03:47.

Коментар

Както е писал Ицо акцията приключи с помоща на случайно намерен трактор . Искам спецялно да му благодаря за положените усилия и загубеното време, освен това скъсахме и един негов колан .

Още с пристигането пробвахме да освободим молко предницата , задницата така беше затънала че нямаше къде да вкарам джека че да я вдигна. В това състояние ако я бяхме дръпнали сигурно щяхме да откъснем шасито или нещо друго.
                            След това повдигнахме задницата и подложихме дъски,камани циментови колове които безвъзвратно потъваха някаде . С тойотката от аватара ми започнахме да я дърпаме закачихме първо коланите на дърпане газ до ламарина и на двата джипа .... немърда да иба и големия камък . Вързахме "софт" стоманеното въже пак същата малко тласаци и въжето се скъса. Не посмяхме да дърпаме с дебелото въже. Джипката вече беше отгоре даже се виждаше част от моста но глината я държеше залепена, локтайт пасти да яде.

От снимките много не личи обаче отпред терена едно че е стръмен а и стълба не е толкова близо. Дойдоха и другите колеги започнахме да умуваме и да пием бира, викам им абе щом отворихме бирата работата ще стане ама не би. Стана обяд празника приближаваше и все по-малко хора на които звънях си вдигаха телефона. Започнах да звъня наред на ВиК фирми - само факсове и електронни секретари с нежни женски гласове.

Вече почти се бях примирил с факта че ще я вадим във Вторник /ако индианците не я бяха изнесли на парчета / и викам на останалите хайде да си ходим, а аз щях да търся турчин тракторист. Спирайки на бензиностанцията момчето като ме видя /може да си представите в какъв външен вид бях, след обикаляне в половин метровата гняс/ взе да ме разпитва и ми каза че един трактор който сееше наблизо току що се е прибрал в близката стопанска сграда.

Човека вече беше свалил сеялката /заради която по-рано отказа да дойде/ и се съгласи закачи ме и без тласаци без нищо ме измъкна НАЗАД като сополче . Закичих го и всеки по пътя си

Заключенията:
                            - на страничните степенките хванати уж здраво на шасито дето мислех да вдигам с джека неможе да се разчита
                            - дългата база си е кур работа от всякъде
                            - подценихме мястото суха поляна 5-6 метра деренце ама "герен" дето му викат тука, може би и засилката небеше достатъчна.
                            - теглича отзад нему е там мястото стана като таран при дърпането

Пораженията /поне видимите засега/ : Огъната стеменка и прагове , молко вратата, дозина скъсани въжета и колани. И най-странната за мен повреда която се чудя как стана. Рамото на джека в което влиза тръбата с която вдигаш се счупи докато вдигах, по-късно ще го снимам да го обсъдим, ще се оправи лесно обаче интересното е от какво се получи а уж крика не е китайски знам ли.

п.п. Снимки почти няма понеже хората бяха кът , едно приятелче май направи няколко снимки докато се мъчехме обаче самото вадене бяхме само с тракториста , ще видя ако има някоя интересна ще добавя.

Още веднъж благодаря на всички за съветите
                            088455338две
                            "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                            Джамбазов 2010г..

Коментар

Най после!
                              След подобно приключение мойта джипка мутира много!
                              Ползвах гражданска защита/нямаха ангажимент/ но с никое от техните "возила" не стигнахме до местото!Помогна един много як тирфор,малко ми трябваше но уви....
                              Не си само ти,на доста колеги им се е случвало да се прибират пеша
                              Следващата ти тема ще е за подобренията по джипа
                              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

абе тая 'ливада' нямаше да прости на почти никой джип....всмисъл не се ядосвай за 'засилки', 'гуми' и т.н. 'подготвености'....дългата база си е екстра...никъв кур не е.

Аз съм изпадал 10-ки пъти в таквива ситуации (вадили са ме с кран от дерето)...обаче винаги бодро до мене са 'крачели' - универсален багер, джугани, Ифи 4х4, 10тонен кран.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X