Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Внос, докарване на миниван от Швейцария

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Внос, докарване на миниван от Швейцария

Здравейте, темата е за съвети. Ще обмисля всякакви, дори от сорта, зарежи.

Нарочил съм си един миниван в Швейцария.
    Повечето фирми отказват да ми го докарат.
    За сега имам само една оферта за 2300лв. само за транспорта, + другите екстри.

Алтернативата ми е, да взема ремарке под наем, 60лв. на ден. Километрите са грубо 3500. Мястото е между Цюрих и Берн. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20240913-153434.png
Прегледи:402
Размер:371.1 КБ
ID:6973634 Разхода го слагам 15/100 LPG. Бус Митсубиши л400, 120 коня. Маршрути са 3 възможни.

Въпросите са:
    1. Да се захващам ли въобще.
    2. Кой маршрут да избера, най вече с оглед да не претоварвам колата по кофти изкачвания.
    3. Къде и как се плаща митото.

Ако се заформи дискусия, може да възникнат и други въпроси.

На ход не става ли ?

Коментар

Пробва ли AWD CARS - София, вкарват коли от Швейцария? Иван - 0878519536
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Без да имам опит, грубата сметка: 3500 км. са ти 525 л.газ. Цена вероятно евро литъра, стават 1000 лв. за гориво. Пътни такси, имай предвид с тази платформа ще плащаш повече. Поне три дни, разходи за храна, спане(или да спиш в буса) и т.н. Ако ти е познат маршрута и си пътувал из Европа е едно, ако ще откриваш всичко тепърва може да ти излезе солено. За митници и подобни ще ти трябва някоя фирма посредник. Някой извършващ всичко това регулярно знае всички подробности. Трябва да си и малко авантьорист да се захванеш с това. Но пък да идеш да си докараш лично колата си е тръпка. Зависи от много фактори. Преди 3 години си купих Маверик внос от Швейцария, къща от Горубляне. Мисля само от там вкарваха, може да ги преслушаш ако все още не си. icos auto мисля беше, до Флорина пътя към Младост.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Здравей. Намери фирма/ човек, който да ти докара колата, ако държиш да е тази. Сметките няма да ти излязат иначе. За три дни е абсурд, ще ти трябват повече, В Швейцария ще ти трябва винетка и за платформата, и друга за буса- общо 80 франка, имай предвид, че франка гони ВЕЧЕ 2.10лв. Таксите в другите държави също ще са повече. В Швейцария ще трябва да направиш "спедиция", -документ, в който се посочва крайната точка на пътуване, т.е държавата за която караш колата , и където ще бъде платено мито и ДДС, тъй като идваш от държава, която не е член на ЕС. Струва около 200 франка. Там също газта е традиционно скъпа. Можеш да не плащаш спедиция ако минеш през Италия и си хванеш ферибота Анкона- Игуменица, но ще те таксуват като ТИР- ОКОЛО 700 ЕВРО.
          Друго. В Швейцария доооста поскъпнаха колите,така, че в момента нещо, което ти се струва "на сметка" вероятно е проблемно /Ab platz, ohne garantie. любомото на Арабите там/. Отделно- транспорт, ддс и мито + регистрация и екотакса ще излезе към 3 и нещо хилки, оделно обслужване и ремонти. Не знам какво си намерил, но поогледай дали няма същата кола тук у нас регистрирана...Това си заслужава за скъпи коли, при които би била малка тежест процентно, съотнесено към цената на колата. Оделно ще ти трябва платформата и за още няколко дни тук , за да возиш колата до кат, защото след митницата трябват няколко дни за да стигнат документите до кат, а наема си върви...Та така...
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Колата на ход няма да може, защото не е минала преглед.
            Грубата сметка, фирма или лично, дава около 6-700 лв. разлика. Затова е колебанието.
            Заслужава ли си в крайна сметка нервите? (и рисковете най вече)

Коментар

• cecoa1
              cecoa1 коментира
              Редактиране на коментар
              Не си заслужава да се разправяш сам. Тегаво е да караш толкова часове, дори само заради това не си заслужава, а ако сметнеш рискове, нерви, непредвидени неща... Ходил съм с ремарке до Германия и обратно(точно южната част, близо до Швейцария, на 80-100км от Цюрих), баш с кола на газ... Даде разход над 15, цените на газта нямат общо с тези у нас, и въобще...мъка... На всичкото отгоре на връщане отказа алтернатора...неделя вечерта, малко преди Виена... А там няма смяна на четки за 30-40лв... Смяна алтернатор, за общо към 400 евро, и то добре, че намерихме едни българи в сервиз, та въобще успяхме да се вредим в понеделник сутринта....(да не говорим, че тогава и Ковид имаше, та и отсядане в хотел беше проблем).
              Въобще не се замисляй при такава разлика в цената, дори мисля, че ще е и по-малка... А и в най-добрия случай, все едно си спестил по 200лв на ден(със сигурност и доста по-малко), което за цялата тази работа и разправии, не си заслужава. Заслужава си само, ако си авантюрист, и го възприемаш като пътуване за удоволствие, но и тогава пак може да ти излезе през носа...

Понеже работя в Щвейцария та горе долу ги знам нещата. Щом няма МФК значи има причина да не го получи, и тя не е ефтина за отстраняване. От минаха времената когато някой продава читава кола, защото просто му е омръзнало, примерно.
            Всеки гледа ако може да и направи "пресен"мфк и тогава при кола до 3- 4х франка, и търси минимум с 50% повече, ако е някой рядък модел дори двойно. В последните 2г читави те коли втора употреба държат високи цени, единствения вариант за читава ефтина кола е да имаш време да обикаляш селата и евентуално от някой чичак. От автокъща читава и ефтина, няма. ​​​​​

Коментар

Я звънни на Тихомир "ТиВи Ауто"!
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

ТиВи са ми агентите в момента. И предишната от тях взех, по същата схема, показах им обявата която искам .

Относно въпросното МПС. Не, не е читаво, на 25г. е. Има ръжди.4х4 истински. Но го спазарихме за 1.9. Тия вече и у нас струват много, така че съм решил да рискувам.

Коментар

Значи смяташ, че за 1500 лева ще докараш колата щом твърдиш, че сметката ще е 700 лв под 2300, които ти искат ? Няма как да стане, само горивото и спедицията са ти толкова, без другите такси и винетките...Писал съм подробно. Успех !

пп: А това с ръждите е доста неприятно, има ръжди, има и РЪЖДИ !
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

• ctef
                    ctef коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не точно. В сметката слагам и комисионното което ще вземе фирмата. 2300 ще се дадат уж на шофьора.

Но няма значение. Везните клонят към - спокойствието няма цена.
                    Пътуване евентуално само ако се отметнат в последния момент.

П.п Сещам се да питам, в Швейцария превъртат ли километражи? Търговецът е с немско име.

• sonda
                    sonda коментира
                    Редактиране на коментар
                    Твърдо не превъртат километраж, интересува ги да вземат някой франк отгоре на оставената кола, и после следващата...Даже и не ги и мият и т.н...Освен това никога не казват за такива коли, че са здрави и в ред, тъй ката това техно твърдение може да ги вкара в затвора по тамошните закони...Казват "Ние не сме механици, продаваме колата в този вид и без гаранция"

Друго- Ако има ЯВНИ външни ръжди, не е добре да се кара там, защото има санкции за външен вид, на късмет е дали ще те огледат.

А каква е тая схема със 2300 на шофьора и отделно комисионна не знам...

Успех!

• ctef
                    ctef коментира
                    Редактиране на коментар
                    Благодаря,
                    Дано докато се натуткам, не я продадат.

Ами и аз не знам каква е. Така го играха. Свързаха уж с продавача и ме уведомиха че е смъкнал с 300. Странно че ми го казаха. После се свързаха и с шофьора който е на място, и ми обявиха тази цена. Казаха и че ще трябва да се плати известна сума заради фактурата.
                    Знам ли.
                    Миналия път, без уговорки, като дойде колата, казаха дай толкова, ако искаш. И аз реших да я взема. Е да, франкът беше 1,80 горивата по евтини.

Много държа да видя как ще теглиш над 2.5 тона и ще постигнеш разход 15л/100км на газ, особено в планините на Швейцария/Италия, аз тегля такива товари с дизели и не мисля, че 15ка мога да постигна, на бензин 20тина литра не ги харесва и то като карам бавно (около и под 80км/ч).

Риска е огромен за някакви си евентуални 6-700 лева спестени, чуй колегите, и аз и те са патили на дълъг път и с тежък товар, нещата са много сериозни (опасни и скъпи).

Плати си и да ти е мир главата, а ако ти е писано ще си я купиш тази кола, ако ли не ти е писано, няма да е тази

Успех!
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

• ctef
                    ctef коментира
                    Редактиране на коментар
                    Абсолютно си прав!

Тихомир на мен и Керчев е докарвал такъв невероятен туч за малки пари, че чак ме е срам да кажа! ... Абе Форд Експедишън ...
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• ctef
                    ctef коментира
                    Редактиране на коментар
                    Това изглежда доста скъпа кола. На нея транспорта ще е капка в морето 🙂

И не на последно място - ако не си теглил тежки ремаркета, това не е подходящ учебен маршрут.
                  По-различно е от туристическо ремарке, и има особености...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

1 година влачих коли от CH с двойно ремърке като шофьор обаче. Няма да ти излезе сметката. Наеми си транспорт. Ако обаче ти се ходи да разгледаш тръгвай. Румъния, унгария, Австрия ,слизаш от Залцбург по национал и през тунела Алберг на гроницата Oberiet. 2 винетки и по аутобана. Ченгетата са им зверове. За добър ден 500фр. Вадят се и транзитни номера без преглед, но всеки кантон си има правила. Сега са модерни унгарски транзитни номера , но не съм много наясно, не ги хванах тях
                    спедиция правихме на Buchs(SG) в DHL срещу 60фр на кола . Сега незнам колко е
                    Без спедиция не излизай, австрийците режат глави

Коментар

Благодаря за споделените мнения!
                      ​​​​​​Разумът надделя, поне часично. Все пак току що капарирах колата с 200 франка.
                      Подържам връзка с посредика, а той с швейцария.
                      Тихомир се оказа че е човекът с камиона. Тия по телефона кои са, не знам. Предишния беше до резиденция Лозенец, този е на Черни връх 120.
                      Предупреди ме че докарването ще отнеме време.
                      Ще ви държа в течение. Да видим какъв гнилоч ще дойде. Ако дойде 🤣

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X