Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с "порше лизинг"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: проблем с "порше лизинг"

И коя банка ще го рефинансира? Ще поиска най-малко едно жилище за обезпечение!
    Митков, плащай първо, за да не ти спретнат някой "фал", а после с договора при добър адвокат, но мисля, че няма да има особен ефект. Виж си сам договора за лизинг - в него пише, че си длъжен да я застраховаш, ама колко пъти годишно може да ти се наложи да повтаряш тази операция не пише...
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
      И коя банка ще го рефинансира? Ще поиска най-малко едно жилище за обезпечение...
      Банка, която ще приеме за обезпечение автомобилът, който ще се закупи с кредита. Останах с впечатление, че въпросният автомобил е на около година, а практиката показва, че се кредитира покупка на авомобили на възраст до 5 год. Тъй че не виждам къде е проблема.

Коментар

"Кредитираха се" би било по-точно. Миналата година...
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

"Кредитираха се" би било по-точно. Миналата година...
          Май даваме глобални оценки на неща, които виждаме локално.

Кредитира се и в момента! Да не бъркаме кредитирането и раздаването на пари, което беше до скоро.

Коментар

Можа и така да е, ама като знам колко работа съм отхвърлил от септеври до сега (занимавам се с изготвяне на експертни оценки)... - работа реално за една седмица - ми се струва, че силно е намаляло кредитирането.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              ...
              При подобно недоразумение, " откраднаха " колата на приятелката ми преди години - и повече не се видя. Не била застрахована от 10 дни, та нищо не платиха.
              Преминавай в гараж и много внимавай.

Според неофициална версия на полицията - Колата е открадната с ключа и големия талон, които временно са били в крадеца, все едно че лизинговата къща и си я прибира за неплатени вноски. След кражбата ключа и талона са върнати в лизинговата компания , все едно че никога не са излизали от там.
              Понеже натиснах с връзки - по ключа в лизинговата компания нямаше абсолютно никакви отпечатъци, явно е избърсан.
              ...
              Брей... И такива лизингодатели ли имало.
              Mit einer positiven Einstellung faellt jede Aufgabe im Leben leichter.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги - Euromel.com Преглед на мнение
                Брей... И такива лизингодатели ли имало.
                то май само такива има...

Коментар

Можа и така да е, ама като знам колко работа съм отхвърлил от септеври до сега (занимавам се с изготвяне на експертни оценки)... - работа реално за една седмица - ми се струва, че силно е намаляло кредитирането.

Бизнес оценяването е сериозна дейност, която за съжаление се върши повърхностно.

Коментар

Хайде сега ще изляза главен виновник за кризата! Аз мога да поемам и чужда вина - проблем няма.
                    Но да за да ме обвиняваш, че върша дейността си повърхностно без изобщо да си виждал моя работа е най-малко смешно, а в случая грубо и неучтиво.

Коментар

Хайде сега ще изляза главен виновник за кризата! Аз мога да поемам и чужда вина - проблем няма.
                      Но да за да ме обвиняваш, че върша дейността си повърхностно без изобщо да си виждал моя работа е най-малко смешно, а в случая грубо и неучтиво.
                      Незнам как стигнахте до извода, че упреквам Вас. Базирам се на моите наблюдения върху оценителски доклади, а мога да Ви уверя, че съм прочел четирицифрен брой такива. Аз също притежавам правоспособност за оценяване на почти всички видове активи. Като по-малко съм оценявал, много повече съм проверявал.

Коментар

Е, аз пък съм изготивил четирицифрено число и мога да ви кажа, че не е така. Впрочем всичко зависи и от това за какво ще послужи една разработка и колко е готов да заплати клиентът за качеството. Има методи, които са много точни, но никой не се съгласява да заплати за такава прецизност. Още повече пък за конвейерните оценки на апартаменти, каквито вероятно си проверявал ти. Те по-скоро служат, като застраховка на кредитния инспектор, че някой друг ще поеме вината при издънка на кредитополучателя.
                        Мисля, че задълбаваме встрани от темата.
                        Явно си в банковия сектор - предложи на колегата условия за рефинансиране. Защото аз токущо говорих с колега в банка и той каза, че в момента не предлагат реално лизинговане на автомобили.

Коментар

Е, аз пък съм изготивил четирицифрено число и мога да ви кажа, че не е така. Впрочем всичко зависи и от това за какво ще послужи една разработка и колко е готов да заплати клиентът за качеството. Има методи, които са много точни, но никой не се съгласява да заплати за такава прецизност. Още повече пък за конвейерните оценки на апартаменти, каквито вероятно си проверявал ти. Те по-скоро служат, като застраховка на кредитния инспектор, че някой друг ще поеме вината при издънка на кредитополучателя.
                          Мисля, че задълбаваме встрани от темата.
                          Явно си в банковия сектор - предложи на колегата условия за рефинансиране. Защото аз токущо говорих с колега в банка и той каза, че в момента не предлагат реално лизинговане на автомобили.
                          Прав сте, много задълбахме. Но, нека изясним някои неща:

1. Банките не лизинговат, банките кредитират. Има разлика.

2. Аплодисменти, че сте задълбали в бизнес оценяването и сте се запознали с методи, които не намират често приложение. За тази наука би могло да се каже, че е необятна. До колкото ми е извстно за човек, решил преди 12-15 год. да обобщи всички известни оценителките подходи, методи и модели, същите са над 100. За съжаление няма литература на български език, в която да са обхванати. А би било полезно. Тук ще вметна, че в някои държави оценителската дейност е изключително престижна и за оценител се учи 4-5 години. Тук знаете как е.

3. Дали оценката служи за застраховка на кредитния инспектор - и да, и не. Може да се приеме, може да се отхвърли. А и по какъв начин оценителят носи отговорност за подвеждаща оценка? Ако е вещо лице, там отговорността е по НК.

4. Не ми е ясно защо обвързвате качеството на оценката с хонорара, който ще получите. Бъдете професионалист и експерт, защитвайте си труда, а не търговец - да вземем парите на всяка цена. Пък оценката колкото - толкова. Компрементираме се като професия.

4. Друга груба грешка - "конвейерните оценки на апартаменти". Няма конвейрни оценки. Всяка оценка е уникална, защото всеки имот е уникален. Няма два еднакви имота. Освен това оценката на недвижим имот, пък бил той и апартамент е една от най сериозните оценки, а не само попълване на таблички. Оценката на недвижим имот на първо място оценка на права. Върху стойността му освен местоположението, местоположението и местоположението му влияят (ако е апартамент) - конструкцията на сградата (някой да я изследвал, дали няма свлачище .... примерно), етажност, изложение, ПРАВАТА (ами ако има учредено право на ползване) и още куп обстоятелства, но да не занимаваме форума с нашата дейност.

5. На предположенията какви оценки съм проверявал ще посоча, че не съм чел оценки само за самолети (но имам бегла представа къде пада акцента), активи, които са произведения на изкуството и права на интелектуална и индустриална собственост.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                            Прав сте, много задълбахме. Но, нека изясним някои неща:

1. Банките не лизинговат, банките кредитират. Има разлика.

2. Аплодисменти, че сте задълбали в бизнес оценяването и сте се запознали с методи, които не намират често приложение. За тази наука би могло да се каже, че е необятна. До колкото ми е извстно за човек, решил преди 12-15 год. да обобщи всички известни оценителките подходи, методи и модели, същите са над 100. За съжаление няма литература на български език, в която да са обхванати. А би било полезно. Тук ще вметна, че в някои държави оценителската дейност е изключително престижна и за оценител се учи 4-5 години. Тук знаете как е.

3. Дали оценката служи за застраховка на кредитния инспектор - и да, и не. Може да се приеме, може да се отхвърли. А и по какъв начин оценителят носи отговорност за подвеждаща оценка? Ако е вещо лице, там отговорността е по НК.

4. Не ми е ясно защо обвързвате качеството на оценката с хонорара, който ще получите. Бъдете професионалист и експерт, защитвайте си труда, а не търговец - да вземем парите на всяка цена. Пък оценката колкото - толкова. Компрементираме се като професия.

4. Друга груба грешка - "конвейерните оценки на апартаменти". Няма конвейрни оценки. Всяка оценка е уникална, защото всеки имот е уникален. Няма два еднакви имота. Освен това оценката на недвижим имот, пък бил той и апартамент е една от най сериозните оценки, а не само попълване на таблички. Оценката на недвижим имот на първо място оценка на права. Върху стойността му освен местоположението, местоположението и местоположението му влияят (ако е апартамент) - конструкцията на сградата (някой да я изследвал, дали няма свлачище .... примерно), етажност, изложение, ПРАВАТА (ами ако има учредено право на ползване) и още куп обстоятелства, но да не занимаваме форума с нашата дейност.

5. На предположенията какви оценки съм проверявал ще посоча, че не съм чел оценки само за самолети (но имам бегла представа къде пада акцента), активи, които са произведения на изкуството и права на интелектуална и индустриална собственост.
                            Колега, хайде стига празни банкерски приказки! Естествено, че оценителят носи наказателна отговорност за лошо свършена работа - според чл.260 от НК:
                            "Чл. 260. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., бр. 28 от 1982 г., отм., бр. 10 от 1993 г., нов, бр. 62 от 1997 г.) (1) Лицензиран оценител, който даде невярна оценка или заключение за стойността на оценявано имущество и от това произтече щета в немаловажни случаи, се наказва с лишаване от свобода до три години и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7 ."
                            А ако вие сте установили незаконна дейност на някой оценител е трябвало да го дадете на прокурора, а не да вадите от това глобални заключения.
                            По отношение на лизинговането - да, банките не лизинговат пряко - те финансират лизинговите къщи, които в повечето случаи са подразделения на основния собственик на банката.
                            За цената за която спорите - в цените по които плащат банките на оценителите за масовите конвейерни оценки няма как да се вмести и заплащане на услуги по геоложки проучвания, защото самите те са в пъти по-скъпи. Или може би очаквате аз да го финансирам работейки на няколко стотин процента загуба?
                            Относно методите? Ами случвало ми се е обосновани методи свързани със задълбочени проучвания и изчисления просто да бъдат отхвърлени и игнорирани от оценките именно поради ниската квалификация на приемащите оценката.
                            Ако обичаш престани да се заяждаш с мен и да се величаеш, а по-добре помогни на колегата. Кажи му как да се рефинансира и препоръчай лизингова къща или банка, като постнеш и условията им. Вероятно ще има и други пострадали. Хубаво е, ако може да се помогне, а не да се теоретезира.

Коментар

Ок. Дискусията продължава.

Колега, хайде стига празни банкерски приказки! .
                              Считам, че съм достатъчно мотивиран в мненията си. И ще повторя отново "Да не правим глобални оценки на неща, които виждаме локално".

Естествено, че оценителят носи наказателна отговорност за лошо свършена работа - според чл.260 от НК:
                              "Чл. 260. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., бр. 28 от 1982 г., отм., бр. 10 от 1993 г., нов, бр. 62 от 1997 г.) (1) Лицензиран оценител, който даде невярна оценка или заключение за стойността на оценявано имущество и от това произтече щета в немаловажни случаи, се наказва с лишаване от свобода до три години и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, точки 6 и 7 .".
                              Тук сте прав. Макар, че лицензираните оценители вече ще са независими, ще проверя как ще бъде уреден въпросът.

По отношение на лизинговането - да, банките не лизинговат пряко - те финансират лизинговите къщи, които в повечето случаи са подразделения на основния собственик на банката. .
                              Без коментар. Дали пък собствениците на банките не са собственици и на фирмите, търгуващи с автомобили?

За цената за която спорите - в цените по които плащат банките на оценителите за масовите конвейерни оценки няма как да се вмести и заплащане на услуги по геоложки проучвания, защото самите те са в пъти по-скъпи. Или може би очаквате аз да го финансирам работейки на няколко стотин процента загуба? .
                              Вие сте си избрали да изготвяте оценки за обезпечаване на кредитни сделки. Оценки се правят и за много други цели. Въпросът е защо правите компромис с качеството? И компромисите дали не влияят върху справедливата пазарна стойност (ако от Вас се иска такава) на оценявания актив?

Относно методите? Ами случвало ми се е обосновани методи свързани със задълбочени проучвания и изчисления просто да бъдат отхвърлени и игнорирани от оценките именно поради ниската квалификация на приемащите оценката..
                              В общия случай съм съгласен.

Ако обичаш престани да се заяждаш с мен и да се величаеш, а по-добре помогни на колегата. Кажи му как да се рефинансира и препоръчай лизингова къща или банка, като постнеш и условията им. Вероятно ще има и други пострадали. Хубаво е, ако може да се помогне, а не да се теоретезира.
                              Считам, че правите грешни заключения от моите думи. Не се заяждам. Надявам се и Вие да не го правите.

Що се касае до участника създал темата, ако желае ще направя каквото мога. В тази връзка има хора от форума, които могат да потвърдят, че доколкото имам възможност съм им оказвал помощ при кандидатстване за кредит.

Коментар

Здравей,колега(Митков).Имах абсолютно същия проблем.Колата бе А5 3.0TDI.Бях платил всичко.Обаждат ми се и ми казват,че трябва отново да плащам.Взех под ръка всички документи с платените неща от мен и в "Порше лизинг".Седнах и културно им обясних и показах,че имам договор с тях.Аз съм изпълнил всички мои задължения.Опитаха се да ми обяснят,че колата ми ще остане без каско,а аз им обясних че с тези документи ще ми е много лесно да ги осъдя.Не знам,но при мен проработи.Платих си само маркировката.Иначе ми обясниха как са прекратили договора с "Алианц" и са минали към "Булстрад".Трябвало да си платя каското отново,а те щели да ми върнат парите(в случая за 6 месеца които ми оставаха),когато осъдят "Алианц".Между другото,когато чуха за Комисията за финансов надзор станаха отзивчиви.Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X