Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с "порше лизинг"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с "порше лизинг"

здравейте момчета..
    значи направо на въпроса..изникна проблем с лизинговата къща на фолксваген..моля ако може да дадете компетентно мнение

..значи-фактите
    август месец закупих тигуан от фолксваген през тяхната лизингова къща-"порше лизинг" ..заедно с първата вноска както бе и по договор преведох им и парите за каското..за което ми бяха пратили и полицата от фирма "алианс" с която работят
    в края на ноември ме уведомиха да ида да си получа нова полица от булстрад..в булстрад отделно ме накараха да направя и платя допълнителни маркировки..но айде до тук как да е..
    ..сега обаче получавам месечната си фактура за плащане от порше лизинг и с учудване установявам ..че освен редовната месечна сума както е по договор отделно са пратили и пак че трябва да платя пълното каско на автомобила..още веднъж..а са минали само няколко месеца от как им платих изцяло каското заедно с първата вноска.. ..говорих с тях и ме уведомиха че алианс прекратил едностранно с тях отношенията си и сега ще се съдят за това трябвало да си платя ново каско
    ..в момента и да искам ..не мога да им осигуря тези пари..отделно че не мисля че е никак коректно..на практика аз на алианс пари не съм дал..дал съм ги на тях да ми направят каско..къде как и защо си е вече тяхна работа..или поне така мислех аз..за мен е важно да имам каско..
    ..не знам къде е и гаранцията че те ..другия месец примерно няма да си развалят и отношенията с булстрад и..отново да трябва да плащаме каско ...
    ..а че като ги осъдят ще ми върнат парите ..някак не е голямо успокоение..защото..като знаем нашите съдилища как бързо разрешават тези неща.... ...
    ..не знам направо какво да правя..моля ви за някакъв съвет и ако има и някой друг потърпевш ще ми е интересно какво мисли
    ..то при мен и колата пак не е толкова скъпа..но за някое порше или туарег..не знам..не ми се мисли как ще им се стори ако тр два пъти да плащат пълно каско в рамките на няколко месеца

До: проблем с "порше лизинг"

Ако каското е на отделна фактура, плати си само лизинговата вноска на колата, а застраховка "Каско" ти си имаш в Алианц, с начална и крайна дата на валидност. Това че те се съдят не прави твоята застраховка невалидна, но все пак си прочети обстойно договора за лизинг и общите условия на застраховката.

Поздрави
    Mit einer positiven Einstellung faellt jede Aufgabe im Leben leichter.

Коментар

Дай на някой адвокат да прочете внимателно договора ти. Ще ти даде най-добър съвет. По принцип не могат да ти искат два пъти пари за едно и също нещо. Масово компаниите вземат от клиента цялата сума която депозират неиде и правят каското на вноски. Работят с остатъка пари на клиента.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

ако си имаш полица към алианц с номер на колата и прочие би трябвало да си важи, те че са прекъснали договора с волксваген е станало в последствие и важи от тук нататака, демек ти си в заварено положение, не би трябвало да плащаш два пъти.другия вариант е да ти приспаднат парите от каското,което си заплатил за алианц и да ги насочат към булстрад, фтивай и се разправяй,защото межувременно ще ти се наложи,някоя щета и после ще те отсвирят като нищо

успех и пиши какво е станало
        [URL="http://line4auto.ru/citroen/"]
        [/URL]

Коментар

Ти плащаш на лизинговата компания. Те плащат на застрахователя.

В такъв случай, ако те имат проблеми със застрахователя, това не трябва да те засяга теб. Каското така или иначе е в полза на лизинговото дружество. Алианц ако им развалят договора, трябва да върнат сумите на Порше лизинг. Т.е. пак не виждам ти какъв проблем имаш. Това си е зкачка между 2 компании и не би трябвало да те бърка тебе...

Но разбира се, нека и някой адвокат да погледне договорите.

Коментар

Колата, като е на лизинг, не се ли води собственост на "Порше лизинг"?
            Ако е така и договора им е прекратен значи каското вече е невалидно, защото и то се води на тях.
            Въпроса е, че не би трябвало да искат от теб да плащаш, тъй като ти нямаш вина за прекратения договор. Да си го платят те и след това да си търсят сумата от "Алианц" щом ще се съдят.

Коментар

И как да си го платят като парите вероятно са изхарчени, а свежи няма защото продажби няма.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

В повечето лизингови договори има клауза, че всички данъци, такси и административни разходи по колата се фактурират към клиента и се дължат в някакъв срок. Та "Порше Лизинг" предполагам могат да минат по тая клауза, ако я има, като кажат че старото каско е невалидно, а колата трябва да има каско, и са направили ново, което трябва да се плати от клиента. И да обещаят да върнат на клиента парите от старото каско, но вероятно когато те си ги вземат от Алианц. Неприятна ситуация, най-добре да се говори с адвокат...
                Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Странен случай...
                  Ами ако на всеки 3 месеца застрахователната компания преустанови едностранно договора си с Порше,то клиента за 1 година ще плаща 4 пъти пълното си каско????
                  Това не е ли начин за изкуствено вливане на свежи пари във фирмите?
                  Пътят е целта.

Коментар

успех и пиши какво е станало
                    ..значи от някои отговори виждам че не съм обяснил достатъчно добре може би

-края на ноември ни се обадиха да идем до булстрад да си вземем новите полици като ми казаха че нищо няма да плащам просто да ида до там да си я взема...

а..сега вече -февруари се оказва че..трябва и да я платя
                    ..както някой бе казал ..

И как да си го платят като парите вероятно са изхарчени, а свежи няма защото продажби няма. Вчера 14:29
                    ..май така е станала работата..и най лесно е..да извиваш ръцете на клиентите които вече си хванал.. ..като няма нови

..то като се съдят..ако съдът разрешаваше бързо такива ситуации..добре..но лично аз не вярвам че това ще се случи..а и кой ще спечели при това съдене..пак не е ясно ,за да прекратят отношенията от алианс..може да са си имали и основателни причини

Коментар

Това си е живо изнудване, въобще не виждам ти какво общо имаш с техните проблеми със застрахователните компании.... Те могат да си развалят отношенията с който си искат и това си е техен проблем.Утре ще си развалят отношенията и с Фолксваген груп и трябва си плащаш колата наново, защото се е оказало, че са взели автомобилите на консигнация и сега нямат пари да си ги платят...... Никога кола на лизинг в България, преди адвокатът ти да каже че договорът ти е перфектен.... т.е. засега твърдо не...

Коментар

Много лоша работа. Плашай защото иначе ще ти дадат данните на крадците. Освен това имат втори ключ и големият талон.
                        При подобно недоразумение, " откраднаха " колата на приятелката ми преди години - и повече не се видя. Не била застрахована от 10 дни, та нищо не платиха.
                        Преминавай в гараж и много внимавай.

Според неофициална версия на полицията - Колата е открадната с ключа и големия талон, които временно са били в крадеца, все едно че лизинговата къща и си я прибира за неплатени вноски. След кражбата ключа и талона са върнати в лизинговата компания , все едно че никога не са излизали от там.
                        Понеже натиснах с връзки - по ключа в лизинговата компания нямаше абсолютно никакви отпечатъци, явно е избърсан.

Тогава и там сменяха застрахователя от БулИнс към ДЗИ. И пак така взели цялата сума на застраховката, а платили само за първо тримесечие, без знанието на лизингоползвателя.
                        После пренасочили ... и т. н.
                        Последно редактирано от Nik Nikolov; 12-02-09, 09:44.
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Това са недостатъците на лизинга.
                          Оправия няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги - Euromel.com Преглед на мнение
                            Ако каското е на отделна фактура, плати си само лизинговата вноска на колата, а застраховка "Каско" ти си имаш в Алианц, с начална и крайна дата на валидност
                            Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                            в края на ноември ме уведомиха да ида да си получа нова полица от булстрад..в булстрад отделно ме накараха да направя и платя допълнителни маркировки..но айде до тук как да е..
                            .
                            Дори и да има стара полица тя вече е невалидна щом колата е премаркирана от друга застрахователан компания.
                            Бозата е пълна, аз също съм на мнението на НикНиколов, плати си всичко наново и след това ги съдиш.
                            Знам, че ще побелееш но друг изход засега нямаш. Има и друго но е малко по-сложно, да се договориш всички обслужвания за масла, филтри, накладки и др. да минават за тяхна сметка и така лека полека да ти върнат сумата в части и консумативи.

Коментар

mitkov, защо не опиташ да си рефинансираш лизинговия договор с банков кредит?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X