Здравейте! Може ли с дебитна карта Visa Electron на Банка ДСК и дебитна карта Maestro на Банка ДСК да плащам в Германия, Австрия, Унгария и Сърбия по хотели, магазини и бензиносттанции? Мога ли да тегля от банкомати в тези страни със същите карти?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Плащане и теглене с дебитна карта Visa Electron и дебитна карта Maestro на Банка ДСК
Свий
X
-
От: Плащане и теглене с дебитна карта Visa Electron и дебитна карта Maestro на Банка
Ако мястото откъдето ще пазаруваш има знак VISA ELECTRON и MAESTRO би трябвало да нямаш проблем.
Разбира се е добре да имаш резервен вариант (включително кеш).
Дори с кредитни карти на някои места съм имал проблем - в дадения момент явно няма връзка с дадена банка и отказва дадена транзакция.
На една далечна дестинация в един и същ град в някои магазини работеше една карта, а в други - карта на друга банка...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
-
От: Плащане и теглене с дебитна карта Visa Electron и дебитна карта Maestro на Банка
Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнениеАко мястото откъдето ще пазаруваш има знак VISA ELECTRON и MAESTRO би трябвало да нямаш проблем.
Разбира се е добре да имаш резервен вариант (включително кеш).
Дори с кредитни карти на някои места съм имал проблем - в дадения момент явно няма връзка с дадена банка и отказва дадена транзакция.
На една далечна дестинация в един и същ град в някои магазини работеше една карта, а в други - карта на друга банка...
Ако носенето на пари в брой не е опция (или носи твърде много тревоги), тогава може сметка в друга банка (за диверсификация) и към сметката - дебитна Visa или MasterCard (за Visa една от банките в БГ нарича продукта "кредитна карта с неснижаем остатък", а MasterCard-а си е "debit MasterCard").
Коментар
-
Въпроса ми е за точно определени карти към определена банка?!!!
Моля, ако някой знае отговора да пише!
Не се интересувам от други карти на други банки, пари в КЕШ и подобни неща!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от didodido Преглед на мнениеВъпроса ми е за точно определени карти към определена банка?!!!
Моля, ако някой знае отговора да пише!
Не се интересувам от други карти на други банки, пари в КЕШ и подобни неща!!!
Такъв Ви е въпроса, такива отговори получавате. Няма нужда от арогантност и нерви. На банковите карти им е нужна инфраструктура, която да свърже търговеца / банкомата с банката "издател", и работоспособността на тази инфраструктура зависи от банката, вида карта, марката карта, самия търговец, сумата за разплащане, и още 20 други фактора. В общия случай - работят. Понякога - не. В Германия конкретно понякога Visa Electron не ми работи, с Maestro съм нямал проблеми. Ама не значи, че няма да имам никога...
Коментар
-
Първоначално публикуван от sdg Преглед на мнение... понякога Visa Electron не ми работи, с Maestro съм нямал проблеми...
За съжаление ще трябва да разбереш на място.
Затова сега само АмЕкс нямам като тръгвам на някъде.
Коментар
-
Ми точно определените карти от определената банка явно никой не е ползвал в определените държави. И щом не те интересуват други начини явно ти ще си първият, който да сподели челен опит. И си носи пари в брой! Е така да си имаш. Че чужбината далече!Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
Точно на ДСК карти не бих разчитал в Европа.
Намери си банка разпознаваема там. Не е да няма. И си я питай за условията за теглене, за плащанията е ясно.
Коментар
-
Повечето банкомати в Европа НЕ работят с Visa.Това лято бях луднал да обикалям по банките в населените места за да търся на коя банка автомата работи с Visa.За Maestroto по се намират,но най добре е с Master card.Нямаш проблеми с тегленето и плащането.С ДСК си е добре по Европа,че е малък комисиона при теглене на кеш-по спомени около 1%,за сравнение Булбанк ми взеха 36 евро за теглене на сума 700 евро.Но ВИНАГИ трябва да си имаш и малко кеш.
Успех.Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
0885 660 613
Коментар
-
В Сърбия, Австрия, Италия и Франция съм ползвал на ДСК Маестро-то по бензиностанции и магазини. В Сърбия съм и теглил пари от банкомат, ама нито курса, нито таксите ми харесаха в последствие.
Обади се на ДСК и ги попитай директно. Т'ва не е тайна информация и ще ти я дадат.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Валентин Исаев Преглед на мнениеПовечето банкомати в Европа НЕ работят с Visa
Румъния, Унгария, Австрия, Германия, Дания, Норвегия, Франция, Италия и Испания - лично пробвано, неведнъж. Visa работи!О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
Първоначално публикуван от droba Преглед на мнениеГлупости!
Румъния, Унгария, Австрия, Германия, Дания, Норвегия, Франция, Италия и Испания - лично пробвано, неведнъж. Visa работи!Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
0885 660 613
Коментар
-
Първоначално публикуван от Валентин Исаев Преглед на мнениеПовечето банкомати в Европа НЕ работят с Visa.Това лято бях луднал да обикалям по банките в населените места за да търся на коя банка автомата работи с Visa.За Maestroto по се намират,но най добре е с Master card.Нямаш проблеми с тегленето и плащането.С ДСК си е добре по Европа,че е малък комисиона при теглене на кеш-по спомени около 1%,за сравнение Булбанк ми взеха 36 евро за теглене на сума 700 евро.Но ВИНАГИ трябва да си имаш и малко кеш.
Успех.
А за комисионните е добре да се прегледат договорите които сте подписали при издаването на картите.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Валентин Исаев Преглед на мнениеГлупости,ама друг път.Има знака на Visa и като поискаш да теглиш изписва,в момента транзакция на Visa не може да бъде извършена-(по бензиностанциите),това за теглене кеш.За плащане на касата е друго-няма проблеми.О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар