Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задължителен тахограф за бус 8+1 (3.5т)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Задължителен тахограф за бус 8+1 (3.5т)?

Здравейте! Никъде не мога да намеря сигурен отговор на въпроса ми, затова реших да пусна една тема, дано не съм сбъркал раздела.

Въпроса ми е задължителен ли е тахографа и изобщо как стоят нещата с него при бус с 8+1 места, до 3.5 тона?
    Последно редактирано от icak; 12-01-13, 17:53.

От: Задължителен тахограф за бус 8+1 (3.5т)?

Колега виж си големия талон - пише лек 8+1.Тахограф ще ти трябва ако дърпаш ремарке, платформа и общото им брутно(по талон) тегло надвишава 3,5т.Например-буса брутно тегло 2,8т. плюс платформа с брутно тегло1,5т.=4,3т. трябва ти тахо.Независимо дали са пълни или не.С поздрав Борето/в Германия е много опасно и солено/ Ако буса е 3,5т за да закачиш обикновено ремарке 750кг. трябва да имаш категории В Е и тахо защото отиваш над 3,5 т. не по кантар!!!!! а по документ.

Коментар

Първоначално публикуван от icak Преглед на мнение
      Здравейте! Никъде не мога да намеря сигурен отговор на въпроса ми, затова реших да пусна една тема, дано не съм сбъркал раздела.

Въпроса ми е задължителен ли е тахографа и изобщо как стоят нещата с него при бус с 8+1 места, до 3.5 тона?
      Не ти трябва тахограф за 8 плюс 1
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Информацията която имам аз е - за пътнически бус не е задължителен тахограф . Ако е товарен да .
        Дори има и изключения за товарните - Регламент / ЕО/561 /2006 чл.3 - буква з :
        превозни средства или комбинации от превозни средства с
        максимално допустима маса, непревишаваща 7,5 тона, изпол-
        звани за превоз на стоки с нетърговска цел;
        Последно редактирано от Пламен Атанасов; 13-01-13, 18:38. Причина: допълнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X