Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mercedes ML 320 vs Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mercedes ML 320 vs Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD

Въпросът ми е: коя от двете коли, Mercedes ML 320 или Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD, производство след 2006 г., вози по-комфортно (меко, тихо, удобно, сигурно) по шосетата в България?
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

От: Mercedes ML 320 vs Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD

Ти сериозно ли,ML-а естествено черокито е с мотор и скорости на мерцедес не е лошо но ML-а е фаворит.
    0 8 76 36 8 542

Коментар

Ти карал ли си и двете коли, или само предполагаш?
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Ако МЛ-ката е на въздушно окачване, возията е ненадмината
        0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
          Ти карал ли си и двете коли, или само предполагаш?
          И двете съм ги карал с този двигател но не са били мой.Мерцедес е в пъти по добре от черокито,то се вижда и по цените МЛ-а е два пъти по скъп от това чероки.
          0 8 76 36 8 542

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
            И двете съм ги карал с този двигател но не са били мой.Мерцедес е в пъти по добре от черокито,то се вижда и по цените МЛ-а е два пъти по скъп от това чероки.
            Цените втора употреба в България ли ?
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Рaзликaтa в ценaтa идвa от мaнтaлитетa нa бългaринa и емблемaтa нa едното...

Коментар

В грешка си,само ще ти кажа защо разликата на мерцедес от другите производители каква е,в качеството на материялите е.Пипни таблото на един форд или опел и пипни един мерцедес,ще видиш каква е разликата,човек качил се веднаж на мерцедес после само такава кола кара.
                0 8 76 36 8 542

Коментар

Имаме познал верния отговор:
                  Първоначално публикуван от ivan_zahov Преглед на мнение
                  Рaзликaтa в ценaтa идвa от мaнтaлитетa нa бългaринa и емблемaтa нa едното...
                  и доказателството:
                  В грешка си,само ще ти кажа защо разликата на мерцедес от другите производители каква е,в качеството на материялите е.Пипни таблото на един форд или опел и пипни един мерцедес,ще видиш каква е разликата,човек качил се веднаж на мерцедес после само такава кола кара.

Имам приятел с ML320 - нещо около 230 000 лв. на изплащане от БалкОнСтар, егати щетите понесе - първо възглавниците на окачването, после механизми на прозорците, после нещо скоростите, после дюзи, после... Верно, всичко "в гаранция", пък и гоУема гъзария на външен вид, ама... на цената на недвижим имот и предвид престояването му в сервиза - май си е такъв...
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Лафа е, че бивши собственици на МБ, няма. Но пък същевременно и тук има доста хора, които са слезли от МБ и до там. Аз съм един от тях. Много бях доволен, ама пък често сменям желанията си. В момента и да имах възможност за по-нова кола, едва ли ще си взема МЛ. Бих пробвал СУВ на Инфинити, някоя ТЛК и други.
                    Що се касае до избора на колегата, никъде не пита за здравина или пари за поддръжка, а само за комфорт, возия и т.н. Т.е. препоръки, кое е по- добро да се дават само в тази насока. Ако пък и другите неща го интересуват, да си каже.
                    SUV

Коментар

Първоначално публикуван от Dydo Преглед на мнение
                      Що се касае до избора на колегата, никъде не пита за здравина или пари за поддръжка, а само за комфорт, возия и т.н. Т.е. препоръки, кое е по- добро да се дават само в тази насока. Ако пък и другите неща го интересуват, да си каже.
                      Е, част от комфорта включва и колко често се возиш в кабината на пътната помощ, и колко често ползваш такси, докато "Мерцедеса" е в сервиза

Коментар

Явно твоя човек е ударил греда,МЛ 164 купе се води един от най здравите мерцедес,няма нищо общо със стария МЛ който освен че е адски грозен е и много несполучлив.
                        0 8 76 36 8 542

Коментар

Според мен единствения вариант да получиш отговор на въпроса си е да пробваш и двата автомобила...
                          Комфорта и сигурността обикновено леко са в конфликт от гледна точка на окачване, и затова трябва да видиш какъв ти е личния компромис/баланс...
                          Освен това в зависимост от стила и режимите на шофиране, често има различно усещане за комфорт...
                          Например сравнявал съм два еднотипни автомобила по посочените параметри... Единия автомобил бе нервен при ниска скорост (усещаш преминаването на дребно камъче по пътя), а другия не усещаше вибрация при същите условия. Т.е. първия автомобил се усещаше леко по-дискомфортен
                          А при по-висока скорост нещата се обръщаха - първия автомобил филтрираше идеално неравностите особено при доста висока скорост, а втория усещаше всяка неравност и шареше по пътя... Т.е. втория автомобил се усещаше по-дискомфортен и несигурен...
                          Затова и съвета ми е да не се съобразяваш с мнението на другите, а да се качиш на двата избрани модела и да пробваш на собствен г__ръб

П.С. нали джипа е на базата на ML... Навярно окачването е 1/1, а има разлика само в настройки?
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

...човек качил се веднаж на мерцедес после само такава кола кара.
                            Пу да му се не види, не знаех... Ако го бях прочел това никога нямаше да слезна от мерца. Гранда от 2005 до 2010 мисля, че няма опция въздушно окачване, така, че МЛ-а печели. Друг е въпроса, че компресор и възглавници са скъп консуматив, но мерц на въздушно си е готина глезотия.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Sorry за намесата, но ми стана любопитно, какъв е тоя МЛ320 за 230 000лв, то с всички екстри и AMG пакет, не е възможно да стигне 200 000лв.
                              МЛ320 с най-високото възможно оборудване едвам стига 95,000 евро, нагоре няма. Като тук включвам каквото изобщо има измислено като екстра.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X