Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за Нисан Алмера N16 1.8 бензин 2003г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за Нисан Алмера N16 1.8 бензин 2003г.

Здравейте, приятели,
    баща ми се е загледал във въпросната кола и искам да ви помоля за мнения за този модел на Нисан. Видях, че двигателят е нисански, а не на Рено.
    Имате ли впечатления от двигателя, скорости, охлаждане, ходова част, ръжда и т.н.?
    Някакви известни (и неизвестни) проблеми, за които да се внимава при огледа?
    Препоръчах му, ако реши да я взима, първо да я закара за цялостна диагностика и преглед в Нисан-Пловдив. Удачен ли е изборът на официалния сервиз или ще ми препоръчате друг сервиз в Пловдив, където разбират от марката.
    Благодаря ви!

От: Въпрос за Нисан Алмера N16 1.8 бензин 2003г.

Значи, около 6 месеца съпругата ми беше собственик на точно същия екземпляр, фейслифта на N16, края на 2003-а, 1.8 бензин.
    Много приятна количка, беше на 9г. и реални 110000 мили, в перфектно състояние. Двигателя е с верига. Много добра динамика и пътно поведение, сравнително нисък разход на гориво, приятен и удобен интериор.

Обаче ... винаги има обаче ... гори масло повече от бензин. Това е най-големия проблем на този двигател - QG18DE (а май и на цялата QG серия на Нисан).
    Пусни в търсачката на Нисан форума думичката "маслояд" (нарицателно за филтъра на картерните газове) и ще видиш, колко голям е проблема.

Нашият Убавец явно му бяха сипали някаква добавка и в началото не димеше. В момента, в който смених маслото започна да гори около 1.5 литра на 1000 мили.
    Този двигател си гори масло - маслояд, гумички клапани, сегменти. Може и не в този ред.
    Аз започнах с маслояда, проблемът остана.
    И предвид цената на колата и цената на по-нататъшните ремонти в Англия, се отказах, разделихме се

Така че, ако те убедят на 200%, че на екземпляра, който ще купиш е отремонтиран проблемът с маслото, всичко ще е ОК. Иначе ... маслояд, гумички, сегменти
    Последно редактирано от krasi-mir; 22-12-14, 03:00.
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

От: Въпрос за Нисан Алмера N16 1.8 бензин 2003г.

Благодаря, колега! Досега бях чувал за "душегуб" за 2.5 ТДИ на Ауди, а вече и за "маслояда" на Нисан
      Ще се опитам да го убедя за Сивик 1.6 2001-2005 или за Мазда 323 1.3 2000-2003 (без изгнили задни вежди)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X