Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Евтин джип за 7000 - 10 000 лв: избор между три възможности

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Евтин джип за 7000 - 10 000 лв: избор между три възможности

Привет на всички

Тия дни, дали поради вихъра на летните емоции или поради друга причина, най-после стигнах до извода, че: 1) животът е кратък; 2) въпреки ограничения финансов ресурс, е време да се пробвам да осъществя отколешната си мечта за високопроходим автомобил.

Разглеждайки mobile.bg, се спрях на три варианта, при които може да се намери доста нещо на цени от 7-8 000 до 13-14 000 лв.:
    1. Mercedes G на възраст 17-25 г.
    2. Land Rover Discovery на възраст около 15 г.
    3. Nissan Patrol (предимно късата база) на възраст около 15-20 г.

Употреба - лек офроуд, като например: качвайки се по някое планинско шосе, бавно и внимателно се тръгва по някой черен път, а след това все така бавно и внимателно - извън всякакъв път, до някое забравено от Бога място, където за 2-3 дни да си почина от цивилизацията в компанията на слънце, вятър и звезди :-) Екстремни офроуд изпълнения не се предвиждат (засега).

Основни качества на автомобила, на които държа:
    1. Да се чупи рядко и да не гълта баснословни суми за поддръжка
    2. Вероятността да ме остави на пътя или извън него да не е смущаващо висока
    3. Разходът на гориво да е разумен, т. е. - дизел с ниска до средна мощност
    4. Офроуд качествата му да са достатъчни за описания по-горе начин на употреба.

Благодаря за всякакви съвети по въпроса, като най-много ще се радвам на лични впечатления от собствениците на посочените модели. Ако някой даде идея и за други читави възможности в рамките на посочените суми - супер

До: Евтин джип за 7000 - 10 000 лв: избор между три възможности

Нищо такова не струва толкова пари. Това са кошници. Още толкова ще ти струва да го подкараш криво-ляво по асфалта. За да минеш и през канавката ще ти трябват още толкова трети път.
    15 годишно може да купиш ако веднага ще го почваш с флекса. Да го правиш за състезания. Случаят очевидно не е този, освен това тогава трябва да го вземеш за 1 000 лева. Все едно ще правиш всичко наново до обичайните 20 000.
    Не съществува евтин 15 годишен джип.

Коментар

Колега Ahorn, опитът ми е съвсем скромен, но ще те посъветвам да си дадеш сметка, автомобила, който търсиш, колко да е "джип" и колко-"лека кола" , образно казано. За тия пари изобщо и не си го помисляй да купуваш нещо от гореизброените марки, както ти е писал Стефан. По-добре се ориентирай към някой компромисен вариант. Поздрави.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Ahorn Преглед на мнение
        Разглеждайки mobile.bg, се спрях на три варианта, при които може да се намери доста нещо на цени от 7-8 000 до 13-14 000 лв.:
        1. Mercedes G на възраст 17-25 г.
        2. Land Rover Discovery на възраст около 15 г.
        3. Nissan Patrol (предимно късата база) на възраст около 15-20 г.

Употреба - лек офроуд, като например: качвайки се по някое планинско шосе, бавно и внимателно се тръгва по някой черен път, а след това все така бавно и внимателно - извън всякакъв път, до някое забравено от Бога място, където за 2-3 дни да си почина от цивилизацията в компанията на слънце, вятър и звезди :-) Екстремни офроуд изпълнения не се предвиждат (засега).

Основни качества на автомобила, на които държа:
        1. Да се чупи рядко и да не гълта баснословни суми за поддръжка
        2. Вероятността да ме остави на пътя или извън него да не е смущаващо висока
        3. Разходът на гориво да е разумен, т. е. - дизел с ниска до средна мощност
        4. Офроуд качествата му да са достатъчни за описания по-горе начин на употреба.
        В диапазона 9,500 до 12-13,000 можеш да намериш Patrol и на по-малко от 15 години. Само че, както вече ти е казал Стефан, джипове на такава възраст си искат една известна сума и за привеждане в годно за експлоатация състояние.
        Размерът на тази сума ще зависи в най-голяма степен от това какъв ти е късметът и какво точно ти се е паднало от "лотарията".

Във всеки случай, аз не бих разчитал, че ще ми попадне Patrol, на който предишните собственици са сменяли моторното масло на всеки 5,000 км, въздушен филтър - на всяка 2-а смяна на масло, гресирали са редовно кардани, карета и накрайници и т.н.

По-вероятно е случаят да е точно обратният. Тези преди тебе по-скоро само ще са сипвали нафта и са карали. Понеже "Те, Патрулите, са много здрави и не се развалят" ...

За тебе ще е задачата да береш плодовете от този начин на експлоатация. Ако си късметлия, поне няма да са го напъвали със затлачен радиатор и скапана вискомуфа на перката ...

Та, по първите 2 точки от изискванията ти нещата просто ще зависят от състоянието на конкретната машина, която си взел, и от това, което ти ще направиш, за да я стегнеш.

Що е то "разумен разход" на гориво, сигурно ти си знаеш. Ама да караш джип офроуд и да очакваш икономия на гориво ...

По последната точка, къс Патрул става за много повече от "лек офроуд" ...

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        За тия пари изобщо и не си го помисляй да купуваш нещо от гореизброените марки

Ейййй, колега, къде беше да ме предупредиш, преди да си взема Патрула?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

за тия пари може да се намери дискавъри 300тди но в Германия или Италия, поразгледай обявите, в българия цените са надути доста и винаги шмекеруват Горублянските тарикати...
          Disco II td5
          2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
          planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
            .....Ейййй, колега, къде беше да ме предупредиш, преди да си взема Патрула?
            Ми де да знам Сигурно и аз съм се ослушвал и питал, та дано понауча някои неща......
            Неизвестен мъдрец

Коментар

"Що е то "разумен разход" на гориво, сигурно ти си знаеш. Ама да караш джип офроуд и да очакваш икономия на гориво ..."
              Хи-хи) Правилната посока, току виж скоро намислим собствен лаф по въпроса. Руснаците имат такава мярка. Ако гори по-малко от 100/100 - избърши и погледни през прозореца - още не си стигнал до говната)) Не, ако е голям дизел може и по-малко, там се намесват разни часови разходи ... Ама се усещат примерно от 4 литра и нагоре ...

Коментар

Бързо купувай какъвто и да е! Да покараш , да се изкефиш, че след 2-3 години току виж ги забранили:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=16883

Горното беше на шега.

Аз например си купих Диско 1 за 8000 и за сега(3000км) съм му сменил само един кормилен накрайник

Каквото и да вземеш, все има нещо за ремонт със сигурност, но най важното е да провериш мотора и скоростите, щото ремонта им излиза солено.
                Последно редактирано от Lazar; 14-08-07, 23:58.

Коментар

тук ще кажа колеги внимавайте с италианските коли виждал съм много неща също и как автоджамбазите замаскирват двигателите за продажба, навсякъде има изключения, но процента свършили двигатели/скорости при тях е огромен.Също диско 2 ТД познат си го купи от горубляне и неможа да пристигне дори до Пловдив на поста още в София изхвърлила водата като го отворихме всичко беше дроб, не само гарнитура . преди да купувате пробвайте ако не ви дават не купувайте!
                  Моя съвет е Мерцедес, но всеки си има вкус аз не бих карал кола която на мен не ми харесва заради това че гори малко или е здрава

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                    ...
                    Каквото и да вземеш, все има нещо за ремонт със сигурност, но най важното е да провериш мотора и скоростите, щото ремонта им излиза солено.
                    Ами дифовете и другите "джилеза" по ходовата част да не са евтини..? Човека щом търси жипка до 10К явно не е милионер, затова покупка на "каквото и да е, все ще има нещо за ремонт", може да му излезе много солена. Първата ми покупка на 4х4 преди 4-5 години беше такава и едвам се отървах тогава с 2К загуба...
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

7-10000.....лв. Това означава да си вземеш джип за 6000 за да ти е мирна главата и да го грижиш. За 6000лв Г-клас или Патрол който да не са за цялостен ремонт няма. Намери нещо което за 6000 да е в добро здраве. Мое предложение Витара, Фероза.
                      Плюсове
                      +нисък разход на бензин/газ
                      +качествени и надеждни двигатели с достатъчна мощост
                      +добри възможности извън пътя ,а с желание много добри
                      Минуси
                      -сравнително лош комфорт(къса база)
                      -малко обем за багаж
                      -сравнително скъпи части

Независимото окачване отпред може да е + и -

Това е за тези пари и за твоите изисквания.
                      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                      Drag Grand Canyon Daily
                      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                      LZ1JYM

Коментар

Каква пък Фероза? Я кажи един, който да не изпищя за части.

Коментар

Нормално като всеки по-екзотичен автомобил.
                          Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                          Drag Grand Canyon Daily
                          Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                          LZ1JYM

Коментар

Благодаря на всички ви за мненията и хубавите съвети - ще ме предпазят от много грешки.

Относно разумния разход на гориво - имам предвид на шосе, естествено Все пак и там ще се кара от време на време

Поразгледах още обяви и открих, че в наличния финансов ресурс доста добе се вмества 10-15 годишно Cherokee (че даже и някои Grand Cherokee, само дето тук подозирам нещо гнило). Какво мислите за американските братя? И по-конкретно, ако отговорът е "да": дизел или бензин, автоматични или ръчни, къса или дълга?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              Нищо такова не струва толкова пари. Това са кошници. Още толкова ще ти струва да го подкараш криво-ляво по асфалта. За да минеш и през канавката ще ти трябват още толкова трети път.
                              15 годишно може да купиш ако веднага ще го почваш с флекса. Да го правиш за състезания. Случаят очевидно не е този, освен това тогава трябва да го вземеш за 1 000 лева. Все едно ще правиш всичко наново до обичайните 20 000.
                              Не съществува евтин 15 годишен джип.
                              Мойта "кошница" за 7500 лв. измина 7000 км. - без да и се строши нищо, с което да ме вкара в нечовешки разходи по-ремонти.Единственото нещо е ремонт на стартера, който отказа да запали на 5-6 ден от закопуването заради захабено зъбно колело, което ми го смениха в първия магазин за "Ремонт на стартери" в който влязох за сумата от 60 лв. На мен ми излезна 90 лв. защото при свалянето на стартера счупих някаква част от него която ми струваше 30 лв.
                              За тези 7000 км. съм сменил малото в двигателя,а преди около два месеца и по диференцялите, ск.кутия и раздатка ( филтри не съм сменял за сега, като и ангренажен ремък, свещи и други такива )Смених и накладки.Наскоро ми се потрошиха лагерите(те са два на брой) на предно дясно колело но не защото джипа е "кошница" на 18 г.(DISCOVERY'89 / 2.5TDi ), ами защото аз съм кух, при смяната на предните накладки осетих луфт в това колело и взех че затегнах едина гайка която се намира зад полуоската с което луфта изчезна но съм притиснал споменатите лагери(а не трябвало) и така около десетина дена след този ремонт от единия лагер бяха останали само цилндърчетата, другото беше във вид на метална прах.А помежду другото тези десет дни си го карах с едно гадно стържене и щракане(което с течение на времето се усилваше))Мислех си че е от новите накладки)) и чаках да отшуми като се позтъркат.
                              Та така за тази "кошница" карам я всеки ден от като съм я взел и не пропускам да мина напряко през тротуара а в гората се кара само когато вали.Разхода ми градско е 10/100 нафта, а ако можех да сменя по двигателя ремък,свещи,маркучи,жици като се казва една профилактика, съм сигурен че разхода ще падне под 10/100.

Снимките на "кошницата" от mobile.bg

П.П.
                              Стефане не си прав.
                              Намират се и читави машини.На запад хората си подържат колите доста добре, може би защото и глобите им са доста добри.Абе там всичко е по-добро)))
                              Последно редактирано от cop187; 15-08-07, 07:02.
                              LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X