Момчета,дайте да поразсъждаваме кой е по правилния избор измежду две машини в еднакъв ценови диапазон и клас!А именно SUZUKI VITARA или DAIHATSU FEROZA.Айде да ви видя сега.Убеден съм,че моят въпрос ще породи много спорове,но нали знаете,че в спора се ражда истината.Ако не намесваме УАЗ и НИВА,това като че ли е най достъпното средство за придвижване по безпътието.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кой от двата? (SUZUKI VITARA или DAIHATSU FEROZA)
Свий
X
-
Виж сега-въпрос на предпочитания.Мен ме интересуват тези два автомобила,като характеристики,възможностти,здравина/те все пак са японски,значи яки/,наличие на резервни части и т.н. и т.н.УАЗ-а и НИВАТА са доказани бойци ,имат огромен фен клуб,но лично мен не ме интересуват.Имал съм и УАЗ469 и НИВА,сега имам бордови УАЗ.От 9 японски марки сум нямал кола само на DAIHATSU,така че може и да запълня тази празнина.
Коментар
-
За мен изборът клони по-скоро към Daihatsu!
Все пак това е дъщерна фирма на Toyоta, мисля че е сериозно основание. Повечето от малолитражните двигатели за Тойота се правят именно от Дайхацу.
Витарите след подходящ тунинг също стават добри оф-роудъри, но Дайхацу ми изглеждат някак си по-балансирани. На асфалт Витарата е по-комфортна, но тя е и малко по-висок клас.
По-скоро дебатът трябва да е Daihatsu Ferosa - Suzuki samurai или Daihatsu Rocky - Suzuki Vitara. Поне аз така мисля
Коментар
-
Първоначално публикуван от izo4x4По-скоро дебатът трябва да е Daihatsu Ferosa - Suzuki samurai или Daihatsu Rocky - Suzuki Vitara. Поне аз така мисля
с цял преден мост;
с по-мощни двигатели;
Ferosa-та е пряк конкурент на Suzuki Vitara дори моторите са им 1.6
Samurai според мен няма пряк конкурент - толкова малък и евтин джип няма... Правя едно уточнение, че говориме за автомобили със сходни характеристики... то като цена на старо може да се намерят много модели на една цена...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Бе, и аз съм изпаднАл у пълно бесмислие както казват малко по-на югозапад от тука. Седим, тъпеем. Куче ли да си зеем, котка ли ... Блондика ли да таковам или брюнетка ...
Намерило се къде да се теглят кръчмарско-сервизни масали. Па ЗИЛ-а отсекъде оди повече от жигулата! Обаче москвичо много по-оди по паважо от газката! А сеа де?
Що не се засрамите? По кво ще сравняваме неразрязаните мостове и пружинните носачи? Рамните камиони и самоносещите сапунерки? Издутите до пръсване мотори с по 300 коня литрова мощност и едвам тракащите парни машини с долни клапани и нафта и пробег с едно зареждане до оня край на континента? По цената? Мойто камионче го продавам за 50 000 евро. Влизам ли в класа на Майбаха?
Коментар
-
Нямам преки впечатления от DAIHATSU FEROZA и не мога да дам мнение, но имам SUZUKI SIDECICK 1.6i, модел 1996, автоматик, дълга база и съм изключително доволен. Крам го от година и полвина. При закупуването смених ангренажния ремък и ролките, палеца и дистрибуторната капачка. За година и половина ежедневно каране, както изключа експлоатационната поддръжка(масла, филтри и др.) съм сменял само четки на стартера и предни накладки. Никакви ядове. Дългата база дава по добър комфорт на возене и позволява качването на багаж. На магистрала се държи добре до към 120км/ч. Извънградско разхода се движи около 8-9л/100км. В града 10-11 ако ползвам климатика и повече. Автоматика е перфектен за натовареното движение в София. Ползвам го и извън пътя и смятам, че се държи достатъчно добре. Задницата е малко лека и на сняг и заледен път само на задно предаване лесно боксува. За off-road по подходяща би била късата база, още повече че за VITARA има широка гама от тунинг оборудване за off-road. VITARA е по широко разпространен модел и части се намират лесно.
Коментар
-
Скоро търсих части за Rocky за един приятел и се оказа , че в повечето магазини за японски авточасти продават за всички марки без Daihatsu (незнайно защо) , а там където продават и за Daihatsu , нямат почти нищо за Rocky , а ако случайно се ангажират с доставка ( минимум 20 дни) , цената е доста висока ( дори в сравнение с моята Toyota LJ70). Чувал съм ,че с частите за Suzuki няма чак такива проблеми. За здравината и качеството мисля , че и двете са на доста високо ниво. Ако някой има други наблюдение , ще се радвам да ги сподели.
Коментар
-
Imam Feroza ot 6 mes. i ne sam minal i edin km. po prostata pri4ina,4e ne moga da i namerq poluoska/nqkakva nesandartna e po-dalga ot obiknovennite/ ako 6te e Feroza to da e do 93 god. 4asti se namirat po morgite no ako e po-nova e edin malak ad.Za Vitara po nejna mi se struva a i e na kupe ne e kato Ferozata na 6asi tova za men zna4i,4e 6te se usukva pove4e na off-road pove4e naprejeniq v kupeto i ot tam na drugite agregati/predpostavka za defekti, razbira se pri vandalizam estestveno/
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivan ivanovGenesis за година и кусур за японски автомобил това е достатъчно като разходи по експлоатация,ама вземи си сложи 4 амортис...ора/незнам къде е онова на клавиатурата/ за да нямаш проблеми от 120 нагоре
'.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kojo[ Za Vitara po nejna mi se struva a i e na kupe ne e kato Ferozata na 6asi tova za men zna4i,4e 6te se usukva pove4e na off-road pove4e naprejeniq v kupeto i ot tam na drugite agregati/predpostavka za defekti, razbira se pri vandalizam estestveno/
Коментар
-
DAIHATSU е отлична машинка,но очевидно голяма екзотика за нашите географски ширини.Същите проблеми има и с една друга хубава машина-ISUZU TROORER.Преди,като имах такова нещо,за обтяжна ролка на ангренажа/ремъка/ чаках 3 месеца и такова ценообразуване ми спретнаха,че неща да си ги спомням.Май VITARATA ги няма тез проблеми.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар