Лифтосах си Нивата и както е редно отивам на реглаж предница.Има отличен сервиз в София,жк.Дружба бул Амстердам №5. Отивам аз там,без да знам обаче ,че сервиза има и едно малко леке,което хвърля малка сянка,върху иначе безупречната му репутация.И по закона на Мърфи попадам точно на лекето/още незнам ,че лекето го има/.Лекето се казва Данаил-"единствен,незаменим,велик маистор" на реглаж предница.За цената не питам,понеже не правя предница/реглаж/ за пръв път и +,- 10лв. е все тая.Питам за опашката, има няколко чакащи коли и "ще те вмъкна някъде".Между другото вали дъжд.До тука нищо неестествено.Идва ми момента и вкарвам Нивата на стенда. "Проблеми", пита лекето, "има" отговарям и му посочвам жълтите лифтоващи втулки ,монтирани м/у горния шарнир и носача на Нивата. След което отговарям на въпроси за какво служи това,как се вдига колата и се слагат големи гуми и т.н.Груба тактическа грешка от моя страна.След като го "светнах"за да не седи на тъмно,лекето явно реши,че тая работа се дължи на финансови капризи от моя страна и че и тои може да изкара пари ,просто еи така без нищо. Казвам това, след като видях,какво се случи по натам,макар ,че анализа беше на другия ден.След изясняване на "проблема" се почна едно пъшкане и ахкане,как трябвало да се ригулират вертикали,как трябвало да се подлагат пластини и едва ли не съм му закарал совалка.Аз обаче все още не се замислям,понеже съм си тъпо парче."Сега ще я пооправя,да се кара , но ще има втора серия ",завъртане два три болта отдолу,ляво дясно и готово." Колко дължа" "25лв." Между временно,предницата е с видим на око,наклон ,навън по вертикала и питам,понеже ще слагам нови гуми,тлябва ли с тях,пак реглаж."И така може"-отговаря.Чао,чао.
Прибрах се и ми светна червената лампичка.
-Реглажа в момента не е извършен до краи,т. е. няма реглаж
-Тарифата,както за реглаж и за всички други клиенти ,и явно "втората " серия влиза в цената за реглаж предница
-Преди Нивата имах Исузу,като го купих -реглаж предница и поради разбита втулка на паразитния хебел,реглаж с пластини, малко по-късно го лифтовах и пак реглаж предница,пак с пластини но при други маистори и защо ли нямаше "втора "серия и цената си беше само една-за реглаж предница и то с два пъти по-големи гуми и носачи и болтове,че и пластини.
След два три дни.
"Втората " серия влиза ли в платената цена.
"О, не, тя може да излезе повече от първата,защото,дъжд,вертикали,носачи,пластини" и и вои,вои.
Великия маистор,просто реши да раздели услугата на две части и съответно две тарифи,по незнаини причини,че се и разсърди и обиди,понеже аз съм си правил лифтове и незнам какво си,а тои горкия...И заяви наи- нахално,че тои нямало да я пипне тази Нива,понеже не му мина селския номер,макар,че в краина сметка ми взе цяла цена за половин услуга.Отговорих му да вземе една ролетка,да мери 3 метра от Нивата и да не се доближаво по-близо до нея.Стана си купон.
Горното го споделям с вас съфорумци и аз незнам,може би е трябвало да стана писател.В краина сметка ,това са мои лични наблюдения,впечатления и разсъждения,а всеки може сам да си прецени,къде и при кои да отиде при необходимост.
Прибрах се и ми светна червената лампичка.
-Реглажа в момента не е извършен до краи,т. е. няма реглаж
-Тарифата,както за реглаж и за всички други клиенти ,и явно "втората " серия влиза в цената за реглаж предница
-Преди Нивата имах Исузу,като го купих -реглаж предница и поради разбита втулка на паразитния хебел,реглаж с пластини, малко по-късно го лифтовах и пак реглаж предница,пак с пластини но при други маистори и защо ли нямаше "втора "серия и цената си беше само една-за реглаж предница и то с два пъти по-големи гуми и носачи и болтове,че и пластини.
След два три дни.
"Втората " серия влиза ли в платената цена.
"О, не, тя може да излезе повече от първата,защото,дъжд,вертикали,носачи,пластини" и и вои,вои.
Великия маистор,просто реши да раздели услугата на две части и съответно две тарифи,по незнаини причини,че се и разсърди и обиди,понеже аз съм си правил лифтове и незнам какво си,а тои горкия...И заяви наи- нахално,че тои нямало да я пипне тази Нива,понеже не му мина селския номер,макар,че в краина сметка ми взе цяла цена за половин услуга.Отговорих му да вземе една ролетка,да мери 3 метра от Нивата и да не се доближаво по-близо до нея.Стана си купон.
Горното го споделям с вас съфорумци и аз незнам,може би е трябвало да стана писател.В краина сметка ,това са мои лични наблюдения,впечатления и разсъждения,а всеки може сам да си прецени,къде и при кои да отиде при необходимост.
Коментар