Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на нещо 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при избор на нещо 4х4

Здравейте,идва време в което ще се разделям с досегашния ми джип-Чероки XJ.Джипа ми е направен за доста сериозен офроуд,отзад съм го направил на пружини,с блокаж на задния диф,бавни дифове и т.н. Просто не го карам по предназначение,а се появи човек който ми дава едни пари за него......
    Имам едно бунгало,до което има един километър черен път с камънак,ходя там един път на две седмици-може да се иде и някой прежален голф,или по-висока кола.Ежедневна и основна кола си имам.Та,ако продам черокито се чудя какво да си взема,нещо което ще ме кара до това бунгало при нужда,и да ми е като резервна кола.Изискванията ми са:бензин,ръчка,да има или да става на газ,климатик,цена до 8-10к лева.
    Почнах да заглеждам ЦРВ,Соренто,Рав 4,като не знам нищо за тях,а и мога да се насоча към друга марка и модел,само да покрива моите критерии.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

Друг Черок
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Маверик 2, 2,3 бензин, с раздатка е, блокира се механично с ел.управление. Широко и удобно купе. Има тема някъде тук. Като всеки Форд е на добра цена за придобиване. Принципно си е американски модел. При мен също е втора кола, возя си кучето до село и за в града.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Аз имам два такива Маверик–а, 2006–та година. Единият е работен и винаги вози инструменти. Правя с него около 15000–18000 километра. Лятото е с гуми са "всички терени", а зимата с добри зимни гуми. А "Черният Маверик" го ползвам за втора кола, когато не работя. Прави 2000–4000 километра, само с нормални гуми. Мотора 2,3 литра е разработван заедно с Мазда и на мен много ми харесва. За тия пари може да е с кожен салон и без ръжди. Три литровият мотор на мен не ми харесва, защото е стара разработка и в Америка го махат при Ескейп–2. И кутията е само автомат. Червеният е с газова система, преправена и настроена от мен с добри компоненти. Разход 12–13 газ. В Фейсгрупата винаги се продават части за каросерията и други.
        FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

Виж за Маверик не се бях сетил.Сега ще ги погледна.
          Ако ще е Черок,то само ще е 4.0 XJ-фейс,по възможност ръчка,но понашите ширини е нещо като еднорога.
          п.с.Току що погледнах Маверик-а,добре изглежда,на централния панел на някои пише 4wd само,а на един видях и някакво копче там,но снимката е мътна.Та да не би да има модели с нещо допълнително?
          Последно редактирано от ivo929; 01-06-25, 19:19.
          Yamaha Yz450F
          Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
          Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

До 2003 е с ръчен режим на 4х4. След това е автоматично. Това си видял вероятно.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X