Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква джипка за 5-членно семейство + каравана?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква джипка за 5-членно семейство + каравана?

Здравейте! Ентусиазирах се да си купя каравана и сега следващата стъпка е да измисля какво ще я дърпа. И тъй като съм любител на дивото реших да се обърна към вас, уважаеми офроудисти, за съвет!

Какво трябва да се има предвид когато формирате вашето мнение?

- Никога до сега не съм дърпала нещо, предстои да изкарам книжка за кат. Е.
    - Фен съм на дизела
    - Трябва да мога да возя на веднъж три деца и двама възрастни
    - Много желая да е и пикап
    - Трябва да може лесно да се обслужва (в момента карам Крайслер и тази марка е предизвикателство в България)
    - Имам бюджет между 5 и 7 хиляди лева.

Ще се радвам да прочета вашите предложения!

Ако не си автомонтьор, ще е трудно с тоя бюджет. Само Е категорията е 500лв.
    Защо ти е "джип"? По маршрут за който трябва джип не минава каравана в която има място за 5 членно семейство. Поне не такава до 30-40к лв.
    Мое мнение.
    Ако "джипа" и караваната са под 4250кг., не ти трябва Е категория. Съобразявай се с това какво пише в талона на "джипа" и на караваната.
    Дъщерята кара Витара и с 1200кг каравана минава без Е. Караваната обаче е абсолютно не пригодна за семейство с 3 деца.
    Пикапа е измислен да си закараш тор на лозето или да возиш мръсни и миришещи неща извън купето. За всичко друго е по-неудобен от кой да е джип, СУВ или кола. Личен опит от 15г с 5 пикапа. Приказката, че легена постоянно е пълен с гаджета, също е менте.
    Моя съвет е да си потърсиш по-височка кола и да се откажеш от каране извън пътя. (път не значи непременно асфалт)
    ...или да преразгледаш бюджета.

ПП Напиши каква е караваната. Поне какво пише в талона.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Не казвам, че е невъзможно, но с този бюджет ще е доста трудно да се вземе какъвто и да е сносен джип! Дори 4х4 автомобил няма да е лесно!

Коментар

Първоначално публикуван от sevel Преглед на мнение
        Здравейте! Ентусиазирах се да си купя каравана и сега следващата стъпка е да измисля какво ще я дърпа. И тъй като съм любител на дивото реших да се обърна към вас, уважаеми офроудисти, за съвет!

Какво трябва да се има предвид когато формирате вашето мнение?

- Никога до сега не съм дърпала нещо, предстои да изкарам книжка за кат. Е.
        - Фен съм на дизела
        - Трябва да мога да возя на веднъж три деца и двама възрастни
        - Много желая да е и пикап
        - Трябва да може лесно да се обслужва (в момента карам Крайслер и тази марка е предизвикателство в България)
        - Имам бюджет между 5 и 7 хиляди лева.

Ще се радвам да прочета вашите предложения!
        За тези характеристики става теракан автомат. Има варианти с 6+1, но като цяло е доста просторна машина и отзад се возят комфортно трима души. Е ,ако имате 3 бебешки столчета може да не се съберат ,ако са от по-модерните. Пробвай от някой колега дали ще ти хареса. В продавалника във ФБ има доста , включително излекувани от детските им болести и готови за каране.
        Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
        Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Избери в мобиле "джип", "цена 5-7 лева" и гледай...,или по-добре не гледай , да не ти стане лошо...
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

За 6-7 можеше да се купи приличен джип... преди 10-ина години.

Дори при положение че си правя аз колите, към днешна дата не бих се впуснал в такова приключение.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От 5-7 000 лв само нещо изгнило и с мноооооооого предстоаящи ремонти. Или в най-добрия случай изкърпена дълга витара 90 та година.

Коментар

За такава сума само някой непопулярен кореец като Рекстън до 2010 година.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Е може един SsangYong Rexton. Ръчни скорости, за да прави само дюзи.
                  FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

И аз да отчая положението

Преди десетина 12 години и аз гледах такова за тия пари,предложенията бяха за Терано,Галопер и Дискавъри,проблема беше че всички което си стоеше все още на гумите беше скрап,това преди 2 петилетки и повече.

Сменяй тактиката,търси бус с двойна кабина или пътнически,махаш които седалки не ти трябват,един теглич,един багажник на покрива,лебедка,пътечки,2 лопати,въжета,вериги и с 2 на ум бавно и леко. На тоя бюджет сложи още 2-3,закръгли ги на 10 без доработките и може да се случи нещо,с доработките двойно на бюджета

Отчаях те и аз ма това е положението тия дни - здрав средна ръка дизел на шаси с бавни без да е гнил,дълъг за да ви събира,с багажник за багажа………7 са му гумите,,лебедката и обслужването. Каравана за 5 човека не е малко,има вариант на покривна палатка за 2ма и децата в малката каравана ма тя покривната палатка е половината на бюджета,тоя Ковид го Накова на всички с тия цени
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

И аз нека споделя една малко по-различна гледна точка, за 7к лева може да се вземе нещо НО:

Ще се дължи мито и ддс и все пак ще е с ляв волан.
                      Ще са нужни 1-2-3-4к лева в първата година да се обслужи, постегне и докара до комфортно състояние, но после ще изкара още десетки години, нещо невъзможно за новите автомобили.

И сега най-важното - говоря за американски бусове (20-25-30+ години като възраст), някой 4х4 други не, някой с корозия - други без грам такава, някой с климатик, други без, сите с големи бензинови двигатели, което значи пускане вътре в големи градове(дизел не пускат) и слагане на газова, място и товароносимост повече от необходимата дори, автоматици но с не висока крейсерска скорост, което не е проблем защото каравана и ремарке се теглят с ограничена скорост (по закон).

В ЮК почват от 2-3 000 лири и не се дължи пътен данък и не минават преглед дори, но както казах огромни двигатели и автоматици със 3-4 и рядко(почти никога) 5 скорости, което до 90-100км/ч не е проблем, нито за теглене нито за комфортен туризъм.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Когато човек реши да сменя колата, трябва "Седем пъти мери, един-режи".Първо наистина ли се налага смяна, и толкова ли е зле старата кола?Не може ли да се потегне?При закупуване на друга, обикновено отиват поне 2-4000 за потягане.Няма перфектни коли за такива пари.Къмпингуване с кемпер, или каравана е нещо изключително скъпо.Може да си направи човек сметка, колко дни ще го използва годишно, и не е ли по-изгодно да плаща за хотел, хижа, почивна станция.Дори и за 20 дни годишно...Аз след като настъпих мотиката няколко пъти, сега ме е страх да сменя дъртия бус.И не е проблема в парите, а знам какво тичане и ядосване ме чака по сервизите

Коментар

• BENZBOSS
                          BENZBOSS коментира
                          Редактиране на коментар
                          С 3 деца на хотел АЗ не искам,то сега е момента да се изживеят тия години,докато децата растат да ги имат тия спомени.

Бюджета двоен,един як бус,едни рошави гуми,багажник на тавана и лекичко,хората така света обикалят

Първоначално публикуван от sevel Преглед на мнение
                        .. Ентусиазирах се да си купя каравана....И тъй като съм любител на дивото реших да се обърна към вас, уважаеми офроудисти, за съвет!

- Имам бюджет между 5 и 7 хиляди лева...
                        Може да си вземате кемпер под наем и да ходите където ви кефи за по няколко дни през летата .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 3 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X