Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бардал плазма

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бардал плазма

Извинявам се предварително,че я цопвам тук темата,но ми е интересно някой слагал ли е въпросната добавка и ефекта от нея?

https://bardahl.bg/produkt/bardahl-p...xr-oilbooster/

Бих казал - слагай качествено масло от познат вносител, и си свиркай. Подобни добавки носят само изпразване на джоба, и най-малкото нямат никакъв ефект. Това е моя логически опит Не бих сложил нищо, по-различно от качествено масло за конкретния двигател.
    Слагал съм добавки в горивото...не съм забелязвал почти никакъв ефект.
    В маслото само веднъж - за промивка, и не съм убеден, че за 15 минути би изчистила налепи от над 400К километра пробег

Коментар

За добавките въобще и така и онака.
      При застудяването през февруари не сложих нищо на нафтата и ми замръзна,та седмица бях с колата на жена ми или на сина.Е,вече имам добавка,ама за следващата зима ще е.
      А за тази вървят едни реклами та си викам някой ако я е пробвал да каже.

Коментар

Относно нафтата, в най-големите студове преди няколко седмици- никакви драми, но със по-скъпата от Лук..., винаги сипвам от нея. За добавките за масло- единствената, която даде очебиен ефект е една руска. Сипах в маслото на старо бензиново Ауди, тракаха повдигачите и харчеше доста масло. Спазвах инструкциите относно употребата. Ефекта беше моментален и продължава и след няколко хиляди километра, спряха да тракат повдигачите, разхода на масло намаля изключително. Скъпа е на фона на другите, но си струва. Иначе, за горивото при дизела- бардал BDC за постоянна употреба /2мл. на литър/ , а за почистване на горивната система и дюзи - Pro-Tec Common Rail Diesel System Clean & Protect , веднъж на 5000 км. , изпробвано е, използват я и в Тойота за сервизно почистване!

0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

• viperr
          viperr коментира
          Редактиране на коментар
          Коя е тази руска добавка ?

• sonda
          sonda коментира
          Редактиране на коментар
          https://rimetbg.com/product/rimet-hi...ovi-dvigateli/

В Пловдив е фирмата, но изпращат по куриер. Количеството е спрямо километража, аз сипах 2 -през 100 километра по едно, но още с първата доза утихна мотора. В Русия е по-ефтина естествено, но няма как да се вкара в момента, вносителите вкарват през Турция.
          Последно редактирано от sonda; 13-03-25, 05:45.

• Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          Бардал БДЦ 2мл на литър е зимната концентрация, лятото е 1мл/л

Добавката която съм ползвал и има доказан ефект е Фюлериновата на Бардал .
        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

• Juiced
          Juiced коментира
          Редактиране на коментар
          Аз също и потвърждавам. Комбинирах я с промивка и стана така,че на дизел(ВАГ с роторна помпа) маслото стана черно след 5000 км иначе е на първото палене.

Pro-Tec Common Rail Diesel System Clean & Protect ползвах на предишната ми кола пежо 3008 2.0 хди,че зимата при първо палене претрисаше 4-5 сек. при палене и изпушваше,но нямаше ефект.Иначе и аз я знам като най добра за почистване на горивната с-ма.
        Римет бях слагал навремето на едно Ритмо,бензин,ама така и не дойде компресията.

Коментар

• sonda
          sonda коментира
          Редактиране на коментар
          Може да е бил в доста лошо състояние мотора вече на Ритмото, има и невъзстановими положения разбира се. При мен подейства, конкретно Римет Хилер.

Първоначално публикуван от Даниел Цветков Преглед на мнение
        При застудяването през февруари не сложих нищо на нафтата и ми замръзна...
        Добавката против замръзване се казва бензин + двитактовео масло за компенсация. И профилактична сняма на горивен филтър преди всяка зима.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Даниел Цветков
          Даниел Цветков коментира
          Редактиране на коментар
          колата беше на 7000км от обслужване през юли

• sparkybg
          sparkybg коментира
          Редактиране на коментар
          Ми, намести си обслужването преди зима, поне откъм горивен филтър.

Дизеловата ми джипка е на 45 години и се кара целогодишно. Никога досега не ми е замръзвала нафтата, без да слагам каквото и да е в нея. Подгрявам и паля.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Гледах наскоро един клип за добавките. За чистене на дюзи( бензин и дизел ) може да се ползват . Често даже имат и ефект. Против замръзване на дизела също ,ама Спарки горе е дал ефтиния вариант.
          Добавките за масло обаче е препоръчително на силно износен мотор. повечето тип реметали и ревитализанти... съдържат комбинация от метален прах или полимери или керамики ,които правят тънък филм временно с добра износоустойчивост. Обаче замазват хонинга и често нещо запушват. Дават добри показания на тези машини дето тестват маслата (ваничка с масло,въртяща ролка и трупат тежести в единия край), но в двигателя може беля да направят.
          Тези които мият двигателите преди смяна са доста агресивни. Ако двигателя беше само от метал щеше да е добре, но често има вътре и пластмаси,обтегачи на вериги и семеринги, в някои и целия агренажен ремък и трябва да се внимава.
          Последно редактирано от //Радо//; 16-03-25, 05:22.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Дизеловата ми джипка е на 45 години и се кара целогодишно. Никога досега не ми е замръзвала нафтата, без да слагам каквото и да е в нея. Подгрявам и паля.
            Винаги има първи път. Имам убита помпа на Ford Transit от "добавки" на бензиностанция, имам и 2 пъти частични замръзвания (започваше да хълца като настъпя повече), които бяха излекувани с 10% бензин + литър двутактово.

Друг вариант е 5% бензин + 5% спирт. Обира и водата.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Juiced
              Juiced коментира
              Редактиране на коментар
              Водата може да я обереш и със спирачна течност. Иначе преди време практикувах с роторката в тежки зими бензин и компенсирам вискозитета с двутактово минерално. Роторката работеше много добре иначе е лешникотрошачка

Аз имам сипана добавка бардал плазма на фиат 500 . Изчезна ми тракането на повдигачите при първо палене след седмица престой.
            емил златков
            паджеро 2.5тд
            ве стром 650

Коментар

Здравейте, сложих преди седмица на дъстъра таблетка (1таблетка на 60литра) за повишаване на цетановото число на нафтата и видим ефект за 500км не усетих и разхода си е същия. Ефекта би трябвал да е вдигане цетана с 5 еденици, който да стане на премиум нафтата.

Коментар

• krassitch
                krassitch коментира
                Редактиране на коментар
                Каква е тая таблетка?Цетан бустер на Лики Моли съм пробвал, супер е.Обаче, много скъп

• a_andreew
                a_andreew коментира
                Редактиране на коментар
                Ще я снимам довечера и ще ви я пратя на лс

Първоначално публикуван от Даниел Цветков Преглед на мнение
              За добавките въобще и така и онака.
              При застудяването през февруари не сложих нищо на нафтата и ми замръзна,та седмица бях с колата на жена ми или на сина.Е,вече имам добавка,ама за следващата зима ще е.
              А за тази вървят едни реклами та си викам някой ако я е пробвал да каже.
              Проблема в "замръзването" не е, че нафтата замръзва или се желира, а това. че парафина в нафтата задръства горивния филтър. Обикновенно при много ниски температури колата може да запали и дори може да изминеш определено разстояние. След това започва да глъхне и накрая гасне.
              Като решение най-просото е да се вземе специална добавка, като се спазва пропорцията на производителя. Другия вариант е зимата да караш с по-скъпо гориво, където възможността за поява на подобен проблем би трябвало да е по-малка.

Коментар

За мен лично добавките имат смисъл ползвам от години и за маслото- Full metal или Summolub и за Дизела- BDC. Преди години в едно много студена зима на Пампорово температурите през ноща паднаха до -26, на целия паркинг на хотела - "Манастира" който тогава беше доста луксозен хотел и съответно имаше масово нови скъпи коли, аз бях един от малкото дизели които запалиха и то не от първия път с нов JEEP Patriot на няколко месеца защото имах добавка против замръзване на STP, освен скъпия Alpin Diesel, всички масово бяха умрели и идваше паяк с вериги да ги сваля до Смолян в топъл гараж.
                Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
                Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008

Коментар

• Juiced
                  Juiced коментира
                  Редактиране на коментар
                  Full metall се ползва еднократно, за честа употреба е фюлериновата.

За зимата се слага само добавка против замръзване на Liqui Molly до -31°С и нямате грижи. 1 литър от нея струва 20 Евро и се слага в отношение 1:1000. В качествен съвременен дизелов мотор не бих слагал бензин и двутактово масло.
                JEEP Grand Cherokee WK2; 184kW (250 PS), 2017 г.
                Тел: +359 887 847261

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X