Здравейте приятели и за много години
. Предстои ми купуване на следващ автомобил и се налага да е една идея по-проходим от лека кола. Автомобилът ще се ползва като семеен - за почивки и разходки. Налага ми се понякога да минавам през къси терени, които не са за лека кола. През почти цялото време ще се кара на асфалтирани пътища. Не съм рибар или ловец, колата няма да влиза в дълбока кал, сняг до огледалата или да гази в реки. Имам още една шепа с критерии(форма на багажника, интериор, парно за задните седалки и доста други), които са задължителни, но няма да ги споделям за да не става прекалено дълга темата. Накратко автомобилът, който покрива много голяма част от критериите ми е този от заглавието. Успях да се запозная с основните неща за него - двете свещи на цилиндър, че мотор/автомат/окачване са сравнително здрави, става на газ, наличие на бавни(съмнява ме някога да ги ползвам) и подобни общи черти. Писах във форума на Мерцедес, но почти седмица няма нито един отговор и реших да се обърна към вас, понеже огледите ще започнат след около месец и искам да бъда по-подготвен. Наясно съм, че харчи повече от лека кола и че поддръжката му не е като на Киа или Хюндай. Основните неща, които исках да попитам са:
1) Задвижване - питах човек, който има такъв автмобил и казва, че е на постоянно предно и щом предните колела пробоксуват, компютърът сам включва задното и го изключва, когато той сам прецени като няма опция сам да го направя фултайм с бутон или ръчка. В сайтове от рода на аутодата обаче пиче, че е фултайм като Субару или Куатро. Къде е истината ?
2) Наясно съм, че преди пукупка, задължително трябва да се закара в сервиз за основен преглед, да се види дали има ръжда, пребоадисвани детайли, диагностика и по възможност да се види дали е превъртян километража. Екземпляра, на който най-силно съм се спрял се намира далеч от мен - в Ямбол (аз съм от София). Знаете ли добър майстор в този град или някой в района ?
3) Всяко мнение за автомобила, всеки коментар или мисъл, която бихте споделили би ми била от полза. Моля ви споделете, дори да смятате, че е излишно или че това го знае всеки и няма нужда да се спомене. Всяко мнение би било от полза, било то тук или на лични.
Ще ви бъда много благодарен за всичко, което споделите ! Поздрави

1) Задвижване - питах човек, който има такъв автмобил и казва, че е на постоянно предно и щом предните колела пробоксуват, компютърът сам включва задното и го изключва, когато той сам прецени като няма опция сам да го направя фултайм с бутон или ръчка. В сайтове от рода на аутодата обаче пиче, че е фултайм като Субару или Куатро. Къде е истината ?
2) Наясно съм, че преди пукупка, задължително трябва да се закара в сервиз за основен преглед, да се види дали има ръжда, пребоадисвани детайли, диагностика и по възможност да се види дали е превъртян километража. Екземпляра, на който най-силно съм се спрял се намира далеч от мен - в Ямбол (аз съм от София). Знаете ли добър майстор в този град или някой в района ?
3) Всяко мнение за автомобила, всеки коментар или мисъл, която бихте споделили би ми била от полза. Моля ви споделете, дори да смятате, че е излишно или че това го знае всеки и няма нужда да се спомене. Всяко мнение би било от полза, било то тук или на лични.
Ще ви бъда много благодарен за всичко, което споделите ! Поздрави
Коментар