Колеги малко мнения и информация относно цена на части и поддръжка за гранд витара около 2004-2005 (май фейслифт се води преди да излезе следващия модел)? Този двигател удачен ли е или има и по-добри?Как са откъм надежност и разход,има ли проблем с ръжди? Благодаря ! Другото ми питане е дали си струва следващия модел витара и какво мислите за PAJERO PININ ? Пинина как е откъм надежност и поддръжка,има ли проблеми с ръждите и като цяло съпоставимо с витарата как е? Мерси !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мнения за гранд витара 2005г. 2.0 дизел
Свий
X
-
От: Мнения за гранд витара 2005г. 2.0 дизел
На Гранд Витара се монтират два двулитрови дизелови двигателя- Мазда РФ дърт предкамерен мотор с турбина, и по-новия ХДИ на Пежо. Вторият определено е по-удачен избор, но по-взискателен към горивото. Пинин-само бензинови мотори, неподлежащи на газификация. И двете гният като за световно.Животът е харизан кон според мен...
Теди
-
Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнениеНа Гранд Витара се монтират два двулитрови дизелови двигателя- Мазда РФ дърт предкамерен мотор с турбина, и по-новия ХДИ на Пежо. Вторият определено е по-удачен избор, но по-взискателен към горивото. Пинин-само бензинови мотори, неподлежащи на газификация. И двете гният като за световно.
Rav4 от тия години около 2003г. как е откъм гнилочи и двигател и надежност?На нея какво точно и е 4х4-то? Поддръжката им скъпа ли е - маховици и подобни скъпи части? Мерси.Последно редактирано от sabatton; 29-01-19, 21:39.
Коментар
-
Следващата Витара е вече без рама, но е фул-тайм с блокаж на централния диф и бавни скорости. Двигателят не го знам какъв е. РАВ 4 с бавни няма, но е фул-тайм с вискоблокировка на междуосев диф.Животът е харизан кон според мен...
Теди
Коментар
-
Цена за подръжка на гранд витара не е скъпа. Много хора се ориентираха към бензиновите, заради газификацията и не само. Дизеловите и особенно hdi е добър също. В този ценови клас е еднин от най- добрите избори за парите си предлага много възможности за доработки. Пинина гние в пъти повече, аз търсих и от двете в страната. Витара ако я подържаш ще ти служи вярно, след няколко години и е доста проходима. С едни всесезонни гуми в началото е добър вариант да се ориентираш какво да правиш после с нея. Само малко трябва да се повдигне и е готова за приключения.
Ако успееш да намериш запазен екземпляр няма да сбъркаш с гранд витара до 05г.
Коментар
-
Карам Гранд Витара 99г. с маздовия мотор вече 12г. - по-добре да е с мотора на Пежо, лични сравнения. Колата е карана само в България и видима ръжда за сега има само на десен заден праг/калник. Има и повърхностни ръждички по рамата, но отверката още не ще да влезе. В сравнение с нейни набори от Австрия, Швейцария...е направо девствена откъм ръжди.
От 1,5г карам и Рав 4 2004г дизел- мома Италианка-няма грам ръжда. По сайтовете пише, че има 12 годишна заводска гаранция на купето???Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
Opel Corsa 1.7д 98г
Коментар
-
Имал съм такава 2004 с двигателя на Пежо. Много приятен автомобил. Извънградско разход 6-7 л. Единствен недостатък, че ремъците отпред не са защитени и цялата мръсотия влиза в тях. на 72 хиляди ми се скъса канален ремък и парчета влязоха под ангренажния и стана мазало. Това от нова съм я карал. Признаха го по гаранция и ми я смениха с новата-2006. Бих си купил отново такава.
Коментар
-
Двулитровите хди та са два модела. До 2003 та слагат 2.0 хди 8в, от 2004 2005, 2.0 хди 16в. И двата са по 109 коня. Но май от питане тук там излиза, че 8 винтиловия е по-добрият избор. Но с него пък гранд витарата няма вътрешният фейслифт... И аз търся и все още, не мога да реша 8в и старото табло, волан и седалки, или 16в и новия по-съвременен интериор...
Коментар
-
На всички пише 2.0тд но ако са с маздовия мотор са 80-тина кончета. С маздовите двигатели са до 2001г. След това са с пежо мотори, по 109к.с. Той хубаво се тунингова 16 винтиловият, но недай си боже да се появи зор с дюзите, нямат вадене. Като цяло от събраните мнения до сега, излиза, че 8 винтиловото хди е по надеждното от двата. Там го нямало и проблема с не излизащите запекли дюзи.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнениеТози двигател се монтира и на ланча със сток мощност 150. Той софтуерно се докарва до 196 мисля, че беше. Поразрови се из нета има доста инфо.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар